Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół w Smrokowie gmina Słomniki w roku szkolnym 2013/2014 z podziałem na zadania Zadanie I Produkty mleczne Zadanie II Sery Zadanie III Desery i napoje mleczne Zadanie IV Mięso wieprzowe Zadanie V Drób Zadanie VI Wędliny Zadanie VII Owoce i Warzywa Zadanie VIII Owoce cytrusowe Zadanie IX Ryby, przetwory rybne Zadanie X Jaja Zadanie XI Różne produkty spożywcze Zadanie XII Mrożonki Zadanie XIII Pieczywo, Produkty piekarskie

Zespół Szkół im. Jana Pawła II w Smrokowie ogłasza przetarg

  • Adres: 32-090 Słomniki, Smroków
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 12 388 0500 , fax. 12 388 0500
  • Data zamieszczenia: 2013-06-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół im. Jana Pawła II w Smrokowie
    Smroków
    32-090 Słomniki, woj. małopolskie
    tel. 12 388 0500, fax. 12 388 0500
    REGON: 35120751600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.slomniki.pl/www
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół w Smrokowie gmina Słomniki w roku szkolnym 2013/2014 z podziałem na zadania Zadanie I Produkty mleczne Zadanie II Sery Zadanie III Desery i napoje mleczne Zadanie IV Mięso wieprzowe Zadanie V Drób Zadanie VI Wędliny Zadanie VII Owoce i Warzywa Zadanie VIII Owoce cytrusowe Zadanie IX Ryby, przetwory rybne Zadanie X Jaja Zadanie XI Różne produkty spożywcze Zadanie XII Mrożonki Zadanie XIII Pieczywo, Produkty piekarskie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    A. Przedmiot zamówienia obejmuje: Zadanie I Produkty mleczne -ilość i asortyment określony został w Załączniku nr 1 do SIWZ Zadanie II Sery ilość i asortyment określony został w Załączniku nr 2 do SIWZ Zadanie III Desery i napoje mleczne ilość i asortyment określony został w Załączniku nr 3 do SIWZ Zadanie IV Mięso wieprzowe ilość i asortyment określony został w Załączniku nr 4 do SIWZ Zadanie V Drób ilość i asortyment określony został w Załączniku nr 5 do SIWZ Zadanie VI Wędliny ilość i asortyment określony został w Załączniku nr 6 do SIWZ Zadanie VII Owoce i Warzywa ilość i asortyment określony został w Załączniku nr 7 do SIWZ Zadanie VIII Owoce cytrusowe ilość i asortyment określony został w Załączniku nr 8 do SIWZ Zadanie IX Ryby, przetwory rybne ilość i asortyment określony został w Załączniku nr 9 do SIWZ Zadanie X Jaja ilość i asortyment określony został w Załączniku nr 10 do SIWZ Zadanie XI Różne produkty spożywcze ilość i asortyment określony został w Załączniku nr 11 do SIWZ Zadanie XII Mrożonki ilość i asortyment określony został w Załączniku nr 12 do SIWZ Zadanie XIII Pieczywo, Produkty piekarskie ilość i asortyment określony został w Załączniku nr 13 do SIWZ B. Przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywną dostawę artykułów spożywczych: 1. Przez dostawę Zamawiający rozumie cykliczne dostawy towaru na podstawie zamówienia dostosowanego do jego potrzeb, składanych przez upoważnioną osobę Zamawiającego. 2. Transport artykułów winien być wykonywany środkami transportu spełniającymi wymagania sanitarne (w tym dotyczące czynności związane z załadunkiem i rozładunkiem). 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy. 4. Na każdym opakowaniu umieszczony będzie m.in. zapis wagi netto oraz data przydatności spożycia. 5. Jeżeli towar dostarczony przez Wykonawcę będzie miał wady (złą jakość), albo nie odpowiadał pod względem ilościowym, Zamawiający poinformuje o ewentualnych wadach lub brakach ilościowych, w terminie natychmiastowym w dniu otrzymania towaru. 6. Zamawiający może odmówić odbioru dostawy w przypadku braków ilościowych. Wówczas uznaje się iż Wykonawca nie dotrzymał terminu dostawy. 7. Wykonawca zobowiązuje się do przestrzegania obowiązujących warunków higieniczno -sanitarnych przy produkcji, przechowywaniu i dostawie towaru, który jest przedmiotem zamówienia - za co ponosi pełną odpowiedzialność. 8. Zamawiający odmówi przyjęcia towaru od Wykonawcy nie odpowiadającego wymogom jakościowym lub ilościowym. W takiej sytuacji Wykonawca ma obowiązek wymienić towar na pełnowartościowy lub uzupełnić braki w ciągu 6 godzin. 9. Zamawiający dopuszcza maksymalnie 3 reklamacje w ciągu okresu obowiązywania umowy skutkujące zwrotem lub wyminą towaru wynikającym z niewłaściwej jakości handlowej i zdrowotnej towaru. 10. Kolejna -czwarta reklamacja będzie skutkować odstąpieniem od umowy z winy WYKONAWCY i będzie tu miał zastosowanie §7. Pkt.3 umowy 11. Wykonawca gwarantuje dobrą jakość dostarczanego towaru i oświadcza, że dostarczone artykuły spożywcze są w pierwszym gatunku z określonym terminem ważności oraz cechami podanymi w SIWZ. 12. Dostawy towaru powinny odbywać się w dni robocze w godzinach 8:00-14:00. 13. Data dostawy oraz ilości będą podawane Wykonawcy każdorazowo w formie zamówienia pisemnego lub telefonicznego z co najmniej dwudniowym wyprzedzeniem. 14. W trakcie realizacji umowy Zamawiający może dokonywać przesunięć ilościowych asortymentu według bieżących potrzeb i celowości ich zakupu co nie skutkuje w stosunku do Wykonawcy roszczeń finansowych i prawnych. 15. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru. 16. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert równoważnych, tj. ofert obejmujących artykuły odpowiadające właściwościom artykułów wyszczególnionych w formularzu cenowym. Za produkty równoważne uważa się produkty o parametrach nie gorszych niż parametry produktów wskazanych przez Zamawiającego 17. Termin płatności wynosi do 30 dni licząc od dnia dostarczenia faktury.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.slomniki.pl/www
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach