Przetargi.pl
Sporządzanie i wydawanie posiłków obiadowych dla uczniów szkół w Gminie Czerniewice

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Czerniewicach ogłasza przetarg

  • Adres: 97-216 Czerniewice, ul. Mazowiecka 42
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 44 7104-170 , fax. 44 7104-010
  • Data zamieszczenia: 2009-12-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Czerniewicach
    ul. Mazowiecka 42 42
    97-216 Czerniewice, woj. łódzkie
    tel. 44 7104-170, fax. 44 7104-010
    REGON: 00471129300000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sporządzanie i wydawanie posiłków obiadowych dla uczniów szkół w Gminie Czerniewice
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie jednodaniowych posiłków obiadowych z artykułów zakupionych przez Wykonawcę, w pomieszczeniach znajdujących się w Zespole Szkół i Przedszkola w Czerniewicach i podanie uczniom Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Czerniewicach w stołówce ZSiP w Czerniewicach oraz dostarczenie przygotowanych posiłków we własnych termosach do Szkoły Podstawowej w Podkonicach Dużych w ilości 206 posiłków dziennie - zgodnie ze Specyfikacją Istotnych Warunków Zamówienia. Realizacja dożywiania uczniów w szkołach prowadzona jest na podstawie ustawy z dnia 12 marca 2004 r. o Pomocy Społecznej i ustawy z dnia 29 grudnia 2005 r. o ustanowieniu programu wieloletniego (Pomoc państwa w zakresie dożywiania).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 10 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy spełniający nw. warunki: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia 3) wykonywali w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 1 zamówienia w zakresie zbiorowego żywienia przez co najmniej okres jednego roku szkolnego, z podaniem wartości, dat wykonania i odbiorców usługi 4) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia 5) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 6.1. Warunkiem udziału w postępowaniu jest złożenie oferty wg wzoru-załącznik nr 1 do siwz z następującymi dokumentami: - oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 22 ust. 1 oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych - załącznik nr 2 - aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert - aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy Pzp, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert - wykaz (sporządzony według wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do siwz) wykonanych w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 1 zamówienia w zakresie zbiorowego żywienia przez co najmniej okres jednego roku szkolnego, z podaniem wartości, dat wykonania, miejsca wykonania i odbiorców usługi oraz załączenia dokumentów potwierdzających należyte wykonanie usługi. Potwierdzeniem należytego wykonania zamówienia jest każdy dokument wystawiony na wykonawcę, w którym istnieje zapis potwierdzający okres oraz zakres wykonywanej usługi oraz jej wartość (referencje, listy gratulacyjne itp.) - dokumenty stwierdzające, że kuchnia, w której realizowane było tożsame zamówienie spełnia warunki sanepidu określone przepisami o produkcji żywności - dokumenty stwierdzające spełnienie warunków sanepidu w transporcie przygotowanych posiłków 6.2. Ocena spełniania warunków będzie dokonywana na podstawie złożonych dokumentów i oświadczeń na zasadzie spełnia - nie spełnia.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.czerniewice.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach