Przetargi.pl
Przygotowywanie i wydawanie ciepłych posiłków dla podopiecznych Miejskiego Centrum Pomocy Społecznej w Pabianicach

Miejskie Centrum Pomocy Społecznej w Pabianicach ogłasza przetarg

  • Adres: 95-200 Pabianice, ul. Cicha 43
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 042 2158894 , fax. 042 2158894
  • Data zamieszczenia: 2010-11-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejskie Centrum Pomocy Społecznej w Pabianicach
    ul. Cicha 43 43
    95-200 Pabianice, woj. łódzkie
    tel. 042 2158894, fax. 042 2158894
    REGON: 47321512200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mcps.bip.um.pabianice.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie i wydawanie ciepłych posiłków dla podopiecznych Miejskiego Centrum Pomocy Społecznej w Pabianicach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przygotowywanie i wydawanie ciepłych posiłków dla podopiecznych Miejskiego Centrum Pomocy Społecznej w Pabianicach, w przedziale od 45 do 50 osób dziennie I Zakres przedmiotowy zamówienia: 1. Przygotowywanie i wydawanie ciepłych posiłków dla podopiecznych Miejskiego Centrum Pomocy Społecznej w Pabianicach, w przedziale od 45 do 50 osób dziennie, w okresie od 1 stycznia 2011r. do 31 grudnia 2011r. przez 6 dni w tygodniu z wyłączeniem niedziel i innych dni ustawowo wolnych od pracy. 2. Zamawiający wymaga by posiłek składał się z I i II dania wraz z napojem. 3. Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z wytycznymi Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie i zapewniać nie mniej niż 1070 kcal. 4. Wartość odżywcza posiłku: 40 g białka, 30 g tłuszczu, 160 g węglowodanów. 5. Zupy należy przygotowywać na wywarach jarzynowych lub mięsnych. Drugie danie: mięso, dodatek skrobiowy, jarzyna lub danie półmięsne, raz, maksymalnie dwa razy w tygodniu danie jarskie. 6. Zamawiający wymaga aby przy przygotowywaniu potraw bezwzględnie wykorzystywano świeże produkty oraz dostępne na rynku owoce i warzywa. 7. Jadłospis musi być urozmaicony. 8. Posiłki mają być przygotowywane z zachowaniem wszelkich norm sanitarno -epidemiologicznych. Pomieszczenia kuchni muszą spełniać wymogi Powiatowej Stacji Sanitarno Epidemiologicznej. II Warunki dodatkowe: 1. Punkt, w którym będą wydawane posiłki musi znajdować się na terenie miasta Pabianice i musi mieć powierzchnię gwarantującą obsługę do 50 osób dziennie w godzinach od 12.00 do 15.00. 2. Wydawanie posiłków powinno odbywać się w higienicznych, spełniających warunki sanitarno-epidemiologiczne pomieszczeniach. 3. Konieczne jest zapewnienie miejsc siedzących do spożywania posiłków. 4. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia odpowiedniej ilości naczyń i sztućców. 5. Personel świadczący usługi musi spełniać warunki stawiane przy prowadzeniu zbiorowego żywienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mcps.bip.um.pabianice.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach