Przetargi.pl
okresowe dostawy ryb

Centrum Rehabilitacji Rolników Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego NIWA ogłasza przetarg

  • Adres: 78-100 Kołobrzeg, ul. C. K. Norwida 3
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 094 3552010 , fax. 094 3552011
  • Data zamieszczenia: 2013-10-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Rehabilitacji Rolników Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego NIWA
    ul. C. K. Norwida 3 3
    78-100 Kołobrzeg, woj. zachodniopomorskie
    tel. 094 3552010, fax. 094 3552011
    REGON: 33039239000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.niwa.info.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    okresowe dostawy ryb
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są okresowe dostawy ryb świeżych, mrożonych, solonych, konserw rybnych, owoców morza, ryb wędzonych w terminie 09.11.2013 r. do 08.11.2014 r., w podziale na 2 zadania:1) Zadanie nr 1 - dostawy ryb świeżych, mrożonych, solonych, konserw rybnych, owoców morza,2) Zadanie nr 2 - dostawy ryb wędzonych.2. Szczegółowy asortyment zamawianych produktów w okresie trwania umowy:1) Zadanie nr 1 LP. NAZWA TOWARU JM ILOŚĆ 1 Śledź w oleju -puszka o wadze 110-140 g szt 30 2 Śledź w pomidorach -puszka o wadze 110-140 g szt 30 3 Tuńczyk w sosie własnym - puszka o wadze 140g - 170g w kawałkach, nie rozdrobniony szt 120 4 Szprot w oleju- puszka o wadze 110-140g szt 20 5 Szprot w pomidorach- puszka o wadze 110-140g szt 30 6 Makrela w pomidorach- puszka o wadze 110-140g szt 60 7 Paprykarz szczeciński - puszka o wadze 250-300g- min 35% mięsa rybnego szt 350 8 Wątróbki rybne w oleju- puszka o wadze 110-140g szt 10 9 Śledź lekko solony - matias op. około 4-8 kg kg 150 10 Śledź lekko solony a la łosoś w oleju op. około 3 kg kg 30 11 Płaty śledziowe w zalewie octowej op. około 4kg kg 10 12 Krewetki Królewskie black tiger op. około 1 kg kg 15 13 Kalmar tuby op. 1-10kg kg 30 14 Mieszanka owoców morza op. około 1kg kg 5 15 Paluszki krabowe surimi op.około 0,250 kg szt 10 16 Raki gotowane w pancerzu op. około.1kg kg 5 17 Pstrąg patroszony świeży b/ gł kg 40 18 Dorsz filet ze skórą świeży( bałtycki) klasa I kg 800 19 Flądra tusza bez skóry świeża klasa I kg 600 20 Karp płat ze skórą świeży klasa I kg 50 21 Łosoś filet ze skórą świeży klasa I kg 20 22 Śledź bałtycki płat świeży klasa I kg 600 23 Dorsz filet ze skórą mrożony ( dalekomorski - czerniak) klasa I kg 200 24 Panga filet b/s op. około 5 kg kg 50 25 Mintaj filet b/s op. około 5 kg kg 100 26 Sandacz filet z/s op. około 5 kg kg 10 27 Paluszki panierowane mielone op. około 6kg kg 250 28 Kostka panierowana fileta z morszczuka mrożona op około 8kg kg 50 29 Kostka z dorsza op. około 5 kg kg 80 2) Zadanie nr 2 LP. NAZWA TOWARU JM ILOŚĆ 1 Węgorz wędzony kg 10 2 Łosoś wędzony -płat wędzony na zimno ze skórą kg 50 3 Łosoś wędzony na gorąco - dzwonki kg 5 4 Kabanosy z łososia wędzonego kg 10 5 Halibut wędzony dzwonki kg 10 6 Makrela wędzona na gorąco 400-600g kg 100 7 Makrela wędzona - filet z przyprawami kg 10 8 Rolmopsy z makreli - wędzony kg 20 9 Śledź -tusza wędzony kg 550 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: 1) Specyfikacja surowca: a) Ryby powinny być zgodne z wymaganiami norm przedmiotowych. b) Barwa - od białej do kremowej; w przypadku łososia lekko różowa. c) Zapach - swoisty. d) Konsystencja - elastyczna, jędrna. e) Temperatura ryb świeżych - w czasie transportu 0-4 st. C. f) Temperatura ryb mrożonych od - 24 do - 18 st. C. g) Ryby wędzone - barwa skóry złocista, barwa mięsa kremowa w przypadku niektórych gatunków łososia - różowa. h) Smak i zapach: swoisty, charakterystyczny dla użytych surowców rybnych, środków spożywczych i zastosowanej technologii, lekko dymny( w przypadku ryb wędzonych). i) Konsystencja : miękka, nie rozpadająca się. j) Temperatura ryb wędzonych w czasie transportu 0 - 7 st.C. 2) Opakowanie: a) Ryby świeże luzem w pojemnikach plastikowych wyłożonych folią, powierzchnia ryb pokryta lodem - temperatura wewnątrz pojemnika z rybą - 0-4 st. C lub w opakowaniach jednostkowych. b) Ryby mrożone w blokach zapakowane w kartony , ułożone warstwowo z zastosowaniem przekładek z folii, umożliwiające łatwe oddzielenie pojedynczej warstwy - temperatura wewnątrz bloku mniej lub równe - 18 st. C. c) Ryby wędzone w kartonach wyłożonych papierem pergaminowym lub w opakowaniach jednostkowych posiadających atest PZH. 3) Cechy dyskwalifikujące: a) Niewłaściwa konsystencja (mazista, rozpadająca się). b) Obcy smak lub zapach (zjełczały, stęchły, kwaśny, gnilny, inny obcy). c) Niewłaściwa barwa. d) Obecność pleśni. e) Wady niedopuszczalne ryb wędzonych - zapach i smak mięsa gorzki, kwaśny, gnilny, inny obcy, mazista tekstura tkanki mięsnej; występowanie pasożytów, zanieczyszczenia przez szkodniki, obecność pleśni. f) Wady niedopuszczalne ryb solonych- zapach i smak mięsa jełki, kwaśny, metaliczny, chemiczny, inny obcy słodki z równoczesnym występowaniem różowej barwy mięsa; mazista tekstura tkanki mięsnej; występowanie pasożytów. g) Wady niedopuszczalne ryb świeżych - zapach i smak mięsa gorzki, kwaśny, gnilny, inny obcy, mazista, wysuszona tekstura tkanki mięsnej; występowanie pasożytów, zanieczyszczenia przez szkodniki, obecność pleśni. h) Wady niedopuszczalne ryb marynowanych - zapach i smak zjełczały, gnilny, chemiczny, stęchły lub inny obcy; niedopuszczalna zalewa rozwarstwiona, mazista tekstura tkanki mięsnej; występowanie pasożytów. 4.Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego żywności a w szczególności: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914 ze zm.),2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych. (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 ze zm.),3) Ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r., nr 17, poz. 127 ze zmianami) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy,4) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych ( Dz. U. Nr 137, poz. 966 ze zm.).5) rozporządzenia Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.Urz.WE nr L31/1 z dnia 01.02.2002 r. i Dz.U. L 179 z 7.7.2007),6) rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.Urz.UE L139/1 z dnia 30.04.2004 r., Dz.U. L 153 z 12.6.2008, Dz.U. L 160 z 12.6.2013), 7) rozporządzenia (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. L 139 z 30.4.2004, Dz.U. L 178 z 9.7.2009, Dz.U. L 160 z 12.6.2013), 8) rozporządzenia Komisji Nr 1441/2007 z dnia 5 grudnia 2007 r. zmieniającego rozporządzenie (WE) nr 2073/2005 w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych (Dz.Urz.UE L322/12 z dnia 7.12.2007 r., Dz.U. L 42 z 13.2.2013), 9) rozporządzenia Komisji Nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalającego najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych (Dz.Urz.UE L364/5 z dnia 20.12.2006 r.), 10) rozporządzenia Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz.U. L 338 z 13.11.2004). 5. Dostawy przedmiotu zamówienia będą realizowane w asortymencie, ilościach i terminach wskazanych każdorazowo przez zamawiającego w zamówieniu - pod rygorem odmowy przyjęcia dostawy i dokonania zapłaty. 6. Ilości określone przez zamawiającego są ilościami orientacyjnymi, które mogą ulec zmianie z uwagi na różnice w obłożeniu obiektu, zmianę kategorii gości, zalecone diety oraz specyfikę sporządzania posiłków, w związku, z czym Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany asortymentu dostaw w poszczególnych pozycjach załącznika nr 2 do umowy, po cenach w nim określonych. 7. Biorąc pod uwagę zapis pkt 6 zapotrzebowanie określone w załączniku nr 2 do umowy nie jest wiążące dla Zamawiającego i jego niezrealizowanie nie będzie stanowić podstawy roszczeń odszkodowawczych Wykonawcy. 8. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. 9. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 10. Nazwy i kody Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane, 15234000-7 - Ryby wędzone. 11. Dodatkowe informacje: artykuły muszą zawierać czytelne etykiety z opisem produktu, temperaturą przechowywania oraz numerem partii
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 152000000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: zamawiający nie żąda wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.niwa.info.pl/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach