Przetargi.pl
PRZYGOTOWYWANIE I DOSTARCZANIE POSIŁKÓW DO SZKÓŁ PODSTAWOWYCH I GIMNAZJÓW NA TERENIE GMINY TERESIN W ROKU SZKOLNYM 2010/2011

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Teresinie ogłasza przetarg

  • Adres: 96-515 Teresin, ul. Zielona 18
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 0-46 8613045 , fax. 0-46 8613045
  • Data zamieszczenia: 2010-08-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Teresinie
    ul. Zielona 18 18
    96-515 Teresin, woj. mazowieckie
    tel. 0-46 8613045, fax. 0-46 8613045
    REGON: 00054839900026
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    PRZYGOTOWYWANIE I DOSTARCZANIE POSIŁKÓW DO SZKÓŁ PODSTAWOWYCH I GIMNAZJÓW NA TERENIE GMINY TERESIN W ROKU SZKOLNYM 2010/2011
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostarczanie posiłków do szkół podstawowych i gimnazjów na terenie Gminy Teresin w roku szkolnym 2010/2011 w postaci: a) obiadów - zup i drugich dań dla Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Teresinie, Szkoły Podstawowej w Szymanowie, Szkoły Podstawowej w Paprotni, Szkoły Podstawowej w Budkach Piaseckich; b)pierwszego śniadania dla Gimnazjum w Szymanowie oraz drugiego śniadania dla Gimnazjum w Szymanowie. 2. Posiłek określony w pkt.1 lit.a Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia (SIWZ) winien składać się z następujących zestawów: a)Zupa pomidorowa z ryżem (0,4 l.) Bułka kajzerka, kotlet schabowy (100g), surówka z białej kapusty (150g) b)Zupa pieczarkowa (0,4 l.) Pierogi z mięsem (300 g), surówka z marchwi z jabłkiem (150 g) c)Zupa krupnik (0,4 l.) Kopytka (250 g), pulpet mielony (100 g), buraki czerwone (100 g) d)Zupa szpinakowa (0,4 l.) Udo z kurczaka (150 g), ryż (200 g), surówka: seler z jabłkiem (150 g) e)Zupa jarzynowa (0,4 l.) Naleśniki z serem (2 szt.) f)Zupa ogórkowa (0,4 l.) Kasza gryczana (200 g), gulasz wołowy(150 g), surówka z ogórka kwaszonego(150 g)Kapuśniak (0,4 l) Krokiety z mięsem (2 szt.), surówka z pora (150 g) h)Zupa pomidorowa z ryżem (0,4 l) Dewolay (100 g), kluski śląskie(200 g), marchewka z groszkiem (100 g) i)Żurek (0,4 l) Potrawka z kurczaka (150 g), ryż (200 g), surówka z białej kapusty (150 g) j)Zupa kalafiorowa (0,4 l) Pierogi z serem (4 szt.) k)Biały barszcz (0,4 l.) Schab pieczony (100 g), kasza gryczana (200 g), surówka z czerwonej kapusty (150 g) l)Zupa pieczarkowa (0,4 l) Kopytka (250 g), pulpet w sosie pieczarkowym (100 g), ogórek kwaszony (1 szt.) m)Zupa - zalewajka (0,4 l) Bitki schabowe(100 g), kasza jęczmienna(200 g), surówka z kapusty pekińskiej(150 g)Zupa koperkowa (0,4 l) Ryż (200 g), kotlet z piersi kurczaka (100 g), marchewka (100 g) o)Krupnik (0,4 l) Kotlet z ryby (100 g), kapusta kwaszona (150 g), bułka p)Zupa jarzynowa (0,4 l) Spaghetti q)Zupa kalafiorowa (0,4 l) Schab pieczony w sosie (150 g), kluski śląskie (200 g), buraki czerwone (100 g) r)Kapuśniak (0,4 l.) Krokiety z mięsem (2 szt.) s)Biały barszcz (0,4 l.) Potrawka z kurczaka (100 g) surówka z czerwonej kapusty (150 g) t)Zupa ogórkowa (0,4 l.) Pierogi z serem (300 g) 3.Na pierwsze i drugie śniadanie o którym mowa w pkt.1 lit.b SIWZ składają się: kanapka (bułka - 10 dkg, wędlina kl. I - 0,50 dkg, masło) + codziennie dodatek: owoce lub warzywa lub jogurt owocowy 150 gram. 4. Ilość posiłków określona w pkt.1 SIWZ uzależniona jest od ilości dożywianych dzieci w szkole (liczba dzieci objętych programem dożywiania nie przekroczy 250 dzieci, na dzień 31 grudnia 2009 r. programem dożywiania objętych było 214 uczniów). Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości posiłków w czasie realizacji zamówienia. Zaoferowana cena za przegotowanie i dostarczenie posiłku o którym mowa w pkt.1 lit. a i b nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 5. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć gorące posiłki w pojemnikach termoizolacyjnych lub termosach z blachy nierdzewnej, zapewniających odpowiednie warunki higieniczno - sanitarne. W pozostałym zakresie pożywienie winno zostać dostarczone w sposób zapewniający przestrzeganie odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych. 6 Wykonawca jest zobowiązany do dostarczenia posiłków do danej szkoły podstawowej lub publicznego gimnazjum wraz z zastawą stołową jednorazowego użytku składającą się (w zależności od zapotrzebowania) z talerza głębokiego, talerza płaskiego, łyżki, widelca, noża. Wykonawca jest zobowiązany do utylizacji resztek i odpadów pokonsumpcyjnych. 7. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia Zamawiającemu wykazu proponowanych posiłków stanowiących przedmiot umowy - jadłospisu z co najmniej 30 - dniowym wyprzedzeniem. Do zrealizowania umowy wymagana jest akceptacja w/w wykazu - jadłospisu przez Zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje obowiązku wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.teresin.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach