Publiczne Przedszkole w Sulmierzycach ogłasza przetarg
- Adres: 98-338 Sulmierzyce, ul. Południowa 16
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 44 684 60 80
- Data zamieszczenia: 2013-07-15
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Publiczne Przedszkole w Sulmierzycach
ul. Południowa 16 16
98-338 Sulmierzyce, woj. łódzkie
tel. 44 684 60 80
REGON: 59213262200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sulmierzyce.biuletyn.net
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Publiczne Przedszkole w Sulmierzycach
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowywanie i dostawa posiłków dla dzieci uczęszczających do Przedszkola Publicznego w Sulmierzycach - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest jest usługa przygotowania i dostarczania posiłków dla dzieci uczęszczających do Przedszkola Publicznego w Sulmierzycach w roku szkolnym 2013/2014 wraz z dyżurem wakacyjnym w sierpniu 2014r. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje: 1) Przygotowanie i dostawę gotowych posiłków, zgodnie z zalecanymi normami żywieniowymi dla grup wiekowych dzieci przedszkolnych (wiek 3 - 6 lat). Przewidywana dzienna ilość posiłków - około 75 szt., w tym: śniadanie i obiad - około 37 dzieci, (207 dni x 37 osób = około 7659 osobodni) śniadanie, obiad, podwieczorek - około 38 dzieci (207 dni x 38 osób = około 7866 osobodni plus 20 dni x 10 osób (dyżur wakacyjny w sierpniu 2014r.) = około 200 osobodni). 2) Wykonawca zobowiązany będzie do sukcesywnego świadczenia usługi w czasie funkcjonowania przedszkola w roku szkolnym, począwszy od dnia 1 września 2013r. do dnia 30 czerwca 2014r. Wymagane jest dostarczanie posiłków pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku trzy razy dziennie: śniadanie od godz. 815 do godz. 845, obiad od godz. 1130 do godz. 1200, podwieczorek od godz.1400 do godz. 1415. Wykonawca zobowiązany jest wydać poporcjowane posiłki dla każdego dziecka w pojemnikach wraz z kompletem sztućców jednorazowych, 3) Liczbę dzieci korzystających z posiłków należy traktować orientacyjne. Może ona ulegać niewielkim wahaniom w ciągu całego okresu realizacji zamówienia. Uzależnione jest to od liczby dzieci zapisujących się do przedszkola, a także od frekwencji samych dzieci na zajęciach w przedszkolu. 4) Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia ilości posiłków zgodnie z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego. Zapotrzebowanie będzie przedkładane codziennie do godz. 8.00 rano. 5) Posiłki Wykonawca zobowiązany jest dostarczać na własny koszt, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Transport żywności winien odbywać się zgodnie z obowiązującymi przepisami w zakresie transportu i obrotu żywnością. 6) Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę z częstotliwością co 10 dni - zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych. Jadłospis musi zostać zaopiniowany przez dietetyka i dostarczony Dyrektorowi Przedszkola do wcześniejszego zatwierdzenia. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Dyrektora Przedszkola będą wiążące dla Wykonawcy. 7) W dziennym jadłospisie należy uwzględnić: śniadanie: - różnorodne zupy mleczne (np. płatki kukurydziane, ryżowe, jęczmienne, suchary, biszkopty, płatki owsiane, kasza manna, kasza kukurydziana, kasza jaglana, zacierka), kanapki (z pieczywa mieszanego lub razowego) w zależności od rodzaju obiadu z jajkiem, dżemem, serem białym, żółtym, topionym, wędliną (wysokiej jakości) oraz warzywami np: pomidorem, ogórkiem kiszonym lub świeżym, sałatą, szczypiorkiem lub rzodkiewką, chude kiełbaski na gorąco, napoje (np.: herbata ziołowa, herbata owocowa, herbata z cytryną, kakao), obiad zupa i II danie: - posiłki mięsne z mięsa chudego (np. udko z kurczaka, kotlet schabowy / schab, filet z indyka / kurczaka/, kotlet mielony / z karczku, szynki b/k/ lub gulasz / z szynki b/k, łopatki b/k ), 2 posiłki pół-mięsne, posiłki bezmięsne-mączne, posiłki - ryba (np.: filet z soli, mintaja), - kompot, owoce, podwieczorek: - bułka słodka (np.: jagodnik, bułeczki maślane z budyniem, serem, makiem, jabłkiem, marmoladą), kanapki z wędliną (wysokiej jakości), chałka np. z miodem, dżemem lub kremem orzechowo-czekoladowym, koktajle owocowe z owoców mrożonych lub świeżych (maliny, truskawki, jagody), jogurty owocowe, serek wiejski, 8) Wykonawca zapewni zróżnicowanie posiłków w ciągu tygodnia, 9) Do przygotowywania posiłków należy używać produktów wysokiej jakości i zawsze świeżych, wyklucza się możliwość przygotowywania potraw z proszku, za wyjątkiem kisielu i budyniu. 10) Posiłki winny posiadać odpowiednią temperaturę. Proces produkcji oraz dystrybucji odbywać musi się zgodnie z wymogami sanitarnymi, zwłaszcza z wymogami dobrej praktyki higienicznej. Posiłki muszą być przygotowywane zgodnie z procedurami niezbędnymi dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia z uwzględnieniem zapisów określonych w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.). Posiłki winny spełniać normy żywieniowe zgodnie z polskimi normami żywieniowymi dla dzieci w wieku przedszkolnym. Wykonawca powinien przygotować posiłki o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP, posiłki muszą spełniać wymogi żywieniowe norm opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia, a zatwierdzonych przez Instytut Matki i Dziecka dla danej grupy wiekowej. 11) Zamawiający wymaga od Wykonawcy, aby w ramach realizowanego zamówienia zapewniał posiłki dla grupy dzieci wymagających specjalnej diety (dzieci bezglutenowe, ze skazą białkową, z dietą cukrzycową, z alergią pokarmową oraz z innymi schorzeniami pokarmowymi). 12) W przypadku wyjazdu dzieci przedszkolnych na wycieczkę Wykonawca winien przygotować w ramach środków przeznaczonych na dany dzień żywieniowy tzw. suchy prowiant, o planowanej wycieczce Zamawiający poinformuje Wykonawcę pisemnie z 7 dniowym wyprzedzeniem. 13) Wykonawca zapewnia przygotowanie, dostawę, porcjowanie posiłków oraz odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. 14) Kalkulacja cenowa obejmuje swoim zakresem dania mięsne, dania półmięsne i dania jarskie. 15) Ceny posiłków przez czas trwania umowy są stałe, nie podlegają zmianie. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sulmierzyce.biuletyn.net
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 29 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i wydanie gorącego posiłku dla uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego i Gimnazjum w Lubochni, uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej w Glinniku oraz osób dorosłych
Dodano: 2016-07-26 - Przygotowanie i dostarczanie dwudaniowych obiadów (posiłki gorące) dla potrzeb: - Domu Dziennego Pobytu dla Osób Niepełnosprawnych w Łodzi przy ul. Ćwiklińskiej 5a, - Domu Dziennego Pobytu w Łodzi przy ul. Ćwiklińskiej 18
Dodano: 2016-07-13 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia pensjonariuszy Domu Pomocy Społecznej w Łodzi ul. Sierakowskiego 65
Dodano: 2016-06-14 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia pensjonariuszy Domu Pomocy Społecznej w Łodzi ul. Sierakowskiego 65
Dodano: 2016-06-03 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci Publicznego Przedszkola nr 2 w Wieluniu
Dodano: 2016-06-03 - Nr postepowania 88/ZP/16. Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości nie przekraczającej 209 000 euro na kompleksową usługę żywienia pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego im. M Kopernika w Łodzi.
Dodano: 2016-05-17 - Przygotowanie i dostawa dwudaniowych obiadów dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi
Dodano: 2016-04-26 - Nr sprawy 18/ZP/16. Postępowania o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości nie przekraczającej 209 000 euro na kompleksową usługę żywienia pacjentów i personelu WSS im. M Kopernika w Łodzi.
Dodano: 2016-01-25 - Przedmiotem zamówienia jest Usługa kompleksowego żywienia pacjentów w Zduńskowolskim Szpitalu Powiatowym Sp. z o.o.. Wspólny Słownik Zamówień:55321000-6- usługi przygotowywania posiłków, 55520000-1 - usługi dostarczania posiłków 1589422-9 posiłki szpitalne,
Dodano: 2016-01-13 - Świadczenie usług związanych z przygotowaniem całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych oraz ich dystrybucja na poszczególne oddziały szpitalne.
Dodano: 2015-12-10