Przetargi.pl
Przygotowanie i wydawanie ciepłych posiłków dla dzieci w wieku szkolnym podopiecznych Gorzowskiego Centrum Pomocy Rodzinie w Gorzowie Wielkopolskim.

Gorzowskie Centrum Pomocy Rodzinie ogłasza przetarg

  • Adres: 66-400 Gorzów Wielkopolski, ul. Walczaka 42
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 95 7151360 , fax. 95 7151387
  • Data zamieszczenia: 2016-01-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gorzowskie Centrum Pomocy Rodzinie
    ul. Walczaka 42 42
    66-400 Gorzów Wielkopolski, woj. lubuskie
    tel. 95 7151360, fax. 95 7151387
    REGON: 00313106200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gcprgorzow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i wydawanie ciepłych posiłków dla dzieci w wieku szkolnym podopiecznych Gorzowskiego Centrum Pomocy Rodzinie w Gorzowie Wielkopolskim.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przygotowaniu i wydaniu dla około 80-u uczniów gorących posiłków jednodaniowych w dni nauki szkolnej przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, w godzinach od 12:00 17:00, oprócz dni świątecznych oraz okresu zimowych i letnich wakacji. 2.Posiłek w postaci drugiego dania Wykonawca będzie przygotowywał w powtarzających się 4 tygodniowych cyklach wg jadłospisu: a.dla trzech tygodni cyklu /I, II i IV/ - wg jadłospisu , b.dla jednego tygodnia cyklu /III/ - wg jadłospisu opracowanego przez wykonawcę. Jadłospis określone w pod lit. a i b powyżej będą stanowiły integralną część umowy. 3.Przy tworzeniu jadłospisu dla jednego tygodnia cyklu /III/ określonego w pkt 2 lit b powyżej wykonawca obowiązany jest zapewnić urozmaicenie posiłków pod względem składnikowym - 4 x w tygodniu /poniedziałek, wtorek, środa, czwartek/ w jadłospisie powinny znaleźć się ziemniaki, kasza lub ryż /min. 200 g/;mięso lub ryba /min. 100 g/; surówki, jarzyny /min. 100 g/;1 x w tygodniu /piątek/ - danie jarskie /min. 350 g/. 4.Posiłki winny odpowiadać zasadom dobrego żywienia dzieci i młodzieży szkolnej pod względem gramatury, wartości odżywczych i kaloryczności. 5.Posiłki należy wydawać z zastosowaniem naczyń ceramicznych /szklanych/ i sztućców umożliwiających utrzymanie ich w czystości, przeznaczonych do kontaktu z żywnością określonych w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia /tj. Dz. U. z 2015r., poz. 594/. 6.Temperatura posiłku winna mieścić się w granicach 60 - 75 stopni Celsjusza. 7.Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli przygotowanych i wydanych posiłków, ich jakości oraz gramatury. 8.Posiłki objęte przedmiotem zamówienia muszą odpowiadać normom odżywczym obowiązującym w tzw. punktach zbiorowego żywienia tj. posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży zalecanymi przez Instytut Żywienia i Żywności, sporządzone z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności wg wymogów sztuki kulinarnej i sanitarnej /zgodnie z Ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r.( tj. Dz. U. z 2015, poz.594 z późn. zm./ , łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Zamawiającym. 9.Zamawiający wymaga, aby Wykonawca zapewnił możliwość spożywania posiłku w miejscu jego wydawania dla osób uprawnionych do otrzymania bezpłatnego posiłku - lokal musi zapewniać możliwość jednoczesnego spożywania posiłków przez co najmniej 20 osób uprawnionych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gcprgorzow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach