Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w Gminie Łagiewniki w roku szkolnym 2013/2014

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 58-210 Łagiewniki, ul. Sportowa 9
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 74 893 99 84 , fax. 74 893 99 84
  • Data zamieszczenia: 2013-06-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Sportowa 9 9
    58-210 Łagiewniki, woj. dolnośląskie
    tel. 74 893 99 84, fax. 74 893 99 84
    REGON: 00594248000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w Gminie Łagiewniki w roku szkolnym 2013/2014
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje usługi żywieniowe polegające na przygotowaniu i dostawie 90 jednodaniowych gorących posiłków, z możliwością zmniejszenia lub zwiększenia tej ilości, dla dzieci i młodzieży uczęszczającej do : Szkoły Podstawowej w Jaźwinie, Szkoły Podstawowej w Olesznej Szkoły Podstawowej w Łagiewnikach Gimnazjum w Łagiewnikach a) dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 09 września 2013 r. do końca roku szkolnego 2013/2014 z uwzględnieniem przerw w nauce (ferie zimowe, przerwy świąteczne itp.), w godzinach wcześniej ustalonych z Dyrektorami szkół, b) zamawiający zobowiązuje się informować Wykonawcę o ilościach i asortymencie dostarczonych posiłków z jednodniowym wyprzedzeniem, c) obowiązującą formą zamówienia jest zgłoszenie mailowe lub telefoniczne, d) zamawiający zastrzega sobie możliwość w uzasadnionych przypadkach zamiany gorącego posiłku na suchy prowiant (bułka z masłem z wędliną lub serem + dodatek owocowo - warzywny i woda mineralna niegazowana). Wykonawca każdorazowo będzie o tym informowany przez dyrektorów szkół dwa dni przez zmianą, e) zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu jednego tygodnia. Obiady do szkół Wykonawca dostarczy w ramach kosztów własnych (wraz z załadunkiem i rozładunkiem), jak również w ramach realizacji zamówienia Wykonawca zapewni naczynia i sztućce, f) Wykonawca dostarczy jednorazowe naczynia i sztućce do spożywania posiłków, które będą wkalkulowane w koszty posiłków. Naczynia jednorazowego użytku winny spełniać wymogi ustawy z dnia 6 września 2001 r. o materiałach i wyrobach przeznaczonych do kontaktu z żywnością (Dz. U. Nr 128, poz. 1408), g) po spożyciu posiłków, Wykonawca usunie z terenu szkół zużyte naczynia jednorazowego użytku i odpady pokonsumpcyjne, h) Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania posiłków - obiadów o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości, zgodnie z przepisami o bezpieczeństwie i normami HACCP a także powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 25.08.2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2010 roku nr 136 poz. 914 z późniejszymi zmianami ) oraz w przepisach wykonawczych; i) posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych produktów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia, j) wykonawca będzie zobowiązany do przygotowania i przedstawienia Dyrektorom Szkół z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem , jadłospisów dotyczących dożywiania w poszczególnych dniach .Jadłospisy będą sporządzone na okresy co najmniej dwóch tygodni. Jadłospis będzie obejmował w tygodniu dwa dania jarskie i trzy dania mięsne, k) Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania pełnego limitu ilościowego i wartościowego przedmiotu zamówienia, a Wykonawcy nie będą przysługiwały jakiekolwiek roszczenia z tego tytułu. 2. Przygotowaniu i dostawie 80 kanapek w skład której wchodzi: bułka, masło, wędlina lub ser(naprzemiennie), dodatek warzywny + dodatek w postaci jogurtu, owocu lub wody mineralnej niegazowana dla dzieci i młodzieży w Gimnazjum w Łagiewnikach z możliwością zmniejszenia lub zwiększenia tej ilości. a) przygotowanie i dostarczanie kanapek odbywać się będzie od poniedziałku do piątku ( oprócz sobót, niedziel oraz świat ) w godzinach wcześniej uzgodnionych z Dyrektorem szkoły, w okresie od 9 września 2013r. do końca roku szkolnego 2013/2014, b) Zamawiający zobowiązuje się informować Wykonawcę o ilościach i asortymencie dostarczonych kanapek z jednodniowym wyprzedzeniem, c) obowiązującą formą zamówienia jest zgłoszenie mailowe lub telefoniczne, d) kanapki Wykonawca dostarczał będzie własnym transportem dbając o ich jakość, e) kanapki muszą być zapakowana w folie, każda oddzielnie f) wykonawca zobowiązany będzie do nieodpłatnego przechowywania odpowiedniej gramatury dla celów badań przez Państwową Stację Sanitarną - Epidemiologiczną, zgodnie z obowiązującymi przepisami, g) wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania kanapek o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości, zgodnie z przepisami o bezpieczeństwie i normami HACCP a także powszechnie obowiązującymi przepisami prawa, w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 25.08.2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2010 roku nr 136 poz. 914 z późniejszymi zmianami ) oraz w przepisach wykonawczych, h) kanapki muszą być sporządzone i wydane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Wyklucza się używania wędliny z puszek konserwowych, i) Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian asortymentu ilości i terminów dostaw, j) w cenę posiłku wliczony jest transport ( zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi), zapakowanie i dostarczenie do miejsca wskazanego przez Zamawiającego, k) Wykonawca dostarczać będzie przygotowane kanapki samochodem przystosowanym do świadczeń usług cateringowych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lagiewniki.bip.ornak.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach