Przetargi.pl
Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Świebodzicach na terenie Gminy Świebodzice w lokalu gastronomicznym będącym w dyspozycji Wykonawcy

Ośrodek Pomocy Społecznej w Świebodzicach ogłasza przetarg

  • Adres: 58-160 Świebodzice, ul. M. J. Piłsudskiego 8
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 74 666 95 80 , fax. 74 666 95 81
  • Data zamieszczenia: 2012-05-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej w Świebodzicach
    ul. M. J. Piłsudskiego 8 8
    58-160 Świebodzice, woj. dolnośląskie
    tel. 74 666 95 80, fax. 74 666 95 81
    REGON: 00581355800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.swiebodzice.pl/bip-ops/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Świebodzicach na terenie Gminy Świebodzice w lokalu gastronomicznym będącym w dyspozycji Wykonawcy
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zakres zamówienia obejmuje: 1.Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków [zwanych dalej obiadami] dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Świebodzicach na terenie Gminy Świebodzice w lokalu gastronomicznym będącym w dyspozycji Wykonawcy. 2.Lokal gastronomiczny, w którym będą wydawane obiady musi być zlokalizowany w centrum miasta i odpowiadać niżej opisanym wymaganiom: 2.1 musi być dostosowany do obsługi osób niepełnosprawnych, 2.2 pomieszczenie/stołówka nie może być dzielona ze stołówką dla dzieci, 2.3 musi być wyposażony we wszystkie niezbędne do wykonania zamówienia urządzenia i sprzęt, a w szczególności stoły, krzesła, miejsce do powieszenia wierzchniej odzieży, toaletę, 2.4 musi posiadać zaplecze techniczne, zapewniające utrzymanie obiadów w odpowiednio wysokiej temperaturze przez cały czas ich wydawania, 2.5 w godzinach wydawania obiadów klientom Zamawiającego w lokalu musi obowiązywać całkowity zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu oraz palenia tytoniu. 3.Średnia ilość osób uprawnionych do korzystania z obiadów w skali miesiąca wynosi 70 osób. 4.Średnia liczba obiadów dla jednej osoby w skali miesiąca wynosi 22 obiady. 5.Średnia ilość obiadów w skali miesiąca wynosi 1.540 obiadów. 6.Zamawiający wymaga, aby obiady były wydawane przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku w godzinach od 12.00 do 14.00. 7.Do lokalu gastronomicznego, w którym będą wydawane obiady, musi być dogodny dojazd środkami komunikacji miejskiej (centrum miasta), a przystanek autobusowy powinien znajdować się nie dalej niż 200 m. 8.Zamawiający zastrzega możliwość zmiany ilości obiadów w stosunku rocznym, jak również wstrzymania zamówienia w okresie objętym przedmiotem zamówienia, ze względu na potrzeby środowiska oraz możliwości finansowe gminy w tym zakresie. 9.Wykonawca zobowiązany będzie do wydawania obiadów przygotowanych z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem świeżych warzyw sezonowych. Obiady muszą być gorące, przygotowane w dniu ich wydawania. 10.Przygotowanie i wydanie obiadów zgodnie z Zaleceniami i Normami Żywienia Instytutu Żywności i Żywienia (Dz. U. Nr 63, poz. 634 z późn. zm. - Ustawa z dnia 11 maja 2001r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia) składających się z dwóch dań: 10.1 zupa - min. 300ml 10.2 drugie danie - min. 330g w tym: - ziemniaki (kasza, ryż lub makaron) - min. 150g - danie mięsne - min. 80g - surówka lub jarzyny gotowane - min. 100g (raz w tygodniu drugie danie z jajkiem lub ryba albo naleśniki, placki ziemniaczane czy też pierogi - min. 150g) 11.Podstawę wydania obiadu stanowić będzie bon obiadowy, wystawiony na osobę uprawnioną za okazaniem dowodu osobistego lub upoważnienia potwierdzonego własnoręcznym podpisem. 12.Rozliczenie za obiady następować będzie w częściach miesięcznych. Podstawą zapłaty za wydane obiady będzie faktura/rachunek wystawiony przez Wykonawcę, określająca ilość rzeczywiście wydanych obiadów
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: lokalizacja w centrum miasta nie dalej niż 200 m od przystanku autobusowego
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.swiebodzice.pl/bip-ops/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach