Ośrodek Pomocy Społecznej w Świebodzicach ogłasza przetarg
- Adres: 58-160 Świebodzice, ul. M. J. Piłsudskiego 8
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 74 666 95 80 , fax. 74 666 95 81
- Data zamieszczenia: 2012-05-17
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej w Świebodzicach
ul. M. J. Piłsudskiego 8 8
58-160 Świebodzice, woj. dolnośląskie
tel. 74 666 95 80, fax. 74 666 95 81
REGON: 00581355800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.swiebodzice.pl/bip-ops/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Świebodzicach na terenie Gminy Świebodzice w lokalu gastronomicznym będącym w dyspozycji Wykonawcy - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Zakres zamówienia obejmuje: 1.Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków [zwanych dalej obiadami] dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Świebodzicach na terenie Gminy Świebodzice w lokalu gastronomicznym będącym w dyspozycji Wykonawcy. 2.Lokal gastronomiczny, w którym będą wydawane obiady musi być zlokalizowany w centrum miasta i odpowiadać niżej opisanym wymaganiom: 2.1 musi być dostosowany do obsługi osób niepełnosprawnych, 2.2 pomieszczenie/stołówka nie może być dzielona ze stołówką dla dzieci, 2.3 musi być wyposażony we wszystkie niezbędne do wykonania zamówienia urządzenia i sprzęt, a w szczególności stoły, krzesła, miejsce do powieszenia wierzchniej odzieży, toaletę, 2.4 musi posiadać zaplecze techniczne, zapewniające utrzymanie obiadów w odpowiednio wysokiej temperaturze przez cały czas ich wydawania, 2.5 w godzinach wydawania obiadów klientom Zamawiającego w lokalu musi obowiązywać całkowity zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu oraz palenia tytoniu. 3.Średnia ilość osób uprawnionych do korzystania z obiadów w skali miesiąca wynosi 70 osób. 4.Średnia liczba obiadów dla jednej osoby w skali miesiąca wynosi 22 obiady. 5.Średnia ilość obiadów w skali miesiąca wynosi 1.540 obiadów. 6.Zamawiający wymaga, aby obiady były wydawane przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku w godzinach od 12.00 do 14.00. 7.Do lokalu gastronomicznego, w którym będą wydawane obiady, musi być dogodny dojazd środkami komunikacji miejskiej (centrum miasta), a przystanek autobusowy powinien znajdować się nie dalej niż 200 m. 8.Zamawiający zastrzega możliwość zmiany ilości obiadów w stosunku rocznym, jak również wstrzymania zamówienia w okresie objętym przedmiotem zamówienia, ze względu na potrzeby środowiska oraz możliwości finansowe gminy w tym zakresie. 9.Wykonawca zobowiązany będzie do wydawania obiadów przygotowanych z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem świeżych warzyw sezonowych. Obiady muszą być gorące, przygotowane w dniu ich wydawania. 10.Przygotowanie i wydanie obiadów zgodnie z Zaleceniami i Normami Żywienia Instytutu Żywności i Żywienia (Dz. U. Nr 63, poz. 634 z późn. zm. - Ustawa z dnia 11 maja 2001r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia) składających się z dwóch dań: 10.1 zupa - min. 300ml 10.2 drugie danie - min. 330g w tym: - ziemniaki (kasza, ryż lub makaron) - min. 150g - danie mięsne - min. 80g - surówka lub jarzyny gotowane - min. 100g (raz w tygodniu drugie danie z jajkiem lub ryba albo naleśniki, placki ziemniaczane czy też pierogi - min. 150g) 11.Podstawę wydania obiadu stanowić będzie bon obiadowy, wystawiony na osobę uprawnioną za okazaniem dowodu osobistego lub upoważnienia potwierdzonego własnoręcznym podpisem. 12.Rozliczenie za obiady następować będzie w częściach miesięcznych. Podstawą zapłaty za wydane obiady będzie faktura/rachunek wystawiony przez Wykonawcę, określająca ilość rzeczywiście wydanych obiadów - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: lokalizacja w centrum miasta nie dalej niż 200 m od przystanku autobusowego
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.swiebodzice.pl/bip-ops/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie, dowiezienie i wydanie gorącego posiłku jednodaniowego osobom skierowanym przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Bogatyni
Dodano: 2016-07-27 - Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług przygotowywania i wydawania posiłków. Usługa obejmuje przygotowywanie i wydawanie wyżywienia całodziennego (trzech posiłków).
Dodano: 2016-07-26 - Zakup usług polegających na przygotowaniu gorących posiłków jednodaniowych z komponentów zakupionych przez Wykonawcę wraz z dowozem do miejsc wskazanych przez Zamawiającego
Dodano: 2016-07-21 - świadczenie usług przygotowywania i wydawania posiłków profilaktycznych w jednym okresie zimowym 2016/2017 dla pracowników i policjantów KPP Jawor ul. Armii Krajowej 2.
Dodano: 2016-07-05 - Przygotowanie, dostawa i wydawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do przedszkola i szkoły podstawowej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Świerzawie, Szkole podstawowej w Sokołowcu oraz Gimnazjum w Świerzawie
Dodano: 2016-07-04 - Przygotowanie uroczystego obiadu z okazji święta Wrocławia dla maksymalnie 40 osób, gości Prezydenta - laureatów Nagrody Wrocławia oraz Nagrody Prezydenta Wrocławia w dniu 24 czerwca 2016 r.
Dodano: 2016-06-08 - Świadczenie usług żywienia chorych tj. przygotowanie i dostarczenie posiłków dla pacjentów Zakładu Lecznictwa Odwykowego dla osób Uzależnionych od Alkoholu w Czarnym Borze w okresie od 01-07-2016r. do 30-06-2017r.
Dodano: 2016-06-08 - Przygotowanie, dostarczenie i wydawanie posiłków dla dzieci przedszkolnych i uczniów w Gminnym Zespole Szkół w Bielanach Wrocławskich ul. Akacjowa1, 55-040 Bielany Wrocławskie
Dodano: 2016-06-06 - Usługa przygotowywania i wydawania posiłków dla zatrzymanych w Komendzie Miejskiej Policji we Wrocławiu KP Krzyki ul. Ślężna 115-129,
Dodano: 2016-05-25 - Przygotowywanie i dostarczanie gorących dwudaniowych posiłków dla klientów Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Strzelinie, w okresie od 01.07.2016 r. do 31.12.2016 r.
Dodano: 2016-05-24