Przetargi.pl
Przygotowanie oraz dostarczanie posiłków do szkół na terenie Gminy Gubin w dniach nauki szkolnej, w ramach programu wieloletniego Posiłek w szkole i w domu

OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ GMINY GUBIN ogłasza przetarg

  • Adres: 66-620 Gubin, ul. Obrońców Pokoju 20
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 68 4784320-24; 68 4511415
  • Data zamieszczenia: 2022-08-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ GMINY GUBIN
    ul. Obrońców Pokoju 20
    66-620 Gubin, woj. lubuskie
    tel. 68 4784320-24; 68 4511415
    REGON: 970607580
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie oraz dostarczanie posiłków do szkół na terenie Gminy Gubin w dniach nauki szkolnej, w ramach programu wieloletniego Posiłek w szkole i w domu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów szkół na terenie Gminy Gubin w dniach od poniedziałku do piątku, w dni nauki szkolnej: 2. Założenia:Rodzaj posiłku:- trzy razy w tygodniu – obiad typu drugie danie mięsny (danie mięsne musi występować w co najmniej trzech rodzajach niepowtarzających się w przeciągu tygodnia; do dań mięsnych nie zalicza się wątróbki, kaszanki, bigosu). - dwa razy w tygodniu – obiad typu drugie danie z jajkiem lub rybą albo też posiłek typu naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, krokiety (jajko, ryba, naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, krokiety mają być podawane przemiennie).Do posiłków mają być podawane przemiennie w danym tygodniu surówki i jarzyny gotowane. W tym samym tygodniu dany rodzaj surówki lub jarzyn gotowanych nie może się powtórzyć.Do posiłków co najmniej dwa razy w tygodniu mają być podawane ziemniaki, w pozostałych dniach może być podana kasza, ryż lub makaron (obowiązek ten nie dotyczy dni, w których podawane będą dania typu naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, krokiety).Gramatura posiłku:- ziemniaki (kasza lub ryż albo makaron) 200 g, mięso lub ryba 80 g + surówka (jarzyny gotowane) 100g;- naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi od 250 g do 300 g;3. Dostawa posiłków w naczyniach jednorazowych wraz z jednorazowymi sztućcami posiadającymi wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi od poniedziałku do piątku ( w dni nauki szkolnej, wyłączając przerwy okolicznościowe i świąteczne) między godziną 10.30 a 13.30 do niżej wymienionych szkół:Szkoła Podstawowa w Czarnowicach, lokalizacja w Bieżycach -7;Szkoła Podstawowa w Chlebowie-18;Oddział Przedszkolny w Wałowicach-2;Szkoła Podstawowa w Czarnowicach-8;Szkoła Podstawowa w Starosiedlu-5;Szkoła Podstawowa w Grabicach,lokalizacja w Stzregowie-24;Szkoła Podstawowa w Grabicach-17.Razem:81obiadów.W okresie objętym zamówieniem przewiduje się wydanie łącznie około 14.742 posiłków. 4. Posiłki wydawane będą osobom uprawnionym do ich otrzymywania (tj. dla dzieci i młodzieży) na podstawie decyzji wydawanych przez Kierownika Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Gubinie.5. Zamawiający zastrzega sobie, że ilość osób korzystających z posiłków podana w pkt. 3 została określona szacunkowo i może ulec zmianie – zmniejszeniu lub zwiększeniu w trakcie obowiązywania umowy, w zależności od ilości uczniów uprawnionych do otrzymywania posiłków oraz w zależności od liczby dzieci obecnych każdego dnia na zajęciach w szkole. Wykonawca każdorazowo będzie o tym informowany przez dyrektorów szkół lub wyznaczonego pracownika Zamawiającego.6. Posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymaganiami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Produkcja, przechowywanie i dostarczanie powinno odbywać się w odpowiednich warunkach higieniczno sanitarnych. Usługodawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2020 , poz. 2021 ze zm. ) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach