Przetargi.pl
Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Świebodzicach na terenie miasta Świebodzice w lokalu gastronomicznym będącym w dyspozycji Wykonawcy

Ośrodek Pomocy Społecznej w Świebodzicach ogłasza przetarg

  • Adres: 58-160 Świebodzice, ul. M. J. Piłsudskiego 8
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 74 666 95 80 , fax. 74 666 95 81
  • Data zamieszczenia: 2015-11-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej w Świebodzicach
    ul. M. J. Piłsudskiego 8 8
    58-160 Świebodzice, woj. dolnośląskie
    tel. 74 666 95 80, fax. 74 666 95 81
    REGON: 00581355800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Świebodzicach na terenie miasta Świebodzice w lokalu gastronomicznym będącym w dyspozycji Wykonawcy
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków( zwanych obiadami) dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Świebodzicach wskazanych przez Zamawiającego, w lokalu gastronomicznym będącym w dyspozycji Wykonawcy zlokalizowanym na terenie miasta Świebodzice. Szacunkowa ilość posiłków w trakcie realizacji zamówienia- ok 19.200. Szacunkowa liczba osób korzystających z posiłków w skali miesiąca wynosi ok 80. Ilość obiadów w poszczególne dni miesiąca może być różna w zależności od potrzeb środowiska oraz możliwości finansowych gminy. Ponadto część osób nie konsumuje obiadów na miejscu, ale zabiera je do domu lub zanoszone są obiady klientom przez ich opiekunów. Dopuszcza się również możliwość wstrzymania zamówienia w okresie wakacji ( tj. lipiec oraz sierpień). Zamawiający wymaga, aby obiady były wydawane przez 5 dni w tygodniu, bez sobót i niedziel oraz bez dni świątecznych. Czas wydawania obiadów powinien być nie krótszy niż 3 godziny dziennie w przedziale czasowym 12:00-15:00. Wykonawca zobowiązany będzie świadczyć przedmiotową usługę zgodnie z zasadami prawidłowego żywienia oraz regulacjami prawnymi w tym zakresie. Lokal gastronomiczny, w którym będą przygotowywane i wydawane obiady musi odpowiadać wymogom sanitarnym potwierdzonym decyzją SANEPID-u zatwierdzającej lokal do prowadzenia działalności gastronomicznej objętej przedmiotem zamówienia. Lokal gastronomiczny, w którym będą wydawane obiady musi odpowiadać niżej opisanym wymaganiom: a) musi być dostosowany do obsługi osób niepełnosprawnych, b) musi być wyposażony we wszystkie niezbędne do wykonania zamówienia urządzenia i sprzęt, a w szczególności w niezbędną zastawę stołową, stoły, krzesła, c) musi posiadać zaplecze techniczne, zapewniające utrzymanie posiłków w odpowiednich warunkach, d) musi spełniać warunki sanitarne konieczne do prowadzenia zbiorowego żywienia oraz warunki przeciwpożarowe i BHP, e) powierzchnia lokalu musi być takiej wielkości, aby zapewniała ustawienie takiej ilości stołów i krzeseł, która umożliwi konsumpcje obiadów równocześnie co najmniej 20 osobom, f) w godzinach wydawania posiłków klientom Zamawiającego w lokalu musi obowiązywać całkowity zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu oraz palenia tytoniu. Wykonawca zobowiązany będzie do wydawania obiadów przygotowanych z pełnowartościowych, posiadających aktualny termin ważności produktów z uwzględnieniem świeżych warzyw. Obiady muszą być gorące, przygotowane w dniu ich wydawania, a także być źródłem białka zwierzęcego oraz roślinnego. Usługi będą świadczone przez osoby posiadające odpowiednie kwalifikacje w zakresie żywienia zbiorowego, a także posiadają aktualne orzeczenia lekarskie do celów sanitarno - epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby. Zamawiający wymaga od Wykonawcy aby: 1. Zestaw obiadowy składał się z potraw tradycyjnych: zupy z pieczywem, drugiego dania i napoju, z tym że raz w tygodniu musi być ryba i raz danie bezmięsne, w pozostałe dni muszą być dania z mięsem. Obiady muszą być urozmaicone,zróżnicowane te same potrawy nie mogą powtarzać się częściej niż raz na 10 dni. 2. Waga gotowych do konsumpcji potraw nie może być mniejsza niż: zupa- min. 400 ml, pieczywo- min. 100 g, napój- min. 200 ml, ziemniaki, kasza, makaron, ryż- min. 250 g, danie mięsne, ryba itp.- min. 150 g bez kości, sosu i panierki, surówka- min. 150 g, warzywa gotowane- min. 150 g, danie mięsno- warzywne, jarskie np. pierogi, placki ziemniaczane itp.- min 250 g. 3. Posiłki powinny być przygotowane według aktualnych norm żywieniowych oraz zgodnie z zasadami żywienia zbiorowego. Ponadto gorące posiłki dwudaniowe muszą charakteryzować się wysoką jakością, posiadać właściwe walory smakowe i estetyczne oraz właściwą temperaturę tj. zupa: minimum + 75o C, drugie danie: minimum + 60oC, potrawy serwowane na zimno minimum + 4o C. 4. Podstawę do wydania obiadu stanowić będzie bon obiadowy przyznany na podstawie decyzji wydanej przez Zamawiającego, wystawiony na osobę uprawnioną do otrzymania obiadu, zawierającym informację (jak np. datę ważności na realizacje bonu obiadowego) istotne dla Wykonawcy. W przypadku odbierania obiadu przez opiekunkę, podstawą wydania obiadu będzie bon obiadowy z adnotacją, że obiad odbiera opiekunka. 5. Rozliczanie za obiady następować będzie w częściach miesięcznych. Podstawą zapłaty za wydane obiady będzie faktura wystawiona przez Wykonawcę, określająca ilości rzeczywiście wydanych obiadów wraz z dołączonymi bonami za dany miesiąc
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie w realizacji przygotowywania i wydawania gorących posiłków dla klientów pomocy społecznej
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.swiebodzice.pl/bip-ops
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach