Centrum Rehabilitacji Rolników Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego NIWA ogłasza przetarg
- Adres: 78-100 Kołobrzeg, ul. C. K. Norwida 3
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 094 3552010 , fax. 094 3552011
- Data zamieszczenia: 2012-10-22
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Centrum Rehabilitacji Rolników Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego NIWA
ul. C. K. Norwida 3 3
78-100 Kołobrzeg, woj. zachodniopomorskie
tel. 094 3552010, fax. 094 3552011
REGON: 33039239000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.niwa.info.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
OKRESOWE DOSTAWY RYB ŚWIEŻYCH, WĘDZONYCH, SOLONYCH, MROŻONYCH, KONSERW RYBNYCH, OWOCÓW MORZA - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Okresowe dostawy ryb świeżych, wędzonych, solonych, mrożonych, konserw rybnych, owoców morza w terminie 09.11.2012 r. - 08.11.2013 r. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: 1) Specyfikacja surowca: a) Ryby powinny być zgodne z wymaganiami norm przedmiotowych. b) Barwa - od białej do kremowej; w przypadku łososia lekko różowa. c) Zapach - swoisty. d) Konsystencja - elastyczna, jędrna. e) Temperatura ryb świeżych - w czasie transportu 0-4 ?C. f) Temperatura ryb mrożonych od - 24 do - 18 ?C. g) Ryby wędzone - barwa skóry złocista, barwa mięsa kremowa w przypadku niektórych gatunków łososia - różowa. h) Smak i zapach: swoisty, charakterystyczny dla użytych surowców rybnych, środków spożywczych i zastosowanej technologii, lekko dymny( w przypadku ryb wędzonych). i) Konsystencja : miękka, nie rozpadająca się. j) Temperatura ryb wędzonych w czasie transportu 0 - 7 ?C. 2) Opakowanie: a) Ryby świeże luzem w pojemnikach plastikowych wyłożonych folią, powierzchnia ryb pokryta lodem - temperatura wewnątrz pojemnika z rybą - 0-4 ?C lub w opakowaniach jednostkowych. b) Ryby mrożone w blokach zapakowane w kartony , ułożone warstwowo z zastosowaniem przekładek z folii, umożliwiające łatwe oddzielenie pojedynczej warstwy - temperatura wewnątrz bloku -< - 18 ?C. c) Ryby wędzone w kartonach wyłożonych papierem pergaminowym lub w opakowaniach jednostkowych posiadających atest PZH. 3) Cechy dyskwalifikujące: a) Niewłaściwa konsystencja (mazista, rozpadająca się). b) Obcy smak lub zapach (zjełczały, stęchły, kwaśny, gnilny, inny obcy). c) Niewłaściwa barwa. d) Obecność pleśni. e) Wady niedopuszczalne ryb wędzonych - zapach i smak mięsa gorzki, kwaśny, gnilny, inny obcy, mazista tekstura tkanki mięsnej; występowanie pasożytów, zanieczyszczenia przez szkodniki, obecność pleśni. f) Wady niedopuszczalne ryb solonych- zapach i smak mięsa jełki, kwaśny, metaliczny, chemiczny, inny obcy słodki z równoczesnym występowaniem różowej barwy mięsa; mazista tekstura tkanki mięsnej; występowanie pasożytów. g) Wady niedopuszczalne ryb świeżych - zapach i smak mięsa gorzki, kwaśny, gnilny, inny obcy, mazista, wysuszona tekstura tkanki mięsnej; występowanie pasożytów, zanieczyszczenia przez szkodniki, obecność pleśni. h) Wady niedopuszczalne ryb marynowanych - zapach i smak zjełczały, gnilny, chemiczny, stęchły lub inny obcy; niedopuszczalna zalewa rozwarstwiona, mazista tekstura tkanki mięsnej; występowanie pasożytów. 3. Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego żywności a w szczególności: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914 ze zm.), 2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych. (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 ze zm.), 3) Ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r., nr 17, poz. 127 ze zmianami) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy, 4) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych ( Dz. U. Nr 137, poz. 966 ze zm.). 5) rozporządzenia Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.Urz.WE nr L31/1 z dnia 01.02.2002 r.), 6) rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.Urz.UE L139/1 z dnia 30.04.2004 r.), 7) rozporządzenia (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. L 139 z 30.4.2004) 8) rozporządzenia Komisji Nr 1441/2007 z dnia 5 grudnia 2007 r. zmieniającego rozporządzenie (WE) nr 2073/2005 w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych (Dz.Urz.UE L322/12 z dnia 7.12.2007 r.). 9) rozporządzenia Komisji Nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalającego najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych (Dz.Urz.UE L364/5 z dnia 20.12.2006 r.) 10) rozporządzenia Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz.Urz.UE L384/4 z dnia 13.11.2004 r.), 3. Dostawy przedmiotu zamówienia będą realizowane w asortymencie, ilościach i terminach wskazanych każdorazowo przez zamawiającego w zamówieniu - pod rygorem odmowy przyjęcia dostawy i dokonania zapłaty. 4. Ilości określone przez zamawiającego są ilościami orientacyjnymi, które mogą ulec zmianie z uwagi na różnice w obłożeniu obiektu, zmianę kategorii gości, zalecone diety oraz specyfikę sporządzania posiłków, w związku, z czym Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany asortymentu dostaw w poszczególnych pozycjach załącznika nr 3 do umowy, po cenach w nim określonych. 5. Biorąc pod uwagę zapis pkt 4 zapotrzebowanie określone w załączniku nr 3 do umowy nie jest wiążące dla Zamawiającego i jego niezrealizowanie nie będzie stanowić podstawy roszczeń odszkodowawczych Wykonawcy. 6. CPV - 15.20.00.00-0 Ryby przetworzone i konserwowane. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 152000000
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.niwa.info.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawy ryb, realizowane na rzecz 17 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Koszalinie, znak sprawy 104/WOG/D/Żywn./15
Dodano: 2015-12-04 - SPRZEDAŻ I DOSTAWA : ZADANIE NR 1: MROŻONYCH WARZYW,OWOCÓW,WYROBÓW MĄCZNYCH ZADANIE NR 2: RYB ŚWIEŻYCH, MROŻONYCH, SOLONYCH, KONSERW RYBNYCH, RYB WĘDZONYCH
Dodano: 2014-01-13 - Dostawy ryb i przetworów rybnych do Domów Pomocy Społecznej będących jednostkami organizacyjnymi Gminy Miasto Szczecin
Dodano: 2013-12-03 - okresowe dostawy ryb
Dodano: 2013-10-14 - okresowe dostawy ryb
Dodano: 2013-09-27 - dostawy żywności do stołówki szkolnej w Zespole Szkół im. Ignacego Łukasiewicza w Policach (z podziałem na części)
Dodano: 2012-12-31 - OKRESOWE DOSTAWY RYB ŚWIEŻYCH, MROŻONYCH, SOLONYCH, KONSERW RYBNYCH, OWOCÓW MORZA
Dodano: 2012-11-30 - OKRESOWE DOSTAWY RYB ŚWIEŻYCH, WĘDZONYCH, SOLONYCH, MROŻONYCH, KONSERW RYBNYCH, OWOCÓW MORZA 12/2012
Dodano: 2012-09-24 - Dostawa ryb świeżych, wędzonych i mrożonych do punktów żywienia w obiektach Uzdrowisko Kołobrzeg S.A.
Dodano: 2012-06-14 - na dostawy ryb mrożonych, świeżych, wędzonych oraz konserw rybnych przez okres 6 miesięcy Nr postępowania 17 2011
Dodano: 2011-11-22