Przetargi.pl
Świadczenie usług w zakresie przygotowywania posiłków podopiecznym SOSW we Wschowie w roku szkolnym 2024/2025

SPECJALNY OŚRODEK SZKOLNO-WYCHOWAWCZY IM. JANUSZA KORCZAKA WE WSCHOWIE ogłasza przetarg

  • Adres: 67-400 Wschowa, ul. Kościuszki 25
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2024-07-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: SPECJALNY OŚRODEK SZKOLNO-WYCHOWAWCZY IM. JANUSZA KORCZAKA WE WSCHOWIE
    ul. Kościuszki 25
    67-400 Wschowa, woj. lubuskie
    REGON: 000661026
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://sosw.wschowa.info/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług w zakresie przygotowywania posiłków podopiecznym SOSW we Wschowie w roku szkolnym 2024/2025
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania posiłków, w formie cateringu, dla przedszkolaków, uczniów i wychowanków SOSW we Wschowie, świadczona w następującym zakresie: Zadanie A – „Posiłki dla wychowanków internatu”: przygotowywanie I śniadań, II śniadań, dwudaniowych obiadów, podwieczorków i kolacji dla wychowankówinternatu w SOSW we Wschowie. Szacunkowa liczba wychowanków wynosi 25 osób; Zadanie B – „Posiłki dla uczniów”: przygotowywanie dwudaniowych obiadów i podwieczorków dla uczniów SOSW we Wschowie. Szacunkowa liczba uczniów wynosi 45 osób; Zadanie C – „Posiłki dla dzieci uczęszczających do przedszkola”: przygotowywanie dwudaniowych obiadówi podwieczorków dla przedszkolaków SOSW we Wschowie. Szacunkowa liczba przedszkolaków wynosi 30 osób; Szacunkowa liczba dni w okresie obowiązywania umowy, w których odbywać się będą zajęcia szkolne, i tym samym, w których następować będzie realizacja niniejszego zamówienia — 160 dni. Ilość ta może różnić się od rzeczywistej liczby dni, w których wydawane będą posiłki z przyczyn niezależnych od Zamawiającego. Dzienna liczba wydawanych posiłków będzie określana w zależności od potrzeb Zamawiającego z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem i zgłaszana Wykonawcy nie później niż do godz. 15:00 dnia poprzedzającego przygotowanie posiłku. Dla potrzeby oceny oferty Zamawiający podajeszacunkową łączną liczba 44 000 szt. posiłków do przygotowania w trakcie realizacji umowy. Podana powyżej liczba posiłków jest ilością szacunkową, przygotowaną na potrzeby postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, stanowiącą zarazem wartość maksymalną zamówienia. Faktyczna i ostateczna wielkość zamówienia uzależniona będzie od rzeczywistej liczby zamówionych oraz dostarczonych posiłków. Zuwagi na powyższe, Zamawiający zastrzega sobie możliwość niewykorzystania w pełni ilości posiłków będących przedmiotem zamówienia, co nie może być podstawą do roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw lub odmowy zrealizowania zamówienia. Zamawiający zobowiązuje się do zrealizowania co najmniej 70% zakresu zamówienia. Przygotowane przez Wykonawcę poszczególne posiłki Zamawiający odbierać będzie jednorazowo dla wszystkich trzech zadań, własnym transportem i na własny koszt w następujących godzinach: I śniadanie: godz. 6:00-6:15, II śniadanie: godz.6:00-6:15, obiad z podwieczorkiem i kolacją: godz. 11.30, odbiór kolacji niedzielnej w niedzielę godz.17.00-17:30. Wykonawca przygotowywać będzie posiłki we własnej, spełniającej wymogi norm sanitarnych kuchni, a następnie umieszczać je będzie w zapewnionych i dostarczonych przez Zamawiającego termosach. Szczegółowe wymagania dotyczące przygotowywanych posiłków zawiera Rozdział III SWZ oraz załącznik nr 1 do SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące: uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli wykonawca wykaże, że posiada decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego właściwego ze względu na siedzibę Wykonawcy lub miejsca prowadzenia przez niego działalności o zatwierdzeniu zakładu, potwierdzającą, że kuchnia, w której będą przygotowywane posiłki jest wpisana do rejestru zakładów podlegających kontroli Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności, a więc zatwierdzającego dany obiekt do prowadzenia działalności gastronomicznej od surowca do wyrobu gotowego w naczyniach wielokrotnego użytku lub zaświadczenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej; zdolności technicznej lub zawodowej: Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał/wykonuje co najmniej jedną usługę żywienia zbiorowego o wartości nie mniejszej niż 20 000,00 zł brutto w ramach jednej umowy dla minimum 20 osób dziennie przez okres ciągły minimum 6 miesięcy;
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-08-01

Zobacz następny przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach