Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 30 czerwca 2023 roku

Przedszkole nr 7 im. K .Przerwy Tetmajera ogłasza przetarg

  • Adres: 34-500 Zakopane, Nowotarska 32A
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 182068495
  • Data zamieszczenia: 2023-01-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedszkole nr 7 im. K .Przerwy Tetmajera
    Nowotarska 32A
    34-500 Zakopane, woj. małopolskie
    tel. 182068495
    REGON: 121316407
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 30 czerwca 2023 roku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera mieszczącego się przy ul. Nowotarskiej 32a w Zakopanem. Zakres zamówienia obejmuje 6 części:CZĘŚĆ 1 - DOSTAWA PIECZYWALp. Nazwa jm ilość1. Bułka wodna 0,10 kg - szt. 152. Bułka mała kajzerka 0,06 kg - szt. 1 2103. Chleb krojony zwykły 0,60 kg - szt. 3004. Chleb krojony razowy 0,5 kg -szt. 305. Drożdżówka 0,06 kg bez cukru - szt. 9006. Pączki 0,06 kg - szt. 4007. Babka jogurtowa - kg 388. Bułka grahamka 0,10 kg - szt. 4209. Rogal maślany 0,06 kg - szt. 46510. Piernik - kg 311. Weka 0,40 kg - szt. 14512. Makowiec drożdżowy - kg 513. Chleb wieloziarnisty 0,60 kg - szt. 8014. Jagodzianki 0,06 kg - szt. 13015. Chleb słonecznikowy 0,50 kg - szt. 100- Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.- Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.- Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia, jak również za zgodność z odpowiednimi normami.- Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.- Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.- Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarska 32a.- Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane e-mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie Wykonawcy, z zastrzeżeniem że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.- Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia zamówienia najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.- W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.- Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarskiej 32a.- Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.- Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy, a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.- W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.- W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.- Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)- Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.- Jaja przy każdej dostawie muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi zawarte w art. 27 ust. 3 ustawy z dnia 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)- Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami.- Mrożonki mają być dostarczane do Przedszkola w formie nierozmrożonej.Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera mieszczącego się przy ul. Nowotarskiej 32a w Zakopanem. Zakres zamówienia obejmuje 6 części:CZĘŚĆ 2 – DOSTAWA PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCHLp. Nazwa jm ilość1. Galaretka owocowa truskawkowa - Winiary - szt. 552. Czekolada mleczna 100g - Wedel - szt. 2003. Płatki – Nestle – cynamonowe – Cini-minis 0,25 g - szt. 64. Galaretka owocowa malinowa - Winiary - szt. 555. Galaretka owocowa brzoskwiniowa - Winiary - szt. 506. Pieprz mielony biały 15 g - Prymat - szt. - 107. Cukier biały 1 kg - kg 2008. Cukier puder 0,5 kg - szt. 69. Cukier waniliowy 32 g - szt. 10010. Dżem truskawkowy 280 g - niskosłodzony - Łowicz - szt. 3011. Dżem owoce leśne 280 g - niskosłodzony - Łowicz - szt. - 3012. Herbata granulowana Saga 90 g - szt. 5513. Kakao ciemne 200 g 10 - 12% - DecoMorreno - szt. 3514. Sos borowikowy w torebkach 35 g - Knor - szt. - 515. Dżem malinowy 280 g - niskosłodzony - Łowicz - szt. 3016. Kasza jęczmienna 1 kg (średnia lub gruba) - kg 3017. Cukierki - mieszanka Wawel - galaretki - kg 318. Ketchup 500 g - Pudliszki - szt. 2519. Konserwa rybna filet z tuńczyka w oleju 170 g - szt. 3020. Kawa Inka kartonik 150 g - szt. 3021. Konserwa rybna filet z makreli w pomidorach 170 g - szt. 9022. Kukurydza puszka - 400 g Pudliszki - szt. 2523. Liść laurowy 7g - Prymat - szt. 2524. Majeranek 7 g - Prymat - szt. 2525. Majonez Kielecki – 310 ml - szt. 1526. Miód wielokwiatowy - 1,20 kg Bartnika - szt. 3027. Groszek konserwowy 400 g puszka - Pudliszki - szt. 1528. Brzoskwinia puszka - 850g - szt. 329. Olej kujawski 1 l - szt. 14530. Pieprz czarny mielony 20 g - Prymat - szt. 6031. Płatki kukurydziane 1 kg Corn Flakes - Nestle - szt. 932. Przecier pomidorowy 30 % - bażant 850 g - szt. 3033. Ryż biały 1 kg - kg 5034. Sok - syrop malinowy - 0,5 l - szt. 535. Sól sodowo-potasowa - kg 4536. Angielskie ziele - 15 g - Prymat - szt. 2037. Makaron 0,5 kg (świderki, kolanka, muszelki) - Lubella - szt. 9038. Makaron 0,5 kg (nitki-cienkie, grube) - szt. 2539. Makaron 0,5 kg (łazanka) - szt. 2540. Makaron 0,5 kg (spagetti) - szt. 4041. Makaron 0,5 kg (rurki) - szt. 2542. Płatki owsiane górskie 0,5 kg - szt. 1043. Oregano 10 g - Prymat - szt. 1044. Kwasek cytrynowy 20 g - Prymat - szt. 1545. Bazylia 8 g - Prymat - szt. 1546. Sos do spaghetti w torebkach - Knor 44 g - szt. 5047. Kasza kukurydziana 1 kg - szt. 548. Kasza manna 1 kg - szt. 849. Bułka tarta 0,5 kg - szt. 18050. Sos słodko-kwaśny słoik 520 g - Pudliszki - szt. 4051. Budyń śmietankowy 60 g - Winiary - szt. 3552. Budyń waniliowy 60g - Winiary - szt. 4053. Budyń malinowy 60g - Winiary - szt. 4054. Kisiel truskawkowy 60 g - Winiary - szt. 4555. Kisiel poziomkowy 60 g - Winiary - szt. 4556. Kisiel malinowy 60 g - Winiary - szt. 4557. Herbata miętowa-ekspresowa 2 g - szt. 2058. Kminek mielony - Prymat - szt. 1059. Mąka ziemniaczana 1 kg - kg 2560. Kisiel leśny 60 g - Winiary - szt. 3561. Kasza gryczana 1 kg - szt. 362. Pasztet drobiowy 160 g - z kogutkiem - szt. 9063. Mąka tortowa pszenna typ 450 - kg 18064. Sok jabłkowy 1 L 100 % - Tymbark - szt. 13065. Sok czarna porzeczka 1 L 100 % - Tymbark - szt. 13066. Sok multivitamina 1 L - Tymbark - szt. 8067. Sok pomarańczowy 1 L 100 % - Tymbark - szt. 15068. Szczaw w słoiku 180 g - szt. 2069. Chrzan tarty 180 g - szt. 1070. Kminek cały 20 g - Prymat - szt. 1571. Herbata owocowa - Saga w torebkach 25 torebek - szt. 3072. Mąka żytnia 1 kg - kg 373. Przyprawa do kury 20 g - Prymat bez soli, cukru, glutan. sodu - szt. 2074. Papryka słodka 20 g - Prymat - szt. 3075. Sok z marchewki 0,9 L typ Kubuś - szt. 18076. Soda oczyszczona 40 g - Prymat - szt. 1077. Ciasteczka zbożowe Belvita - szt. 50078. Pałeczki kukurydziane 60 g - szt. 14079. Herbatniki zbożowe - Bebe 16 g (paczka po 48 szt.) - szt. 3080. Ciastka biszkopty 120 g - szt. 8581. Żurek w torebkach - Winiary - szt. 2582. Płatki kukurydziane z miodem Corn Flakes - Nestle - szt. 583. Cynamon 20 g - Prymat - szt. 1584. Przyprawa do mięsa - Knor 75g - szt. 585. Pieprz cytrynowy - Prymat - szt. 1586. Kasza jaglana 0,5 kg - szt. 1087. Kucharek 1000 g - szt. 2588. Wafelki kukurydziane - szt. 5089. Groszek ptysiowy 80 g - szt. 5090. Soczki małe z rurką 0,2 L - Tymbark - szt. 45091. Ocet 10 % 0,5 L - szt. 592. Ciasteczka zboż. owsiane - Krakus - szt. 8093. Soczki małe - Kubuś - szt. 1594. Musztarda 0,2 L - szt. 1095. Cukier trzcinowy - kg 396. Gałka muszkatałowa 20 g - Prymat - szt. 1097. Ryż brązowy - kg 398. Oliwa z oliwek 1 L - szt. 199. Masło orzechowe 350 g - szt. 5100. Woda mineralna Cisowianka 1,5 L - szt. 400101. Lubczyk 10 g - Prymat - szt. 80102. Sok z czerwonych pomarańczy 1 L - Tymbark - szt. 12103. Sok ananasowy 1 L - Tymbark - szt. 20104. Wafelki Prince Polo 35 g - szt. 80105. Wafelki sezamki 28 g - szt. 250106. Przyprawa do ryb 20 g - Prymat - szt. 20107. Kurkuma 20 g - Prymat - szt. 10108. Magi 1 L - Winiary - szt. 15109. Makaron 1 kg (gniazda wstążki) - Lubella - szt. 10110. Makaron zacierka 1 kg - szt. 40111. Herbata Saga 100 szt. - torebki 126 g - szt. 2112. Pieprz ziołowy 50 g - Prymat - szt. 15113. Wafelki Skawa - szt. 15114. Jaja kurze klasa XL - szt. 1800- Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.- Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.- Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia, jak również za zgodność z odpowiednimi normami.- Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.- Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.- Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarska 32a.- Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane e-mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie Wykonawcy, z zastrzeżeniem że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.- Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia zamówienia najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.- W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.- Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarskiej 32a.- Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.- Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy, a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.- W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.- W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.- Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)- Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.- Jaja przy każdej dostawie muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi zawarte w art. 27 ust. 3 ustawy z dnia 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera mieszczącego się przy ul. Nowotarskiej 32a w Zakopanem. Zakres zamówienia obejmuje 6 części:CZĘŚĆ 3 - DOSTAWA MIĘSA I PODROBÓW, WYROBÓW WĘDLINIARSKICH, DROBIU, WYROBÓW DROBIARSKICHLp. Nazwa jm Ilość1. Kiełbasa szynkowa wieprzowa od 70 % mięsa - kg 82. Kiełbasa podwawelska od 70 % mięsa - kg 103. Szynka konserwowa wieprzowa od 70 % mięsa - kg 104. Karczek wieprzowy bez kości - kg 85. Szynka wieprzowa od 70 % mięsa - kg 106. Polędwica sopocka od 70 % mięsa - kg 37. Szynka wiejska od 70 % mięsa - kg 38. Kiełbasa żywiecka od 70 % mięsa - kg 159. Szynka z indyka od 70 % mięsa - kg 310. Udko z kurczaka - kg 10011. Podgardle wędzone - kg 312. Udko z kurczaka wyfiletowane b/k - kg 6013. Porcja rosołowa drobiowa - kg 2014. Schab b/k - kg 9015. Szynka b/k surowa kuleczki - kg 10016. Mięso rosołowe wołowe (antrykot) - kg 817. Wątróbka drobiowa - kg 1018. Łopatka b/k - kg 8519. Pieczeń wołowa - kg 6020. Gulasz wołowy - kg 2021. Filet z indyka - kg 7022. Filet z kurczaka pojedynczy b/k - kg 10023. Pasztet pieczony drobiowy - kg 924. Szynka gotowa z kurczaka od 70 % mięsa - kg 325. Cielęcina udziec - mięso - kg 1026. Polędwiczki wieprzowe - kg 527. Kiełbasa biała parzona od 70 % mięsa - kg 628. Żeberka wędzone kąty - kg 629. Parówki dla najmłodszych od 70% mięsa - szt. 20030. Kurczak świeży - kg 531. Boczek wędzony od 70 % mięsa - kg 1132. Kiełbasa śląska od 70% mięsa - kg 833. Podudzia z kurczaka pałeczka - kg 834. Pasztet z królika (słoik) - szt. 18- Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.- Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.- Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia, jak również za zgodność z odpowiednimi normami.- Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.- Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.- Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarska 32a.- Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane e-mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie Wykonawcy, z zastrzeżeniem że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.- Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia zamówienia najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.- W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.- Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarskiej 32a.- Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.- Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy, a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.- W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.- W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.- Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)- Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.- Jaja przy każdej dostawie muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi zawarte w art. 27 ust. 3 ustawy z dnia 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)- Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami.- Mrożonki mają być dostarczane do Przedszkola w formie nierozmrożonej.Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera mieszczącego się przy ul. Nowotarskiej 32a w Zakopanem. Zakres zamówienia obejmuje 6 części:CZĘŚĆ 4 - DOSTAWA PRODUKTÓW MLECZARSKICHLp. Nazwa jm Ilość1. Kefir 350 g - 2% -szt. 852. Śmietana 18% 400 g - szt. 4003. Margaryna Palma 250 g - szt. 1804. Mleko 3,2% - butelka - szt. 1 3505. Masło ekstra 82% 200 g - szt. 6506. Twaróg półtłusty 500 g - szt. 3007. Serek homogenizowany – 150 g owocowy - szt. 5008. Ser żółty Edamski - kg 169. Ser żółty Złota Gołda z dziurami - kg 1610. Ser żółty salami - kg 1611. Jogurt pitny 250g różne smaki -szt. 80012. Jogurt w kubku owocowy – 150 g - szt. 30013. Masło klarowane 1 l - szt. 314. Jogurt naturalny 1 l - szt. 1015. Śmietanka 36% 1 l -szt. 4016. Serek topiony kremowy - szt. 55- Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.- Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.- Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia, jak również za zgodność z odpowiednimi normami.- Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.- Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.- Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarska 32a.- Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane e-mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie Wykonawcy, z zastrzeżeniem że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.- Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia zamówienia najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.- W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.- Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarskiej 32a.- Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.- Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy, a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.- W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.- W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.- Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)- Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.- Jaja przy każdej dostawie muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi zawarte w art. 27 ust. 3 ustawy z dnia 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)- Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami.- Mrożonki mają być dostarczane do Przedszkola w formie nierozmrożonej.Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera mieszczącego się przy ul. Nowotarskiej 32a w Zakopanem. Zakres zamówienia obejmuje 6 części:CZĘŚĆ 5 - DOSTAWA OWOCÓW I WARZYWLp. Nazwa jm ilość1. Banany - kg - 3002. Buraki czerwone - kg 1203. Cebula - kg 804. Cytryny - kg 185. Fasola Jaś - kg 36. Groch łuszczony połówki - kg 37. Gruszki - kg 608. Jabłka deserowe - kg 40010. Kalafior - szt. 1011. Kapusta biała - kg 8012. Kapusta młoda - szt. 3013. Kapusta czerwona - kg 1014. Kapusta kiszona - kg 6015. Kapusta włoska - szt. 2016. Mandarynki - kg 8517. Marchew - kg 26018. Ogórki kiszone - kg 1019. Ogórki świeże sezonowe letnie - kg 3520. Ogórki świeże sezonowe zimowe - kg 3521. Ogórki konserwowe - szt. 4022. Papryka świeża sezonowa letnia - kg 923. Papryka świeża zimowa - kg 624. Pieczarki - kg 1225. Pietruszka korzeń - kg 7026. Pomidor sezonowy letni - kg 3027. Pomidor sezonowy zimowy - kg 3028. Fasolka szparagowa - kg 329. Czosnek - szt. 7030. Rzodkiew - szt. 3031. Sałata lodowa sezonowa letnia - szt. 3032. Sałata lodowa sezon zimowy - szt. 3033. Kapusta pekińska - szt. 1534. Seler - kg 7535. Szczypior - szt. 3036. Śliwki węgierki - kg 2037. Ziemniaki - kg 1 30038. Ziemniak młody - kg 17039. Pietruszka natka 25 g sezonowa letnia - szt. 12040. Pietruszka natka 25 g sezonowa zimowa - szt. 12041. Por - kg 3042. Por młody - szt. 543. Koperek 25 g sezonowy letni - szt. 12044. Koperek zimowy - szt. 12045. Brokuły świeże - szt. 546. Botwinka - szt. 1547. Winogrono białe - kg 5048. Kiwi na palecie luz - szt. 18049. Brzoskwinia - kg 2050. Pomarańcza - kg 12051. Truskawki świeże - kg 6052. Grzyby suszone - 40g - szt. 953. Cukinia - kg 1254. Arbuz - kg 13055. Czereśnie - kg 2056. Maliny 0,25 kg - szt. 2057. Morele - kg 1558. Jagody - kg 359. Susz owocowy - szt. 660. Ziemniaki młode import - kg 3061. Dynia - kg 1262. Soczewica czerwona - kg 563. Nektarynka - kg 1864. Borówka amerykańska 0,25 kg - szt. 5065. Suszone morele 1 kg - jasne - szt. 1066. Melon - kg 1367. Ananas w puszce - szt. 10- Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.- Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.- Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia, jak również za zgodność z odpowiednimi normami.- Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.- Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.- Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarska 32a.- Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane e-mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie Wykonawcy, z zastrzeżeniem że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.- Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia zamówienia najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.- W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.- Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarskiej 32a.- Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.- Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy, a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.- W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.- W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.- Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)- Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.- Jaja przy każdej dostawie muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi zawarte w art. 27 ust. 3 ustawy z dnia 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)- Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami.- Mrożonki mają być dostarczane do Przedszkola w formie nierozmrożonej.Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera mieszczącego się przy ul. Nowotarskiej 32a w Zakopanem. Zakres zamówienia obejmuje 6 części:CZĘŚĆ 6 - DOSTAWA MROŻONEKLp. Nazwa jm Ilość1. Ryba morszczuk filet - 5% lodu - kg 302. Miruna filet z/s - 5% lodu - kg 303. Mintaj filet – 10% lodu - kg 204. Dorsz filet – 5% lodu - kg 205. Filet z miruny bez skóry – 5% lodu - kg 506. Truskawki mrożone - kg 407. Mieszanka kompotowa - kg 808. Fasolka szparagowa mrożona - kg 159. Brukselka mrożona - kg 510. Brokuł mrożony - kg 3011. Kalafior mrożony - kg 2512. Groszek zielony - kg 513. Szpinak mrożony - kg 914. Mieszanka jarzynowa - kg 3015. Czarna porzeczka mrożona - kg 3016. Czerwona porzeczka mrożona - kg 317. Wiśnia mrożona - kg 10- Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.- Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.- Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia, jak również za zgodność z odpowiednimi normami.- Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.- Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.- Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarska 32a.- Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane e-mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie Wykonawcy, z zastrzeżeniem że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.- Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia zamówienia najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.- W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.- Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarskiej 32a.- Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.- Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy, a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.- W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.- W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.- Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)- Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.- Jaja przy każdej dostawie muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi zawarte w art. 27 ust. 3 ustawy z dnia 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)- Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami.- Mrożonki mają być dostarczane do Przedszkola w formie nierozmrożonej.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach