Niepubliczny Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Jana Pawła II przy ZOL dla Dzieci ogłasza przetarg
- Adres: 55-080 Kąty Wrocławskie, Jaszkotle 21
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 071 3906974 , fax. 071 3906974
- Data zamieszczenia: 2012-12-14
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Niepubliczny Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Jana Pawła II przy ZOL dla Dzieci
Jaszkotle 21 21
55-080 Kąty Wrocławskie, woj. dolnośląskie
tel. 071 3906974, fax. 071 3906974
REGON: 00622859500113 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Niepubliczna Palcówka Oświatowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie posiłków dla wychowanków Niepublicznego Specjalnego Ośrodka Szkolno - Wychowawczego dla Dzieci w latach 2013-2014 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest: 1. Codzienne wyżywienie 30 dzieci w wieku od 6 do 18 lat Niepublicznego Specjalnego Ośrodka Szkolno - Wychowawczego w Jaszkotle we wszystkie dni tygodnia, w trakcie całego roku kalendarzowego. W czasie realizacji niniejszego zamówienia liczba dzieci objętych zamówieniem może ulec zmianie w okresie przerw w nauce szkolnej wynikających w organizacji roku szkolnego. 2. Posiłki powinny mieć zachowane normy kalorii, składniki pokarmowe, wartości odżywcze, mineralno-witaminowe, które obowiązują przy żywieniu dzieci i młodzieży, ze szczególnym uwzględnieniem specyficznych diet, 3. Dzienna struktura posiłków powinna wyglądać następująco: a/ I śniadanie: np. obowiązkowo zupa mleczna 3x w tygodniu, kakao, bawarka, herbata + świeże pieczywo, masło oraz dodatek do pieczywa. b/ II śniadanie: np. słodka bułka, jogurt, owoc, baton itp. c/ Obiad, d/ Podwieczorek - kisiel, budyń, ciastka itp. e/ Kolacja - 2 x w tygodniu na ciepło, dodatki typu ketchup, musztarda, ogórki, pomidory 4. W okresie tygodniowym struktura obiadów powinna kształtować się następująco: - trzy dania mięsne, zupa, kompot, - jedno danie z podrobów, zupa, kompot, - jedno danie rybne, zupa, kompot, - dwa dania mączne /kasze, makarony, kopytka, pierogi, zupa, kompot. W jadłospisie należy uwzględnić dietę wątrobową, refluksową, bezglutenową lub inną uzależnioną od zalecenia lekarskiego, 5.Wykonawca jest zobowiązany do sporządzania tygodniowych jadłospisów ( lub dekadówek) i przedkładania ich do zatwierdzenia Dyrektorowi Ośrodka w terminie umożliwiającym ich akceptację. 6. Dostawca zobowiązany jest do przywozu w porze obiadu tj. do godz. 12.30 wyżywienia na cały dzień i wniesienia go w miejsce wskazane przez Zamawiającego. 7.Dostarczenie raz na tydzień 3 butelek 0,5 zagęszczonego soku owocowego, 1 kg cukru na dwa tygodnie, ? kg cytryn na tydzień, 8. Zamawiający zobowiązany jest do: - zapewnienia niezbędnych naczyń do wydawania posiłków, - wydawania posiłków, - zmywania naczyń. 9.W przypadku wyjazdu podopiecznych na wycieczki dostawca przygotowuje suchy prowiant w ramach ustalonej stawki. 10. Zamawiający nie dopuszcza możliwości dostarczania gotowych, porcjowanych posiłków zapakowanych hermetycznie o długim terminie przydatności do spożycia - do podgrzewania w kuchence mikrofalowej. 11. Przewidywana ilość osobodni w całym okresie realizacji zamówienia: 21 900. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych posiłków w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia w zależności od ilości dzieci przebywających w Ośrodku. Uwaga! Żywienie dotyczy specjalistycznego jadłospisu dostosowanego do osób ze sprzężoną niepełnosprawnością , karmionych pozajelitowo lub miksami - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: W tym postępowaniu wadium nie obowiązuje
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.nsosw.pl - zakładka aktualności
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie, dowiezienie i wydanie gorącego posiłku jednodaniowego osobom skierowanym przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Bogatyni
Dodano: 2016-07-27 - Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług przygotowywania i wydawania posiłków. Usługa obejmuje przygotowywanie i wydawanie wyżywienia całodziennego (trzech posiłków).
Dodano: 2016-07-26 - Zakup usług polegających na przygotowaniu gorących posiłków jednodaniowych z komponentów zakupionych przez Wykonawcę wraz z dowozem do miejsc wskazanych przez Zamawiającego
Dodano: 2016-07-21 - świadczenie usług przygotowywania i wydawania posiłków profilaktycznych w jednym okresie zimowym 2016/2017 dla pracowników i policjantów KPP Jawor ul. Armii Krajowej 2.
Dodano: 2016-07-05 - Przygotowanie, dostawa i wydawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do przedszkola i szkoły podstawowej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Świerzawie, Szkole podstawowej w Sokołowcu oraz Gimnazjum w Świerzawie
Dodano: 2016-07-04 - Przygotowanie uroczystego obiadu z okazji święta Wrocławia dla maksymalnie 40 osób, gości Prezydenta - laureatów Nagrody Wrocławia oraz Nagrody Prezydenta Wrocławia w dniu 24 czerwca 2016 r.
Dodano: 2016-06-08 - Świadczenie usług żywienia chorych tj. przygotowanie i dostarczenie posiłków dla pacjentów Zakładu Lecznictwa Odwykowego dla osób Uzależnionych od Alkoholu w Czarnym Borze w okresie od 01-07-2016r. do 30-06-2017r.
Dodano: 2016-06-08 - Przygotowanie, dostarczenie i wydawanie posiłków dla dzieci przedszkolnych i uczniów w Gminnym Zespole Szkół w Bielanach Wrocławskich ul. Akacjowa1, 55-040 Bielany Wrocławskie
Dodano: 2016-06-06 - Usługa przygotowywania i wydawania posiłków dla zatrzymanych w Komendzie Miejskiej Policji we Wrocławiu KP Krzyki ul. Ślężna 115-129,
Dodano: 2016-05-25 - Przygotowywanie i dostarczanie gorących dwudaniowych posiłków dla klientów Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Strzelinie, w okresie od 01.07.2016 r. do 31.12.2016 r.
Dodano: 2016-05-24