Gorzowskie Centrum Pomocy Rodzinie ogłasza przetarg
- Adres: 66-400 Gorzów Wielkopolski, ul. Walczaka 42
- Województwo: lubuskie
- Telefon/fax: tel. 95 7151360 , fax. 95 7151387
- Data zamieszczenia: 2016-01-12
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gorzowskie Centrum Pomocy Rodzinie
ul. Walczaka 42 42
66-400 Gorzów Wielkopolski, woj. lubuskie
tel. 95 7151360, fax. 95 7151387
REGON: 00313106200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.gcprgorzow.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i wydawanie ciepłych posiłków dla dzieci w wieku szkolnym podopiecznych Gorzowskiego Centrum Pomocy Rodzinie w Gorzowie Wielkopolskim. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przygotowaniu i wydaniu dla około 80-u uczniów gorących posiłków jednodaniowych w dni nauki szkolnej przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, w godzinach od 12:00 17:00, oprócz dni świątecznych oraz okresu zimowych i letnich wakacji. 2.Posiłek w postaci drugiego dania Wykonawca będzie przygotowywał w powtarzających się 4 tygodniowych cyklach wg jadłospisu: a.dla trzech tygodni cyklu /I, II i IV/ - wg jadłospisu , b.dla jednego tygodnia cyklu /III/ - wg jadłospisu opracowanego przez wykonawcę. Jadłospis określone w pod lit. a i b powyżej będą stanowiły integralną część umowy. 3.Przy tworzeniu jadłospisu dla jednego tygodnia cyklu /III/ określonego w pkt 2 lit b powyżej wykonawca obowiązany jest zapewnić urozmaicenie posiłków pod względem składnikowym - 4 x w tygodniu /poniedziałek, wtorek, środa, czwartek/ w jadłospisie powinny znaleźć się ziemniaki, kasza lub ryż /min. 200 g/;mięso lub ryba /min. 100 g/; surówki, jarzyny /min. 100 g/;1 x w tygodniu /piątek/ - danie jarskie /min. 350 g/. 4.Posiłki winny odpowiadać zasadom dobrego żywienia dzieci i młodzieży szkolnej pod względem gramatury, wartości odżywczych i kaloryczności. 5.Posiłki należy wydawać z zastosowaniem naczyń ceramicznych /szklanych/ i sztućców umożliwiających utrzymanie ich w czystości, przeznaczonych do kontaktu z żywnością określonych w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia /tj. Dz. U. z 2015r., poz. 594/. 6.Temperatura posiłku winna mieścić się w granicach 60 - 75 stopni Celsjusza. 7.Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli przygotowanych i wydanych posiłków, ich jakości oraz gramatury. 8.Posiłki objęte przedmiotem zamówienia muszą odpowiadać normom odżywczym obowiązującym w tzw. punktach zbiorowego żywienia tj. posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży zalecanymi przez Instytut Żywienia i Żywności, sporządzone z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności wg wymogów sztuki kulinarnej i sanitarnej /zgodnie z Ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r.( tj. Dz. U. z 2015, poz.594 z późn. zm./ , łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Zamawiającym. 9.Zamawiający wymaga, aby Wykonawca zapewnił możliwość spożywania posiłku w miejscu jego wydawania dla osób uprawnionych do otrzymania bezpłatnego posiłku - lokal musi zapewniać możliwość jednoczesnego spożywania posiłków przez co najmniej 20 osób uprawnionych. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gcprgorzow.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa w zakresie całodziennego żywienia pacjentów szpitala
Dodano: 2016-07-15 - Kompleksowe świadczenie usług żywienia pacjentów
Dodano: 2016-07-14 - Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy gotowych posiłków:drugiego śniadania i obiadów dwudaniowych dla uczniów Zespołu Szkół Mistrzostwa Sportowego w Gorzowie Wlkp. w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-07-07 - Przygotowanie i dowóz posiłków dla dzieci z przedszkola oraz uczniów szkół z terenu Gminy Stare Kurowo roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-07 - Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników z terenu gminy Sulechów biorących udział w projekcie pn. Lepsze jutro realizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze - część I - II przetarg.
Dodano: 2016-07-07 - Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników z terenu gminy Sulechów biorących udział w projekcie pn. Lepsze jutro realizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze - część I
Dodano: 2016-06-27 - Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków uczniom w szkołach na terenie miasta i gminy Wschowa w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-08 - Dożywianie uczniów w szkołach oraz innych osób objętych pomocą Ośrodka Pomocy Społecznej na terenie Gminy Żary w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-06-07 - Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników projektu /Lepsze jutro/ realizowanego przez Miasto Zielona Góra / Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze w partnerstwie z Gminą Zabór na rok 2016
Dodano: 2016-06-01 - Usługa żywienia pacjentów Niepublicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Szpital im. Profesora Zbigniewa Religi w Słubicach Sp. z o. o. przez okres 12 miesięcy
Dodano: 2016-05-12