Przetargi.pl
Przygotowywanie i dostarczanie posiłków do szkół podstawowych i gimnazjów na terenie Gminy Teresin w roku szkolnym 2013/2014

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Teresinie ogłasza przetarg

  • Adres: 96-515 Teresin, ul. Zielona 18
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 0-46 8613045 , fax. 0-46 8613045
  • Data zamieszczenia: 2013-06-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Teresinie
    ul. Zielona 18 18
    96-515 Teresin, woj. mazowieckie
    tel. 0-46 8613045, fax. 0-46 8613045
    REGON: 00054839900026
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie i dostarczanie posiłków do szkół podstawowych i gimnazjów na terenie Gminy Teresin w roku szkolnym 2013/2014
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    I Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostarczanie obiadów do szkół podstawowych i gimnazjów na terenie Gminy Teresin w roku szkolnym 2013/2014 w postaci: pierwszego i drugiego dania. II. Obiady winny być dostarczane do niżej wymienionych placówek oświatowych, tj.: 1.do Szkoły Podstawowej im. św. Maksymiliana Kolbego w Teresinie, adres: Al. Ks. Druckiego-Lubeckiego, 96-515 Teresin, tel. 46 86 137 38; 2.do Gimnazjum im. św. Franciszka z Asyżu w Teresinie, adres: AL. XX-lecia 2, 96-515 Teresin, tel. 46 86 137 35, fax. 46 86 144 94; 3.do Szkoły Podstawowej w Szymanowie, adres: ul. Szkolna 35, 96-516 Szymanów, tel/fax: 46 86 135 35; 4.do Gimnazjum im. J. Piłsudskiego w Szymanowie, adres: ul. Szkolna 25, 96-516 Szymanów, tel/fax: 46 86 135 33; 5.do Szkoły Podstawowej w Budkach Piaseckich, adres: Budki Piaseckie 96-516 Szymanów, tel/fax: 46 86 146 20; 6.do Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Paprotni, adres: ul. Sochaczewska 112, 96-515 Teresin, tel: 46 86 153 93 III. Posiłki określone w pkt.I składają się z: a)pierwszego dania w postaci zupy, waga każdej porcji winna wynosić - 400 g; b)drugiego dania, które winno być posiłkiem mięsnym lub rybnym urozmaicone surówkami lub gotowanymi jarzynami. Do mięsa i ryby zamiennie winny być podawane ziemniaki, kasze, ryż lub makaron. Drugie danie mogą stanowić także w szczególności: pierogi, naleśniki, kopytka, gołąbki, krokiety, pulpety w sosie, spaghetti, kluski śląskie z sosem, potrawka z kurczaka. Waga posiłku winna kształtować się następująco: - sztuka mięsa lub ryby: 150 g, - ziemniaki, kasza, ryż lub makaron: 200 g, - surówka lub jarzyny: 100 g., - pierogi, naleśniki, kopytka, gołąbki, krokiety, pulpety w sosie, spaghetti, kluski śląskie z sosem, potrawka z kurczaka: 200 g. W załączeniu przykładowy jadłospis posiłków. IV. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia Zamawiającemu wykazu proponowanych posiłków - jadłospisu na okres 30 dni świadczenia usługi, nie później niż z 7 - dniowym wyprzedzeniem. Do zrealizowania umowy wymagana jest akceptacja w/w wykazu - jadłospisu przez Zamawiającego. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu tygodnia. V. Ilość posiłków określona w pkt.I uzależniona jest od ilości dożywianych dzieci w szkole (liczba dzieci objętych programem dożywiania nie przekroczy 250 dzieci, na dzień 28 czerwca 2013 r. programem dożywiania objętych było 200 uczniów). Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości posiłków w czasie realizacji zamówienia. Zaoferowana cena za przygotowanie i dostarczenie 1 posiłku o którym mowa w pkt. I nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. VI. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać gorące posiłki w pojemnikach termoizolacyjnych lub termosach z blachy nierdzewnej, zapewniających odpowiednie warunki higieniczno - sanitarne. W pozostałym zakresie pożywienie winno zostać dostarczone w sposób zapewniający przestrzeganie odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych. VII. Wykonawca jest zobowiązany do dostarczenia posiłków do danej szkoły podstawowej lub gimnazjum wraz z zastawą stołową jednorazowego użytku składającą się (w zależności od zapotrzebowania) z: talerza głębokiego o pojemności min. 500g, talerza płaskiego, łyżki, widelca, noża. Wykonawca jest zobowiązany do utylizacji resztek i odpadów pokonsumpcyjnych. VIII. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć posiłki w dni nauki szkolnej do szkół i gimnazjów w terminie uzgodnionym w Dyrektorami poszczególnych placówek oświatowych o których mowa w pkt. II. Liczba dni roku szkolnym 2013/2014, w czasie których wykonywana będzie przedmiotowa usługa wynosi 188.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje obowiązku wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.teresin.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach