Przetargi.pl
„Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania, dostawy i wydawania gotowych posiłków – obiadów jednodaniowych dla uczniów ZSMS w Gorzowie Wielkopolskim w roku szkolnym 2023/2024

ZESPÓŁ SZKÓŁ MISTRZOSTWA SPORTOWEGO W GORZOWIE WLKP. ogłasza przetarg

  • Adres: 66-400 Gorzów Wielkopolski, ul. Jana Stanisławskiego 2
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 95 7224404 , fax. 95 7224404
  • Data zamieszczenia: 2023-08-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: ZESPÓŁ SZKÓŁ MISTRZOSTWA SPORTOWEGO W GORZOWIE WLKP.
    ul. Jana Stanisławskiego 2
    66-400 Gorzów Wielkopolski, woj. lubuskie
    tel. 95 7224404, fax. 95 7224404
    REGON: 080023289
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szkolasportowa.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania, dostawy i wydawania gotowych posiłków – obiadów jednodaniowych dla uczniów ZSMS w Gorzowie Wielkopolskim w roku szkolnym 2023/2024
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa w zakresie przygotowania, dostawy i wydawania gotowych posiłków – obiadów jednodaniowych dla uczniów Zespołu Szkół Mistrzostwa Sportowego w Gorzowie Wielkopolskim.2. Dostawa dziennych posiłków w okresie od podpisania umowy (tj. od 7września 2023 roku do 14 czerwca 2024 roku.3. Szacunkowa ilość dostarczonych dziennych jednodaniowych posiłków wynosi 195 na które składają się obiady jednodaniowe. Zamawiający informuje, że ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od dziennej frekwencji uczniów.4. Wykonawca ma dostarczyć posiłki w dni pracy szkoły z wyjątkiem świąt, ferii szkolnych oraz innych dni o których zostanie wcześniej poinformowany Wykonawca. Szacunkowa liczba dni nauki 169.5. Szacunkowe ilości wydawanych posiłków:1) Jeden raz w tygodniu obiad – I danie (zupa wraz z pieczywem lub owocem) – 33 dni (poniedziałki) x 195 porcji dziennie tj. 6435 obiadów (I danie);2) Cztery razy w tygodniu obiad – II danie – 136 dni (od wtorku do piątku) x 195 porcji dziennie tj 26520 obiadów (II danie).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym; Zamawiający uzna warunek za spełniony w tym zakresie, jeżeli Wykonawca wykaże że posiada aktualny wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji posiłków od surowca do gotowej potrawy, z możliwością ich transportu w ramachusług cateringowych na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o Bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2020 r. poz. 2021) Warunek dotyczący uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej jest spełniony, jeżeli co najmniej jeden z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia posiada uprawnienia do prowadzeniaokreślonej działalności gospodarczej i zrealizuje usługi, do których realizacji te uprawnienia są wymagane,2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów ; Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunku udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu;3) w zakresie sytuacji ekonomicznej lub finansowej; Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunku udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu;4) w zakresie zdolności technicznej lub zawodowej,a) Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli , Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat (trzech) przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie świadczył co najmniej 1 usługę cateringową, potwierdzonych dowodami określającymi czy wykazane usługi zostały wykonane należycie,b) Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje lub będzie dysponował na potrzeby realizacji zamówienia :- dietetykiem – osoba posiadająca kwalifikacje zawodowe dietetyka, czyli legitymująca się co najmniej wykształceniem średnim w zakresie dietetyki, posiadające co najmniej 3-letnie doświadczenie polegające na pracy w zawodzie dietetyka w żywieniu zbiorowym;c) Zamawiający uzna warunek za spełniony w tym zakresie, jeżeli Wykonawca wykaże że dysponuje, bądź będzie dysponował co najmniej jednym (1) pojazdem wpisanym do rejestru, o którym mowa w art.62 ust. 1 pkt.4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-08-10

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach