Przetargi.pl
OKRESOWE DOSTAWY RYB ŚWIEŻYCH, WĘDZONYCH, SOLONYCH, MROŻONYCH, KONSERW RYBNYCH, OWOCÓW MORZA 12/2012

Centrum Rehabilitacji Rolników Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego NIWA ogłasza przetarg

  • Adres: 78-100 Kołobrzeg, ul. C. K. Norwida 3
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 094 3552010 , fax. 094 3552011
  • Data zamieszczenia: 2012-09-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Rehabilitacji Rolników Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego NIWA
    ul. C. K. Norwida 3 3
    78-100 Kołobrzeg, woj. zachodniopomorskie
    tel. 094 3552010, fax. 094 3552011
    REGON: 33039239000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.niwa.info.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    OKRESOWE DOSTAWY RYB ŚWIEŻYCH, WĘDZONYCH, SOLONYCH, MROŻONYCH, KONSERW RYBNYCH, OWOCÓW MORZA 12/2012
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Okresowe dostawy ryb świeżych, wędzonych, solonych, mrożonych, konserw rybnych, owoców morza w terminie 09.11.2012 r. - 08.11.2013 r. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: 1) Specyfikacja surowca: a) Ryby powinny być zgodne z wymaganiami norm przedmiotowych. b) Barwa - od białej do kremowej; w przypadku łososia lekko różowa. c) Zapach - swoisty. d) Konsystencja - elastyczna, jędrna. e) Temperatura ryb świeżych - w czasie transportu 0-4 ?C. f) Temperatura ryb mrożonych od - 24 do - 18 ?C. g) Ryby wędzone - barwa skóry złocista, barwa mięsa kremowa w przypadku niektórych gatunków łososia - różowa. h) Smak i zapach: swoisty, charakterystyczny dla użytych surowców rybnych, środków spożywczych i zastosowanej technologii, lekko dymny( w przypadku ryb wędzonych). i) Konsystencja : miękka, nie rozpadająca się. j) Temperatura ryb wędzonych w czasie transportu 0 - 7 ?C. 2) Opakowanie: a) Ryby świeże luzem w pojemnikach plastikowych wyłożonych folią, powierzchnia ryb pokryta lodem - temperatura wewnątrz pojemnika z rybą - 0-4 ?C lub w opakowaniach jednostkowych. b) Ryby mrożone w blokach zapakowane w kartony , ułożone warstwowo z zastosowaniem przekładek z folii, umożliwiające łatwe oddzielenie pojedynczej warstwy - temperatura wewnątrz bloku mniej niż - 18 ?C. c) Ryby wędzone w kartonach wyłożonych papierem pergaminowym lub w opakowaniach jednostkowych posiadających atest PZH. 3) Cechy dyskwalifikujące: a) Niewłaściwa konsystencja (mazista, rozpadająca się). b) Obcy smak lub zapach (zjełczały, stęchły, kwaśny, gnilny, inny obcy). c) Niewłaściwa barwa. d) Obecność pleśni. e) Wady niedopuszczalne ryb wędzonych - zapach i smak mięsa gorzki, kwaśny, gnilny, inny obcy, mazista tekstura tkanki mięsnej; występowanie pasożytów, zanieczyszczenia przez szkodniki, obecność pleśni. f) Wady niedopuszczalne ryb solonych- zapach i smak mięsa jełki, kwaśny, metaliczny, chemiczny, inny obcy słodki z równoczesnym występowaniem różowej barwy mięsa; mazista tekstura tkanki mięsnej; występowanie pasożytów. g) Wady niedopuszczalne ryb świeżych - zapach i smak mięsa gorzki, kwaśny, gnilny, inny obcy, mazista, wysuszona tekstura tkanki mięsnej; występowanie pasożytów, zanieczyszczenia przez szkodniki, obecność pleśni. h) Wady niedopuszczalne ryb marynowanych - zapach i smak zjełczały, gnilny, chemiczny, stęchły lub inny obcy; niedopuszczalna zalewa rozwarstwiona, mazista tekstura tkanki mięsnej; występowanie pasożytów. 3. Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego żywności a w szczególności: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914 ze zm.), 2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych. (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 ze zm.), 3) Ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r., nr 17, poz. 127 ze zmianami) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy, 4) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych ( Dz. U. Nr 137, poz. 966 ze zm.). 5) rozporządzenia Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.Urz.WE nr L31/1 z dnia 01.02.2002 r.), 6) rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.Urz.UE L139/1 z dnia 30.04.2004 r.), 7) rozporządzenia (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. L 139 z 30.4.2004) 8) rozporządzenia Komisji Nr 1441/2007 z dnia 5 grudnia 2007 r. zmieniającego rozporządzenie (WE) nr 2073/2005 w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych (Dz.Urz.UE L322/12 z dnia 7.12.2007 r.). 9) rozporządzenia Komisji Nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalającego najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych (Dz.Urz.UE L364/5 z dnia 20.12.2006 r.) 10) rozporządzenia Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz.Urz.UE L384/4 z dnia 13.11.2004 r.), 3. Dostawy przedmiotu zamówienia będą realizowane w asortymencie, ilościach i terminach wskazanych każdorazowo przez zamawiającego w zamówieniu - pod rygorem odmowy przyjęcia dostawy i dokonania zapłaty. 4. Ilości określone przez zamawiającego są ilościami orientacyjnymi, które mogą ulec zmianie z uwagi na różnice w obłożeniu obiektu, zmianę kategorii gości, zalecone diety oraz specyfikę sporządzania posiłków, w związku, z czym Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany asortymentu dostaw w poszczególnych pozycjach załącznika nr 3 do umowy, po cenach w nim określonych. 5. Biorąc pod uwagę zapis pkt 4 zapotrzebowanie określone w załączniku nr 3 do umowy nie jest wiążące dla Zamawiającego i jego niezrealizowanie nie będzie stanowić podstawy roszczeń odszkodowawczych Wykonawcy. LP. NAZWA TOWARU JM ILOŚĆ 1 Dorsz filet ze skórą mrożony ( dalekomorski - czerniak) klasa I kg 200 2 Dorsz filet ze skórą świeży( bałtycki) klasa I kg 1000 3 Flądra tusza bez skóry świeża klasa I kg 800 4 Halibut wędzony dzwonki kg 10 5 Kabanosy z łososia wędzonego kg 10 6 Kalmar tuby op. 1-10kg kg 30 7 Karp płat ze skórą świeży klasa I kg 45 8 Kostka panierowana fileta z morszczuka mrożona op 8kg kg 50 9 Krewetki koktajlowe op. 1 kg kg 25 10 Łosoś filet ze skórą świeży klasa I kg 50 11 Łosoś wędzony na gorąco - dzwonki kg 5 12 Łosoś wędzony -płat wędzony na zimno ze skórą kg 40 13 Makrela w pomidorach- puszka o wadze 110-140g szt 210 14 Makrela wędzona - filet z przyprawami kg 50 15 Makrela wędzona na gorąco 400-600g kg 100 16 Mieszanka owoców morza op.1-10kg kg 5 17 Mintaj filet b/s op. 5 kg kg 50 18 Paluszki krabowe surimi op. 0,250 kg szt 10 19 Paluszki panierowane mielone op. 6kg kg 70 20 Panga filet b/s op. 5 kg kg 50 21 Paprykarz szczeciński - puszka o wadze 250-300g- min 35% mięsa rybnego szt 550 22 Płaty śledziowe w zalewie octowej kg 10 23 Pstrąg patroszony świeży b/ gł kg 40 24 Raki gotowane w pancerzu op.1kg kg 10 25 Rolmopsy z makreli - wędzony kg 50 26 Sandacz filet z/s op. 5 kg kg 10 27 Szprot w oleju- puszka o wadze 110-140g szt 20 28 Szprot w pomidorach- puszka o wadze 110-140g szt 160 29 Śledź bałtycki płat świeży klasa I kg 1000 30 Śledź lekko solony - matias op.4-8 kg kg 400 31 Śledź lekko solony a,la łosoś w oleju op. 3 kg kg 100 32 Śledź -tusza wędzony kg 135 33 Śledź w oleju -puszka o wadze 110-140 g szt 30 34 Śledź w pomidorach -puszka o wadze 110-140 g szt 110 35 Tuńczyk w oleju - puszka o wadze 110-140g - w kawałkach, nie rozdrobniony szt 10 36 Tuńczyk w sosie własnym - puszka o wadze 140g - 170g w kawałkach, nie rozdrobniony szt 190 37 Wątróbki rybne w oleju- puszka o wadze 110-140g szt 30 38 Węgorz wędzony kg 10
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 152000000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.niwa.info.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach