Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Żurominie ogłasza przetarg
- Adres: 09-300 Żuromin, ul. Olszewska 9/11
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 23 657 22 39, 657 46 51 , fax. 23 657 22 39, 657 46 51
- Data zamieszczenia: 2012-09-10
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Żurominie
ul. Olszewska 9/11 9/11
09-300 Żuromin, woj. mazowieckie
tel. 23 657 22 39, 657 46 51, fax. 23 657 22 39, 657 46 51
REGON: 00271051000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mgopszuromin.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
PRZYGOTOWYWANIE, DOSTARCZANIE I WYDAWANIE GORĄCYCH JEDNODANIOWYCH POSIŁKÓW DLA UCZNIÓW SZKÓŁ WIEJSKICH Z TERENU GMINY ŻUROMIN - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie gorących jednodaniowych posiłków w postaci zupy dla uczniów szkół wiejskich z terenu gminy Żuromin w okresie nie później niż w ciągu trzech dni od dnia podpisania umowy -do 20 grudnia 2012 r. we wszystkie dni nauki szkolnej w łącznej szacunkowej ilości 40 szt. dziennie z zastrzeżeniem, że liczba posiłków jest zmienna (+/- 30 %) i może ulec zmianie w trakcie realizacji zamówienia w zależności od bieżących rzeczywistych potrzeb Zamawiającego. Dożywianie obejmuje uczniów z terenu gminy Żuromin następujących szkół podstawowych: -Samorządowa Szkoła Podstawowa w Chamsku, - Samorządowa Szkoła Podstawowa w Poniatowie, - Samorządowa Szkoła Podstawowa w Będzyminie. Posiłki będą dostarczane do szkół w dni nauki szkolnej dla dzieci w wieku szkolnym w godzinach od 9.30 do 12.00. Wykonawca ustala z Dyrektorami Szkół godziny dostarczania, liczbę posiłków i sposób wydawania posiłków w każdej szkole Wykonawca przygotowuje jednodaniowe gorące posiłki w postaci zupy o gramaturze nie mniejszej niż 300 g i nie większej niż 450 g. Wykonawca przygotowuje jadłospis, który będzie obowiązywać w trakcie realizacji umowy i będzie go dostarczać Dyrektorom poszczególnych szkół do 30-tego danego miesiąca na następny miesiąc Zleceniodawca dopuszcza przedstawienie przez Wykonawcę jadłospisu 10-dniowego, przy czym taki jadłospis winien być dostarczony do piątku poprzedniego tygodnia na następne 10 dni. Nie dopuszcza się powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu 10 dni. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków o odpowiednim standardzie na bazie produktów właściwej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z obowiązującymi normami oraz do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. Nr 171 poz. 1225 ze zm.) i przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Posiłki powinny odpowiadać wytycznym Instytutu Żywności i Żywienia dla dzieci w wieku szkolnym. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność w zakresie właściwego wykonania przedmiotu zamówienia. Gorące posiłki powinny być transportowane w pojemnikach (termosach), zapewniających zachowanie odpowiednio wysokiej temperatury przy ich spożywaniu. Posiłki będą wydawane w naczyniach jednorazowych, sztućce niezbędne do spożycia posiłku - jednorazowe. Odbiór zużytych naczyń i sztućców jednorazowych oraz resztek posiłków, a także koszty z tym związane zapewnia Wykonawca. Materiały i sprzęt potrzebne do wykonania przedmiotu zamówienia zabezpiecza Wykonawca i ponosi koszty z tym związane. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: W postępowaniu wadium nie będzie pobierane.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mgopszuromin.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sporządzanie, dowóz i wydawanie posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej na terenie Gminy Ostrów Mazowiecka
Dodano: 2016-07-18 - Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Wolanów w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-14 - Przygotowanie posiłków dla Przedszkola Niepublicznego Wesołe Sówki przy ul. Jagiellońskiej 40 w Legionowie
Dodano: 2016-07-04 - Przygotowywanie i dostarczanie posiłków do szkół podstawowych i gimnazjów na terenie Gminy Teresin w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-22 - Przygotowanie, dostawa i wydanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Przedszkola Publicznego w Chynowie
Dodano: 2016-06-08 - Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na dożywianiu dzieci w szkołach na terenie gminy Zbuczyn w 2016 r.
Dodano: 2015-12-28 - Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla uczniów Przedszkola w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Jaktorowie w 2016 roku, w dniach w których pracuje przedszkole
Dodano: 2015-12-07 - Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla Zespołu Szkół Publicznych w Międzyborowie w 2016 roku.
Dodano: 2015-12-07 - Świadczenie usługi polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu gorących jednodaniowych posiłków dla 249 dzieci i młodzieży oraz 20 osób dorosłych z terenu gminy Chlewiska
Dodano: 2015-08-25 - Sporządzanie, dowóz i wydawanie posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej na terenie Gminy Ostrów Mazowiecka
Dodano: 2015-08-06