Przetargi.pl
Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla uczniów Przedszkola w Zespole Szkół Publicznych w Międzyborowie w roku 2014, w dniach w których pracuje przedszkole.

Zespół Szkół Publicznych w Międzyborowie ogłasza przetarg

  • Adres: 96-316 Międzyborów, ul. Staszica 5
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 46 855 27 18 , fax. 46 855 54 05
  • Data zamieszczenia: 2013-12-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Publicznych w Międzyborowie
    ul. Staszica 5 5
    96-316 Międzyborów, woj. mazowieckie
    tel. 46 855 27 18, fax. 46 855 54 05
    REGON: 01631996000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla uczniów Przedszkola w Zespole Szkół Publicznych w Międzyborowie w roku 2014, w dniach w których pracuje przedszkole.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie posiłków do uczniów Przedszkola w Zespole Szkół Publicznych w Międzyborowie w roku 2014 w dniach, w których pracuje Przedszkole. Pod pojęciem posiłek należy rozumieć gorący obiad w postaci pierwszego i drugiego dania. 1. Zakres zamówienia obejmuje przygotowanie z produktów własnych, dostawę własnym transportem i wydanie w przedszkolu posiłków zgodnie z Zaleceniami i Normami Żywienia Instytutu Żywności i Żywienia. 4. Posiłek, o którym mowa w ust. 1 musi składać się z: - Zupy - 250 ml. - Drugiego dania w tym: 1. produkt węglowodanowy: ziemniaki, kasza, ryż, makaron bądź, np. kluski śląskie 200g.; 2. produkt białkowy pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryba) - gotowy 80g.; 3. surówka, jarzyny gotowane, bądź owoc 100g.(asortyment podawanych warzyw i owoców powinien być różnorodny); 4. kompot 200ml. z produktów świeżych i pełnowartościowych. - Dwa razy w tygodniu drugie danie jarskie składające się z: 1. produktu węglowodanowego: ziemniaki, kasza, ryż, makaron, kluski, placki, itp.200g.; 2. produkt białkowy (ryba, ser, jaja kurze) - gotowy 80g.; 3. surówka, jarzyny gotowane, bądź owoc 100g.(asortyment podawanych warzyw i owoców powinien być różnorodny); 4. kompot 200ml. z produktów świeżych i pełnowartościowych. Przewidywana łączna ilość posiłków w trakcie trwania zamówienia wyniesie maksymalnie 18.000 szt. Ilość posiłków została oszacowana na podstawie frekwencji uczestnictwa przedszkolaków na obiadach w 2013 roku i może ulec zmianie. Rozliczenie następować będzie za faktycznie dostarczone posiłki według ceny jednostkowej za jeden posiłek podanej w Formularzu oferty. W przypadku zlecenia zmniejszonego zakresu usługi niż wskazany w przedmiocie zamówienia Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o zlecenie niewykonanej części usługi. Warunki realizacji przedmiotu zamówienia : 1. Posiłek powinien być przygotowany ze świeżych i pełnowartościowych produktów oraz estetycznie zapakowany. 2. Trzy razy w tygodniu ma być przygotowany obiad mięsny (z pełnowartościowym białkiem zwierzęcym), dwa razy w tygodniu danie jarskie bezmięsne ( zawierające produkt białkowy, np: ryba, jaja kurze, ser). 3. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia posiłków dla dzieci bezmlecznych oraz dla dzieci z innymi alergiami pokarmowymi potwierdzonymi zaświadczeniem lekarskim, o których będzie informowany przez zamawiającego przy podawaniu dziennej ilości zamawianych porcji obiadowych. Posiłki te muszą być urozmaicone i pełnowartościowe. 4. Wykonawca odpowiedzialny jest za dostarczenie dekadowego jadłospisu dla dzieci bez alergii pokarmowej jak również dla dzieci bezmlecznych zaś dla innych alergików informować na bieżąco bądź również zapewnić jadłospis dekadowy. Sporządzone przez wykonawcę jadłospisy powinien być urozmaicony i różnorodny a także zawierać, wartości energetyczne przygotowanych przez wykonawcę posiłków. Jadłospis ten powinien być dostarczony w ostatni dzień dekady jadłospisu poprzedniego. 5. Proces przygotowania posiłków, dostarczania i przekazania personelowi przedszkola musi być zgodny z obowiązującymi przepisami dotyczącymi żywienia zbiorowego. 6. Wykonawca przy realizacji zamówienia zobowiązany jest do przestrzegania Zaleceń i Norm obowiązujących i zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia, a także zasad zdrowego żywienia oraz zasad żywienia zbiorowego jak również jakość i zgodność z warunkami umowy. 7. Posiłki powinny być dostarczone w termosach hermetycznie zamkniętych, na które wykonawca przedłoży zamawiającemu odpowiednie atesty i certyfikaty. Transport posiłków powinien odbywać samochodem przystosowanym do przewozu żywności, na który wykonawca posiada odpowiednie dokumenty potwierdzające dostosowanie pojazdu. 8. Posiłki muszą być sporządzane w dniu dostawy ze świeżych pełnowartościowych produktów. Dostarczone obiady powinny być gorące i smaczne a ich temperatura zgodna z zasadami serwowania potraw. Posiłki muszą być dostarczane w godzinach od 11.15 do godziny 11:30. 9. Wykonawca zobowiązuje się do nie stosowania gotowych potraw konserwowych oraz dostępnych na runku ulepszaczy smaków jak również gotowych dań w torebkach. 10. Zamawiający obliguję osobę dostarczającą obiady, że jako przedstawiciel firmy, z którą została zawarta umowa, będzie obecny podczas kontroli wagowej dostarczonego posiłku. 11. Posiłki będą przygotowywane przez osoby posiadające zaświadczenie lekarskie z badań przeprowadzonych do celów sanitarno - epidemiologicznych. 12. Posiłki będą przygotowywane w zakładzie spełniającym wymagania higieniczno-sanitarne dla zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu posiłki, środki spożywcze. 13. Posiłki do szkół należy dostarczać w ramach kosztów własnych. 14. Wykonawca jest zobowiązany do przechowywania próbek posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. 15. Wykonawca jest zobowiązany do odbioru zlewek we własnych naczyniach z tym samym dniu, w którym zostały dostarczone posiłki ewentualnie najpóźniej w dniu następnym.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jaktorow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach