Gorzowskie Centrum Pomocy Rodzinie ogłasza przetarg
- Adres: 66-400 Gorzów Wielkopolski, ul. Walczaka 42
- Województwo: lubuskie
- Telefon/fax: tel. 95 7151360 , fax. 95 7151387
- Data zamieszczenia: 2016-01-12
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gorzowskie Centrum Pomocy Rodzinie
ul. Walczaka 42 42
66-400 Gorzów Wielkopolski, woj. lubuskie
tel. 95 7151360, fax. 95 7151387
REGON: 00313106200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.gcprgorzow.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków jednodaniowych dla podopiecznych Gorzowskiego Centrum Pomocy Rodzinie w Gorzowie Wielkopolskim - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i wydawanie gorących posiłków jednodaniowych dla podopiecznych Gorzowskiego Centrum Pomocy Rodzinie w Gorzowie Wielkopolskim -GCPR- na terenie miasta Gorzów Wielkopolski w okresie realizacji umowy - zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia /t. j.- Dz. U. z 2015 r., poz. 594 ze zmianami/ oraz przepisami wykonawczymi wydanymi na podstawie wyżej wymienionej ustawy. 2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: a. Przez posiłek jednodaniowy rozumie się zupę z pieczywem lub drugie danie. b. Usługi przygotowania i wydawania gorących posiłków jednodaniowych dla podopiecznych GCPR w Gorzowie Wielkopolskim, uprawnionych na podstawie decyzji do otrzymywania jednego bezpłatnego posiłku dziennie, będą realizowane w trakcie trwania umowy w sposób ciągły, to jest codziennie przez 7 dni w tygodniu również w dni wolne od pracy i święta. c. Zamawiający informuję, że obecnie minimalna liczba osób, objętych pomocą i uprawnionych do otrzymywania jednego bezpłatnego posiłku wynosi 100 osób. Zamawiający przewiduję, że dziennie w trakcie trwania umowy ilość posiłków wynosiła będzie 100. Ww. ilość ta jest wielkością szacunkową i może ulec zmianie /+/- 30 procent/. d. Zakres usług, będących przedmiotem zamówienia będzie obejmował w skali 1 dnia - przygotowanie i wydanie 100 posiłków: - około 80 posiłków dla osób, które będą spożywały posiłki w stołówce Wykonawcy, -około 20 posiłków dla osób, do których dowożone będą posiłki, tj. do miejsca zamieszkania podopiecznego na terenie miasta Gorzowa Wielkopolskiego. e. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia /+/- 30 procent/ zakresu przedmiotu zamówienia, zgodnie z liczbą wydanych decyzji administracyjnych, uprawniających podopiecznych GCPR do pomocy w zakresie dożywiania. f. Posiłki jednodaniowe będą wydawane naprzemiennie: -Gorący posiłek jednodaniowy - zupa - zupa o pojemności nie mniejszej niż 1 litr, podawaną z porcją pieczywa - 2 duże kromki chleba lub 1 duża bułka /200 g/ co najmniej 4 razy w tygodniu z wkładką mięsną - co najmniej 70 g mięsa lub kiełbasy. Kaloryczność jednego posiłku nie może być niższa niż 700 kcal. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków na bazie własnych produktów. Wykonawca nie może wykorzystywać do przygotowywania posiłków produktów nieświeżych, złej jakości oraz produktów wysoko przetworzonych /np. zupy w proszku/, jak również zawierających ilość konserwantów przekraczających normy określone w odpowiednich przepisach. Wydawane przez wykonawcę posiłki muszą posiadać odpowiednie wartości kaloryczne i odżywcze oraz nie mogą być przygotowywane wcześniej niż w dniu ich wydania. Posiłki muszą być świeże, dobrej jakości, posiadać odpowiednie walory smakowe i estetyczne oraz właściwą temperaturę /temperatura wydawanej zupy nie może być niższa niż 85 C/. Zamawiający wymaga aby wydawane posiłki były urozmaicone, co oznacza, że posiłki nie mogą się powtarzać w okresie 2 następujących po sobie tygodniach. -Gorący posiłek jednodaniowy - II danie: - danie wieloskładnikowe, surówka oraz kompot, 3 razy w tygodniu posiłek w formie drugiego dania, posiłki powinny być posiłkami mięsnymi, 1 posiłek bezmięsnym / np. ryba pierogi, naleśniki, pyzy itp./, waga gotowych potraw nie może być mniejsza niż: danie mięsne - 100 g bez kości, sosu i panierki , ziemniaki, kasza, makaron, ryż -250 g surówka - 150 g, kompot 250 ml, danie bezmięsne np. pierogi, naleśniki itp. - 250 g, ryba - 100 g bez panierki. g. Wykonawca jest zobowiązany do przygotowywania dwutygodniowego jadłospisu i przedstawiania go Zamawiającemu nie później niż w ostatnim dniu roboczym tygodnia poprzedzającego jego wprowadzenie. Jadłospis może być przekazany Zamawiającemu faksem lub pocztą elektroniczną. h. Wykonawca musi dysponować stołówką w obrębie miasta Gorzowa Wielkopolskiego w pobliżu dobrze skomunikowanej linii transportu miejskiego. Wykonawca winien dysponować stołówką na co najmniej 40 miejsc siedzących , przeznaczonych do spożycia posiłków. Stołówka musi posiadać zaplecze sanitarne dla osób korzystających z posiłków oraz posiadać wejście dla osób niepełnosprawnych. Stołówka, w której będą przygotowywane i wydawane posiłki musi posiadać decyzję właściwego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu i o jego wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowego Inspektora Sanitarnego, zgodnie z wymogami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywieniu /t.j. Dz. U. z 2015, poz. 594 ze zmianami./. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gcprgorzow.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa w zakresie całodziennego żywienia pacjentów szpitala
Dodano: 2016-07-15 - Kompleksowe świadczenie usług żywienia pacjentów
Dodano: 2016-07-14 - Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy gotowych posiłków:drugiego śniadania i obiadów dwudaniowych dla uczniów Zespołu Szkół Mistrzostwa Sportowego w Gorzowie Wlkp. w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-07-07 - Przygotowanie i dowóz posiłków dla dzieci z przedszkola oraz uczniów szkół z terenu Gminy Stare Kurowo roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-07 - Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników z terenu gminy Sulechów biorących udział w projekcie pn. Lepsze jutro realizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze - część I - II przetarg.
Dodano: 2016-07-07 - Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników z terenu gminy Sulechów biorących udział w projekcie pn. Lepsze jutro realizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze - część I
Dodano: 2016-06-27 - Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków uczniom w szkołach na terenie miasta i gminy Wschowa w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-08 - Dożywianie uczniów w szkołach oraz innych osób objętych pomocą Ośrodka Pomocy Społecznej na terenie Gminy Żary w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-06-07 - Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników projektu /Lepsze jutro/ realizowanego przez Miasto Zielona Góra / Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze w partnerstwie z Gminą Zabór na rok 2016
Dodano: 2016-06-01 - Usługa żywienia pacjentów Niepublicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Szpital im. Profesora Zbigniewa Religi w Słubicach Sp. z o. o. przez okres 12 miesięcy
Dodano: 2016-05-12