Przetargi.pl
Przygotowanie oraz dostarczenie obiadów dla uczniów przedszkola w roku 2011.

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Jaktorowie ogłasza przetarg

  • Adres: 96-313 Jaktorów, ul. Warszawska 88
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 46 855 24 16 , fax. 46 855 24 16
  • Data zamieszczenia: 2010-12-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Jaktorowie
    ul. Warszawska 88 88
    96-313 Jaktorów, woj. mazowieckie
    tel. 46 855 24 16, fax. 46 855 24 16
    REGON: 01579730800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie oraz dostarczenie obiadów dla uczniów przedszkola w roku 2011.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie oraz dostarczenie obiadów dla uczniów przedszkola w roku 2011. Pod pojęciem posiłek należy rozumieć jednodaniowy posiłek gorący w postaci pierwszego i drugiego dania. Zakres zamówienia obejmuje przygotowanie z produktów własnych, dostawa własnym transportem i wydanie w przedszkolu posiłku zgodnie z Zaleceniami i Normami Żywienia Instytutu Żywności i Żywienia składających się z: 1. zupy 250 ml.; 2. drugiego dania w tym: - ziemniaki (kasza, ryż, lub makaron) 200g; - danie mięsne (gotowe) 80 g; - surówka lub jarzyny gotowane - 100 g (asortyment podawanych warzyw powinien być różnorodny); - dwa razy w tygodniu drugie danie z rybą lub pierogi czy naleśniki bądź kluski śląskie - 200 g; - kompot - 200 ml z produktów świeżych i wartościowych; Trzy razy w tygodniu ma być przygotowane danie mięsne, dwa razy w tygodniu danie bezmięsne (np. naleśniki, pierogi, ryba, placki ziemniaczane). Przewidywana ilość obiadów w trakcie trwania zamówienia wyniesie maksymalnie 14.500 szt. Ilość obiadów została oszacowana na podstawie wydanych obiadów w 2010 roku i może ulec zmianie. 1. posiłek powinien być przygotowany ze świeżych i pełnowartościowych produktów oraz estetycznie wydany, 2. proces przygotowania posiłków, dostarczenia i wydania musi być zgodny z obowiązującymi przepisami w zakresie żywienia zbiorowego, 3. wykonawca odpowiedzialny jest za jakość i zgodność z warunkami jakościowymi określonymi dla przedmiotu zamówienia, 4. wymagana jest należyta staranność przy realizacji przedmiotu umowy . 5. posiłki powinny być dostarczone w termosach hermetycznie zamkniętych, na które wykonawca przedłoży zamawiającemu odpowiednie atesty, certyfikaty oraz samochodem przystosowanym do przewozu żywności. 6. posiłki muszą być sporządzane w dniu dostawy, dostarczone gorące, świeże, smaczne, w godzinach od 11.00 do 11.30. 7. wykonawca zobowiązuje się nie stosować gotowych potraw konserwowych 8. posiłki do szkół należy dostarczać w ramach kosztów własnych. 9. zamawiający zastrzega, że ilość osób korzystających z posiłków może się zmienić w trakcie obowiązywania umowy, 10. o każdej zmianie ilości posiłków dyrekcja szkoły będzie informować Wykonawcę, 11. dostarczone posiłki przyjmował będzie przedstawiciel szkoły. 12. zużyte naczynia i opakowania będą odbierane przez Wykonawcę w dniu następnym, a na odpady Wykonawca zapewni przystosowane worki. 13. posiłki będą dostarczone przez wykonawcę wyłącznie w dniach w których odbywa się nauka szkolna 14. wykonawca jest zobowiązany do przechowywania próbek posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. 15. odbiór zlewek zostanie uregulowany odrębna umową.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zspjaktorow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach