Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa posiłków w roku 2014 dla dzieci uczących się w Publicznych Zespołach Szkolno-Gimnazjalnych w Gminie Radomsko w miejscowościach: Dziepółć, Kietlin, Płoszów, Strzałków i Szczepocice

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 97-500 Radomsko, ul. Piłsudskiego 34
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 44 683 28 41 , fax. 44 683 28 41
  • Data zamieszczenia: 2013-11-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Piłsudskiego 34 34
    97-500 Radomsko, woj. łódzkie
    tel. 44 683 28 41, fax. 44 683 28 41
    REGON: 00471047700000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa posiłków w roku 2014 dla dzieci uczących się w Publicznych Zespołach Szkolno-Gimnazjalnych w Gminie Radomsko w miejscowościach: Dziepółć, Kietlin, Płoszów, Strzałków i Szczepocice
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1 Przedmiotem zamówienia jest: Przygotowanie i dostawa posiłków w roku 2014 dla dzieci uczących się w Publicznych Zespołach Szkolno-Gimnazjalnych w Gminie Radomsko w miejscowościach: Dziepółć, Kietlin, Płoszów, Strzałków i Szczepocice. 3.2 Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje: a) Przygotowanie i dostawę posiłków, zgodnie z zalecanymi normami żywieniowymi w roku 2014 dla dzieci uczących się w Publicznych Zespołach Szkolno-Gimnazjalnych w Gminie Radomsko w miejscowościach: Dziepółć, Kietlin, Płoszów, Strzałków i Szczepocice. b) Wykonawca zobowiązany będzie do świadczenia usług w dni nauki, począwszy od dnia 02.01.2014 r. do dnia 31.12.2014 r., chyba że podpisanie umowy nastąpi później, to od dnia następnego po dniu podpisania umowy, polegające na dostarczaniu posiłków codziennie przez 5 dni w tygodniu, z wyłączeniem sobót, niedziel, dni świątecznych, dni wolnych od zajęć szkolnych oraz zorganizowanych wyjazdów (wycieczek). Z tytułu nierealizowania usługi w tych wyłączonych dniach, Wykonawca nie będzie występował do Zamawiającego z roszczeniem o zapłatę. Jadłospis powinien obejmować posiłki na przemian: pierwsze - drugie danie. Jeżeli w danym okresie jadłospis kończy się pierwszym daniem, to w następnym okresie rozpoczyna się od drugiego dania. c) Usługa będzie dotyczyć około 100 dzieci szkolnych i przedszkolnych, uczęszczających do Publicznych Zespołów Szkolno-Gimnazjalnych w: Dziepółci, Kietlinie, Płoszowie, Strzałkowie i Szczepocicach. Liczbę dzieci korzystających z dożywiania należy traktować orientacyjnie, może ona ulegać niewielkim wahaniom w ciągu całego okresu trwania realizacji zamówienia. Wahania są uzależnione od liczby dzieci, którym przyznano dofinansowanie na dożywianie w szkole jak i od obecności samych dzieci na zajęciach w poszczególnych dniach. Możliwy jest także zorganizowany wyjazd dzieci na wycieczki. Z tytułu, Wykonawca nie będzie występował do Zamawiającego z roszczeniem o zapłatę. d) Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia posiłków w ilości zgodnej z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego (dyrektorzy szkół). Zapotrzebowanie będzie składane telefonicznie codziennie do godziny 9.00. e) Godzinę dostarczenia posiłków uzgodni z Wykonawcą upoważniony do kontaktów przedstawiciel Zamawiającego (dyrektorzy szkół). f) Wykonawca dostarczy posiłki na własny koszt, w naczyniach jednorazowego użytku zapewniających utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. g) Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę - zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych w okresie 10 dni żywieniowych i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia. Musi uwzględniać m.in.: mięso, ryby, owoce i warzywa. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy. h) Do przygotowywania posiłków należy używać produktów wysokiej jakości i zawsze świeżych, wyklucza się możliwość przygotowywania potraw z proszku. i) Posiłki powinny posiadać odpowiednią temperaturę, w przedziale 50°-75°, proces produkcji oraz dystrybucji odbywać musi się zgodnie z wymogami sanitarnymi, zwłaszcza z wymogami dobrej praktyki higienicznej. j) Zamawiający wymagać będzie od Wykonawcy, aby w ramach realizowanego zamówienia zapewniał posiłki dla grupy dzieci wymagających specjalnej diety (ze skazą białkową, z dietą cukrzycową, z alergią pokarmową oraz z innymi schorzeniami pokarmowymi). k) Posiłki mają być przygotowywane zgodnie z procedurami niezbędnymi dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia z uwzględnieniem zapisów określonych w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (j.t. Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.). l) Posiłki winny spełniać normy żywieniowe zgodnie z polskimi normami żywieniowymi dla dzieci w wieku przedszkolnym. Wykonawca powinien przygotować posiłki o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP, posiłki muszą spełniać wymogi żywieniowe norm opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia, a zatwierdzonych przez Instytut Matki i Dziecka dla danej grupy wiekowej. m) Wykonawca zapewnia przygotowanie, dostawę posiłków oraz odbiór i utylizację odpadów od Zamawiającego. n) Zamawiający zastrzega sobie prawo do bieżącej kontroli wykonywanego zamówienia. o) Szkoła przyjmuje na siebie wszystkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom oraz sprzątaniem pomieszczeń, w których posiłki będą spożywane. p) Ceny posiłków przez czas trwania umowy nie podlegają zmianie. r) Faktury VAT za realizację usługi będą wystawiane raz w miesiącu do 7 dnia każdego miesiąca za miesiąc poprzedni.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga zabezpieczenia oferty wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.gops.gmina-radomsko.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach