Gmina Płoty ogłasza przetarg
- Adres: 72-310 Płoty, Pl. Konstytucji 3 Maja 1
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 091 3851415 , fax. 091 3851866
- Data zamieszczenia: 2010-08-10
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Płoty
Pl. Konstytucji 3 Maja 1 1
72-310 Płoty, woj. zachodniopomorskie
tel. 091 3851415, fax. 091 3851866
REGON: 85718232420000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.ploty.pl www.bip.ploty.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowywanie, dostawa i wydawanie posiłków dla uczniów w placówkach szkolnych na terenie Miasta i Gminy Płoty oraz dostawa niezbędnego do realizacji zamówienia sprzętu - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie, dostawa własnym transportem i na własny koszt w termoizolacyjnych pojemnikach lub termosach i wydawanie posiłków do 7 szkół na terenie Miasta i Gminy Płoty w dni nauki szkolnej od 2 września 2010 r. do końca roku szkolnego 2011/2012 w czasie trwania zajęć szkolnych (poniedziałek - piątek) z wyłączeniem ferii i świąt, w postaci: Obiadów jednodaniowych - dla Szkoły Podstawowej nr 2 w Płotach, Szkoły Podstawowej nr 3 w Płotach, Szkoły Podstawowej w Mechowie, Szkoły Podstawowej w Wicimicach; Obiadów dwudaniowych - dla Gimnazjum Publicznego w Płotach, Gimnazjum Publicznego w Płotach Oddział Zamiejscowy w Modlimowie; Śniadań - dla Szkoły Podstawowej w Wyszoborze. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości (+ 30%, - 30%) zamówienia w zależności od ilości osób objętych dożywianiem. Wykaz ilościowy zakwalifikowanych do obiadów i śniadań uczniów z placówek szkolnych z terenu Miasta i Gminy Płoty obejmuje następującą przeciętną ilość uczniów w jednym miesiącu: - Szkoła Podstawowa nr 2 w Płotach - 43 obiadów jednodaniowych; - Szkoła Podstawowa nr 3 w Płotach - 41 obiadów jednodaniowych; - Szkoła Podstawowa w Mechowie - 23 obiadów jednodaniowych; - Szkoła Podstawowa w Wicimicach - 38 obiadów jednodaniowych; - Szkoła Podstawowa w Wyszoborze - 22 śniadania; - Gimnazjum Publiczne w Płotach - 35 obiadów dwudaniowych; - Gimnazjum Publiczne w Płotach Oddział Zamiejscowy w Modlimowie - 15 obiadów dwudaniowych. Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych produktów i urozmaicone. Wykonawca jest zobowiązany do posprzątania po wydaniu posiłków. Pod pojęciem obiadów jednodaniowych należy rozumieć zupę podaną z pieczywem oraz z wkładką mięsną dwa razy w tygodniu, drugie danie ma być posiłkiem mięsnym z surówką lub gotowanymi jarzynami dwa razy w tygodniu, raz w tygodniu drugie danie może być bezmięsne. Obiad jednodniowy wydawany w systemie dwa razy w tygodniu zupa wydawana we wtorki i czwartki, trzy razy w tygodniu drugie danie w pozostałe dni. Pod pojęciem śniadania należy rozumieć: jedną dużą bułkę posmarowaną masłem, wędlina trwała lub ser żółty plus druga identyczna bułka duża na przemiennie ze słodką bułką, do picia herbata z cukrem i cytryną na przemiennie kakao lub kawa zbożowa. Godziny wydawania posiłków należy ustalić z dyrektorami poszczególnych szkół. Gramatura posiłków: - Zupa - 400 ml + min. 2 kromki chleba; - Ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200 g; - Mięso (schab, wołowina, wieprzowina, drób) lub ryba - 100 g; - Surówki, jarzyny - 150 g; - Naleśniki, placki, pierogi - 300 g; - Kompot - 250 ml; - Chleb - stosownie do potrzeb; - Bułka zwykła duża - 100 g; - Bułka słodka - 100 g; - Wędlina trwała (np. kiełbasa krakowska sucha, kiełbasa żywiecka, polędwica sopocka, szynka gotowana, szynka drobiowa) - 40 g; - Ser żółty - 40 g; - Masło - 30 g; - Herbata z cukrem i cytryną - 250 ml; - Kakao - 250 ml; - Kawa zbożowa - 250 ml; Posiłki powinny być podawane naczyniach stołowych trwałych oraz powinny być przygotowywane każdego dnia próbki do SANEPIDU. Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę aby zapewnił różnorodność dostarczanych posiłków. Dowóz posiłków musi odbywać się z zachowaniem odpowiednich parametrów czasu i temperatur stosowanych podczas transportu potraw. Zestawy posiłków powinny odpowiadać zasadom dobrego żywienia dzieci i młodzieży szkolnej oraz pod względem gramatury, wartości odżywczych, kaloryczności. Posiłki, sposób ich przygotowania oraz transport powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych oraz spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2006 r., Nr 171, poz. 1225 z późn.zm.) oraz w przepisach wykonawczych oraz muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych. 2.Wykonawca jest zobowiązany w ramach realizacji przedmiotu umowy do wyposażenia ww. placówek oświatowych w zmywarko-wyparzarki i w niezbędną ilość naczyń kuchennych, sztućców potrzebnych do realizacji zamówienia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.ploty.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostawa posiłków do szkół i punktów przedszkolnych na terenie Gminy Przelewice od 1 września do 31 grudnia 2016 r.
Dodano: 2016-07-22 - DOŻYWIANIE UCZNIÓW W SZKOŁACH Z TERENU GMINY BROJCE
Dodano: 2016-07-06 - PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA POSIŁKÓW OBIADOWYCH DO SZKÓŁ NA TERENIE GMINY DOLICE I PROWADZENIE KUCHNI W GIMNAZJUM W DOLICACH
Dodano: 2016-06-15 - Dożywianie dzieci szkolnych z terenu gminy Moryń w latach 2016 i 2017.
Dodano: 2016-01-05 - Dożywianie dzieci szkolnych z terenu gminy Moryń w latach 2016 i 2017
Dodano: 2015-12-10 - Dożywianie dzieci w szkołach podstawowych i gimnazjum w okresie od 07.01.2016r. do 22.06.2017r.
Dodano: 2015-12-09 - Dożywianie uczniów na terenie Gminy Świdwin w 2016 roku
Dodano: 2015-11-09 - Dożywianie uczniów wraz z prowadzeniem stołówki w Zespole Szkół Publicznych w Dobrzanach w 2016 roku
Dodano: 2015-11-06 - Dożywianie dzieci na terenie Gminy Przelewice w okresie od 01.10.2015 r. do 31.08.2016 r.
Dodano: 2015-08-21 - Dożywianie dzieci na terenie Gminy Przelewice w roku szkolnym 2015/2016
Dodano: 2015-08-10