Fundacja "Żak" Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie ogłasza przetarg
- Adres: 10-722 Olsztyn, ul. Kanafojskiego 2
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 089 52333231 w. 42 , fax. 089 5233366 w. 28, 0895234856
- Data zamieszczenia: 2015-12-14
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Fundacja "Żak" Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
ul. Kanafojskiego 2 2
10-722 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 089 52333231 w. 42, fax. 089 5233366 w. 28, 0895234856
REGON: 51053665100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zak.olsztyn.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Fundacja utworzona przez Uniwersytet Warmińsko - Mazurski w Olsztynie
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywne dostawy mięsa czerwonego, mięsa białego i wędlin do jednostek gastronomicznych Fundacji ŻAK Uniwersytetu Warmińsko - Mazurskiego w Olsztynie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa czerwonego, mięsa białego i wędlin dla jednostek gastronomicznych Fundacji ŻAK Uniwersytetu Warmińsko - Mazurskiego w Olsztynie; 2. Wykaz obiektów gastronomicznych administrowanych przez Fundację ŻAK UWM objętych dostawami w zakresie objętym przedmiotem zamówienia: 1) Magazyn Żywności, Olsztyn, ul. Prawocheńskiego 4; 2) Restauracja Kortowska, Olsztyn, ul. Heweliusza 28; 3) Stołówka Akademicka Kuźnia smaków, Olsztyn, ul. Prawocheńskiego 4; 4) Bar Pod Klonem, Olsztyn, ul. Oczapowskiego 12b 5) Kropka, Olsztyn, ul. Kanfojskiego 4; 6) Bar Filmowy, Olsztyn, ul. Obitza 1; 7) Bufet Akademicki Centrum Konferencyjne ul. Dybowskiego 11.; 8) Biblioteka Cafe, Olsztyn, ul. Oczapowskiego 12B; 9) Cafe Bar, Olsztyn, ul. Warszawska 30, Budynek Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego w Olsztynie; 3. Zamawiający wymaga, by wykonawca świadczył dostawy przez okres 6 dni (od poniedziałku do soboty) od godz. 5:30 do godz. 16:00. 4. Dostawa zamówienia powinna być realizowana na podstawie wypełnionego formularza Zlecenia na koszt i ryzyko Wykonawcy w środkach transportu przystosowanych do przewozu przedmiotu zamówienia w należytych warunkach sanitarnych zgodnie z wymaganiami określonymi w przepisach prawa. 5. Dostawy realizowane będą przez Wykonawcę od 1 kg, łącznie z rozładunkiem i wniesieniem zamówionego towaru (minimum logistyczne). 6. Czas realizacji złożonego zamówienia nie przekroczy 3h liczonych od godziny złożenia zamówienia. 7. Wymagania odnośnie przedmiotu zamówienia: 7.1 Wykonawca dostarczy produkty spełniające wymogi i wytworzone zgodnie z obowiązującymi przepisami w szczególności, takimi jak: a) Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie Żywności i Żywienia (tekst jednolity z dnia 08.04.2015r. Dz. U. z 2015r. poz. 594 ze zm.) b) Ustawa z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (tekst jednolity z dnia 07.11.2014r. Dz. U. z 2014r. poz. 1577 ze zm.), c) Ustawa z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno spożywczych (tekst jednolity z dnia 23.04.2015r. Dz. U. z 2015r. poz. 678 ze zm.), d) Rozporządzenie (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004r., str. 55; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 45, str. 14) zmienione przez Rozporządzenie Komisji (WE) nr 1243/2007 z dnia 24.10.2007r. (Dz. Urz. UE L 281 z 25.10.2007r. str. 8), e) Rozporządzenie (WE) nr 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004r., str. 206; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 45, str. 75) ze zmianami dotyczącymi Załącznika nr I - Świeże mięso - Rozporządzenie (WE) Nr 1021/2008 z dnia 18.10.2008r. Dz. Urz. UE L 277 z 18.10.2008r. ze zm.), f) Rozporządzenie Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa Żywnościowego, powołującego Europejski Urząd np.: Bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiającego procedury w zakresie bezpieczeństwa Żywności (Dz. U. UE L Nr 31, poz. 1), g) Rozporządzenie nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z Żywnością oraz uchylającego Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. U. UE L Nr 338, poz. 4), h) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (tekst jednolity Dz. U. 2014r. poz. 774), i) Rozporządzenie nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L Nr 139, poz. 1). 7.2 Wykonawca zobowiązany jest do bezwzględnego zagwarantowania spełnienia warunków jakościowych produktów oraz terminów ważności na dostarczony towar. 7.3 Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami. 7.3 Opakowania jednostkowe oraz transportowe (zbiorcze) muszą być oznakowane zgodne z wymogami Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Do każdej dostawy Wykonawca dołączy dokumenty potwierdzające termin przydatności do spożycia na dany towar. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Każdy Wykonawca zaproszony do złożenia oferty zobowiązany jest zabezpieczyć swą ofertę wadium, w wysokości: 4.000,00 zł. (słownie: cztery tysiące złotych). Dalsze informacje dotyczące wadium zawarte są w SIWZ
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Jakość
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zak.olsztyn.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej.
Dodano: 2016-07-25 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH
Dodano: 2016-07-13 - Dostawy wędlin i wyrobów mięsnych do Zakładu Karnego w Dublinach
Dodano: 2016-06-27 - Zakup i dostawa mięsa i produktów mięsnych do stołówek szkolnych w ZSS w Chełchach, ZS-P w Nowej Wsi Ełckiej i ZSS w Stradunach w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-14 - Dostawa i sprzedaż mięsa i wędlin, drobiu i jego elementów
Dodano: 2016-05-17 - Sukcesywne dostawy mięsa czerwonego, mięsa białego i wędlin do jednostek gastronomicznych Fundacji ŻAK Uniwersytetu Warmińsko - Mazurskiego w Olsztynie
Dodano: 2016-01-29 - Sukcesywne dostawy mięsa czerwonego, mięsa białego i wędlin do jednostek gastronomicznych Fundacji ŻAK Uniwersytetu Warmińsko - Mazurskiego w Olsztynie
Dodano: 2016-01-22 - dostawy mięsa i produktów mięsnych
Dodano: 2016-01-22 - Dostawa mięsa i artykułów mięsnych do stołówki szkolnej w Mikołajkach
Dodano: 2016-01-18 - Sukcesywne dostawy mięsa czerwonego, mięsa białego i wędlin do jednostek gastronomicznych Fundacji ŻAKUniwersytetu Warmińsko - Mazurskiego w Olsztynie
Dodano: 2016-01-15