Centrum Rehabilitacji Rolników Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego NIWA ogłasza przetarg
- Adres: 78-100 Kołobrzeg, ul. C. K. Norwida 3
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 094 3552010 , fax. 094 3552011
- Data zamieszczenia: 2012-11-30
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Centrum Rehabilitacji Rolników Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego NIWA
ul. C. K. Norwida 3 3
78-100 Kołobrzeg, woj. zachodniopomorskie
tel. 094 3552010, fax. 094 3552011
REGON: 33039239000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.niwa.info.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
OKRESOWE DOSTAWY RYB ŚWIEŻYCH, MROŻONYCH, SOLONYCH, KONSERW RYBNYCH, OWOCÓW MORZA - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. 1. Okresowe dostawy ryb świeżych, mrożonych, solonych, konserw rybnych, owoców morza w terminie 01.01.2013 r. - 08.11.2013 r. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: 1) Specyfikacja surowca: a) Ryby powinny być zgodne z wymaganiami norm przedmiotowych. b) Barwa - od białej do kremowej; w przypadku łososia lekko różowa. c) Zapach - swoisty. d) Konsystencja - elastyczna, jędrna. e) Temperatura ryb świeżych - w czasie transportu 0-4 ?C. f) Temperatura ryb mrożonych od - 24 do - 18 ?C. g) Smak i zapach: swoisty, charakterystyczny dla użytych surowców rybnych, środków spożywczych i zastosowanej technologii. h) Konsystencja : miękka, nie rozpadająca się. 2) Opakowanie: a) Ryby świeże luzem w pojemnikach plastikowych wyłożonych folią, powierzchnia ryb pokryta lodem - temperatura wewnątrz pojemnika z rybą - 0-4 ?C lub w opakowaniach jednostkowych. b) Ryby mrożone w blokach zapakowane w kartony , ułożone warstwowo z zastosowaniem przekładek z folii, umożliwiające łatwe oddzielenie pojedynczej warstwy - temperatura wewnątrz bloku < - 18 ?C. 3) Cechy dyskwalifikujące: a) Niewłaściwa konsystencja (mazista, rozpadająca się). b) Obcy smak lub zapach (zjełczały, stęchły, kwaśny, gnilny, inny obcy). c) Niewłaściwa barwa. d) Obecność pleśni. e) Wady niedopuszczalne ryb solonych- zapach i smak mięsa jełki, kwaśny, metaliczny, chemiczny, inny obcy słodki z równoczesnym występowaniem różowej barwy mięsa; mazista tekstura tkanki mięsnej; występowanie pasożytów. f) Wady niedopuszczalne ryb świeżych - zapach i smak mięsa gorzki, kwaśny, gnilny, inny obcy, mazista, wysuszona tekstura tkanki mięsnej; występowanie pasożytów, zanieczyszczenia przez szkodniki, obecność pleśni. g) Wady niedopuszczalne ryb marynowanych - zapach i smak zjełczały, gnilny, chemiczny, stęchły lub inny obcy; niedopuszczalna zalewa rozwarstwiona, mazista tekstura tkanki mięsnej; występowanie pasożytów. 3. Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego żywności a w szczególności: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914 ze zm.), 2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych. (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 ze zm.), 3) Ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r., nr 17, poz. 127 ze zmianami) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy, 4) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych ( Dz. U. Nr 137, poz. 966 ze zm.). 5) rozporządzenia Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.Urz.WE nr L31/1 z dnia 01.02.2002 r.), 6) rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.Urz.UE L139/1 z dnia 30.04.2004 r.), 7) rozporządzenia (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. L 139 z 30.4.2004) 8) rozporządzenia Komisji Nr 1441/2007 z dnia 5 grudnia 2007 r. zmieniającego rozporządzenie (WE) nr 2073/2005 w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych (Dz.Urz.UE L322/12 z dnia 7.12.2007 r.). 9) rozporządzenia Komisji Nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalającego najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych (Dz.Urz.UE L364/5 z dnia 20.12.2006 r.) 10) rozporządzenia Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz.Urz.UE L384/4 z dnia 13.11.2004 r.), 3. Dostawy przedmiotu zamówienia będą realizowane w asortymencie, ilościach i terminach wskazanych każdorazowo przez zamawiającego w zamówieniu - pod rygorem odmowy przyjęcia dostawy i dokonania zapłaty. 4. Ilości określone przez zamawiającego są ilościami orientacyjnymi, które mogą ulec zmianie z uwagi na różnice w obłożeniu obiektu, zmianę kategorii gości, zalecone diety oraz specyfikę sporządzania posiłków, w związku, z czym Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany asortymentu dostaw w poszczególnych pozycjach załącznika nr 3 do umowy, po cenach w nim określonych. 5. Biorąc pod uwagę zapis pkt 4 zapotrzebowanie określone w załączniku nr 3 do umowy nie jest wiążące dla Zamawiającego i jego niezrealizowanie nie będzie stanowić podstawy roszczeń odszkodowawczych Wykonawcy. LP. NAZWA TOWARU JM ILOŚĆ 1 Dorsz filet ze skórą mrożony ( dalekomorski - czerniak) klasa I kg 200 2 Dorsz filet ze skórą świeży( bałtycki) klasa I kg 1000 3 Flądra tusza bez skóry świeża klasa I kg 800 4 Kalmar tuby op. 1-10kg kg 30 5 Karp płat ze skórą świeży klasa I kg 45 6 Kostka panierowana fileta z morszczuka mrożona op około 8kg kg 50 7 Krewetki koktajlowe op. około 1 kg kg 25 8 Łosoś filet ze skórą świeży klasa I kg 50 9 Makrela w pomidorach- puszka o wadze 110-140g szt 210 10 Mieszanka owoców morza op. około 1kg kg 5 11 Mintaj filet b/s op. około 5 kg kg 50 12 Paluszki krabowe surimi op.około 0,250 kg szt 10 13 Paluszki panierowane mielone op. około 6kg kg 70 14 Panga filet b/s op. około 5 kg kg 50 15 Paprykarz szczeciński - puszka o wadze 250-300g- min 35% mięsa rybnego szt 550 16 Płaty śledziowe w zalewie octowej op. około 4kg kg 10 17 Pstrąg patroszony świeży b/ gł kg 40 18 Raki gotowane w pancerzu op. około.1kg kg 10 19 Sandacz filet z/s op. około 5 kg kg 10 20 Szprot w oleju- puszka o wadze 110-140g szt 20 21 Szprot w pomidorach- puszka o wadze 110-140g szt 160 22 Śledź bałtycki płat świeży klasa I kg 1000 23 Śledź lekko solony - matias op. około 4-8 kg kg 400 24 Śledź lekko solony a,la łosoś w oleju op. około 3 kg kg 100 25 Śledź w oleju -puszka o wadze 110-140 g szt 30 26 Śledź w pomidorach -puszka o wadze 110-140 g szt 110 27 Tuńczyk w oleju - puszka o wadze 110-140g - w kawałkach, nie rozdrobniony szt 10 28 Tuńczyk w sosie własnym - puszka o wadze 140g - 170g w kawałkach, nie rozdrobniony szt 190 29 Wątróbki rybne w oleju- puszka o wadze 110-140g szt 30 - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 152000000
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.niwa.info.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawy ryb, realizowane na rzecz 17 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Koszalinie, znak sprawy 104/WOG/D/Żywn./15
Dodano: 2015-12-04 - SPRZEDAŻ I DOSTAWA : ZADANIE NR 1: MROŻONYCH WARZYW,OWOCÓW,WYROBÓW MĄCZNYCH ZADANIE NR 2: RYB ŚWIEŻYCH, MROŻONYCH, SOLONYCH, KONSERW RYBNYCH, RYB WĘDZONYCH
Dodano: 2014-01-13 - Dostawy ryb i przetworów rybnych do Domów Pomocy Społecznej będących jednostkami organizacyjnymi Gminy Miasto Szczecin
Dodano: 2013-12-03 - okresowe dostawy ryb
Dodano: 2013-10-14 - okresowe dostawy ryb
Dodano: 2013-09-27 - dostawy żywności do stołówki szkolnej w Zespole Szkół im. Ignacego Łukasiewicza w Policach (z podziałem na części)
Dodano: 2012-12-31 - OKRESOWE DOSTAWY RYB ŚWIEŻYCH, WĘDZONYCH, SOLONYCH, MROŻONYCH, KONSERW RYBNYCH, OWOCÓW MORZA
Dodano: 2012-10-22 - OKRESOWE DOSTAWY RYB ŚWIEŻYCH, WĘDZONYCH, SOLONYCH, MROŻONYCH, KONSERW RYBNYCH, OWOCÓW MORZA 12/2012
Dodano: 2012-09-24 - Dostawa ryb świeżych, wędzonych i mrożonych do punktów żywienia w obiektach Uzdrowisko Kołobrzeg S.A.
Dodano: 2012-06-14 - na dostawy ryb mrożonych, świeżych, wędzonych oraz konserw rybnych przez okres 6 miesięcy Nr postępowania 17 2011
Dodano: 2011-11-22