Przetargi.pl
sukcesywne dostawy ryb: świeżych, wędzonych, mrożonych, solonych, konserw rybnych, owoców morza

Centrum Rehabilitacji Rolników Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego NIWA ogłasza przetarg

  • Adres: 78-100 Kołobrzeg, ul. C. K. Norwida 3
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 094 3552010 , fax. 094 3552011
  • Data zamieszczenia: 2011-10-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Rehabilitacji Rolników Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego NIWA
    ul. C. K. Norwida 3 3
    78-100 Kołobrzeg, woj. zachodniopomorskie
    tel. 094 3552010, fax. 094 3552011
    REGON: 33039239000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.niwa.info.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    sukcesywne dostawy ryb: świeżych, wędzonych, mrożonych, solonych, konserw rybnych, owoców morza
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są ryby: świeże, wędzone, mrożone, solone, konserwy rybne, owoce morza w okresie 1 roku od dnia podpisania umowy, w ilościach określonych w załączniku nr 1 do SIWZ. 1. Specyfikacja surowca: Ryby powinny być zgodne z wymaganiami norm przedmiotowych. Barwa - od białej do kremowej; w przypadku łososia lekko różowa Zapach - swoisty Konsystencja - elastyczna, jędrna Temperatura ryb świeżych - w czasie transportu 0-4 ?C Temperatura ryb mrożonych od - 24 do - 18 ?C Ryby wędzone - barwa skóry złocista, barwa mięsa kremowa w przypadku niektórych gatunków łososia - różowa. Smak i zapach: swoisty, charakterystyczny dla użytych surowców rybnych, środków spożywczych i zastosowanej technologii, lekko dymny( w przypadku ryb wędzonych) Konsystencja : miękka, nie rozpadająca się Temperatura ryb wędzonych w czasie transportu 0 - 7 ?C 2. Opakowanie: Ryby świeże luzem w pojemnikach plastikowych wyłożonych folią, powierzchnia ryb pokryta lodem - temperatura wewnątrz pojemnika z rybą - 0-4 ?C lub w opakowaniach jednostkowych. Ryby mrożone w blokach zapakowane w kartony , ułożone warstwowo z zastosowaniem przekładek z folii, umożliwiające łatwe oddzielenie pojedynczej warstwy - temperatura wewnątrz bloku < - 18 ?C Ryby wędzone w kartonach wyłożonych papierem pergaminowym lub w opakowaniach jednostkowych posiadających atest PZH 3. Cechy dyskwalifikujące: - niewłaściwa konsystencja (mazista, rozpadająca się) - obcy smak lub zapach (zjełczały, stęchły, kwaśny, gnilny, inny obcy) - niewłaściwa barwa - obecność pleśni - wady niedopuszczalne ryb wędzonych - zapach i smak mięsa gorzki, kwaśny, gnilny, inny obcy, mazista tekstura tkanki mięsnej; występowanie pasożytów, zanieczyszczenia przez szkodniki, obecność pleśni - wady niedopuszczalne ryb solonych- zapach i smak mięsa jełki, kwaśny, metaliczny, chemiczny, inny obcy słodki z równoczesnym występowaniem różowej barwy mięsa; mazista tekstura tkanki mięsnej; występowanie pasożytów . - wady niedopuszczalne ryb świeżych - zapach i smak mięsa gorzki, kwaśny, gnilny, inny obcy, mazista , wysuszona tekstura tkanki mięsnej; występowanie pasożytów, zanieczyszczenia przez szkodniki, obecność pleśni. - wady niedopuszczalne ryb marynowanych - zapach i smak zjełczały, gnilny, chemiczny, stęchły lub inny obcy; niedopuszczalna zalewa rozwarstwiona, mazista tekstura tkanki mięsnej; występowanie pasożytów . 4. Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego żywności a w szczególności: a. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r., Nr 136 poz. 914 ze zmianami) oraz aktów wykonawczych wydanych na podstawie tej ustawy, b. ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych. (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 ze zm.) oraz aktów wykonawczych wydanych na podstawie tej stawy, c. ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r., nr 17, poz. 127 ze zmianami) oraz aktów wykonawczych wydanych na podstawie tej ustawy, d. rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. UE L31/1, z dnia 01.02.2002 r.), e. rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (dz. Urz. UE L139/1, z dnia 13.11.2004 r.), f. rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L384/4, z dnia 13.11.2004 r.), g. rozporządzenia (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. L 139 z 30.4.2004), h. rozporządzenia Komisji Nr 1441/2007 z dnia 5 grudnia 2007 r. zmieniającego rozporządzenie (WE) nr 2073/2005 w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych (Dz.Urz.UE L322/12 z dnia 7.12.2007 r.). i. rozporządzenia Komisji Nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalającego najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych (Dz.Urz.UE L364/5 z dnia 20.12.2006 r.)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 152000000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: ZAMAWIAJĄCY NIE WYMAGA WNIESIENIA WADIUM

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.niwa.info.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach