Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 58-210 Łagiewniki, ul. Sportowa 9
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 74 893 99 84 , fax. 74 893 99 84
- Data zamieszczenia: 2013-06-28
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Sportowa 9 9
58-210 Łagiewniki, woj. dolnośląskie
tel. 74 893 99 84, fax. 74 893 99 84
REGON: 00594248000000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w Gminie Łagiewniki w roku szkolnym 2013/2014 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje usługi żywieniowe polegające na przygotowaniu i dostawie 90 jednodaniowych gorących posiłków, z możliwością zmniejszenia lub zwiększenia tej ilości, dla dzieci i młodzieży uczęszczającej do : Szkoły Podstawowej w Jaźwinie, Szkoły Podstawowej w Olesznej Szkoły Podstawowej w Łagiewnikach Gimnazjum w Łagiewnikach a) dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 09 września 2013 r. do końca roku szkolnego 2013/2014 z uwzględnieniem przerw w nauce (ferie zimowe, przerwy świąteczne itp.), w godzinach wcześniej ustalonych z Dyrektorami szkół, b) zamawiający zobowiązuje się informować Wykonawcę o ilościach i asortymencie dostarczonych posiłków z jednodniowym wyprzedzeniem, c) obowiązującą formą zamówienia jest zgłoszenie mailowe lub telefoniczne, d) zamawiający zastrzega sobie możliwość w uzasadnionych przypadkach zamiany gorącego posiłku na suchy prowiant (bułka z masłem z wędliną lub serem + dodatek owocowo - warzywny i woda mineralna niegazowana). Wykonawca każdorazowo będzie o tym informowany przez dyrektorów szkół dwa dni przez zmianą, e) zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu jednego tygodnia. Obiady do szkół Wykonawca dostarczy w ramach kosztów własnych (wraz z załadunkiem i rozładunkiem), jak również w ramach realizacji zamówienia Wykonawca zapewni naczynia i sztućce, f) Wykonawca dostarczy jednorazowe naczynia i sztućce do spożywania posiłków, które będą wkalkulowane w koszty posiłków. Naczynia jednorazowego użytku winny spełniać wymogi ustawy z dnia 6 września 2001 r. o materiałach i wyrobach przeznaczonych do kontaktu z żywnością (Dz. U. Nr 128, poz. 1408), g) po spożyciu posiłków, Wykonawca usunie z terenu szkół zużyte naczynia jednorazowego użytku i odpady pokonsumpcyjne, h) Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania posiłków - obiadów o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości, zgodnie z przepisami o bezpieczeństwie i normami HACCP a także powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 25.08.2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2010 roku nr 136 poz. 914 z późniejszymi zmianami ) oraz w przepisach wykonawczych; i) posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych produktów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia, j) wykonawca będzie zobowiązany do przygotowania i przedstawienia Dyrektorom Szkół z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem , jadłospisów dotyczących dożywiania w poszczególnych dniach .Jadłospisy będą sporządzone na okresy co najmniej dwóch tygodni. Jadłospis będzie obejmował w tygodniu dwa dania jarskie i trzy dania mięsne, k) Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania pełnego limitu ilościowego i wartościowego przedmiotu zamówienia, a Wykonawcy nie będą przysługiwały jakiekolwiek roszczenia z tego tytułu. 2. Przygotowaniu i dostawie 80 kanapek w skład której wchodzi: bułka, masło, wędlina lub ser(naprzemiennie), dodatek warzywny + dodatek w postaci jogurtu, owocu lub wody mineralnej niegazowana dla dzieci i młodzieży w Gimnazjum w Łagiewnikach z możliwością zmniejszenia lub zwiększenia tej ilości. a) przygotowanie i dostarczanie kanapek odbywać się będzie od poniedziałku do piątku ( oprócz sobót, niedziel oraz świat ) w godzinach wcześniej uzgodnionych z Dyrektorem szkoły, w okresie od 9 września 2013r. do końca roku szkolnego 2013/2014, b) Zamawiający zobowiązuje się informować Wykonawcę o ilościach i asortymencie dostarczonych kanapek z jednodniowym wyprzedzeniem, c) obowiązującą formą zamówienia jest zgłoszenie mailowe lub telefoniczne, d) kanapki Wykonawca dostarczał będzie własnym transportem dbając o ich jakość, e) kanapki muszą być zapakowana w folie, każda oddzielnie f) wykonawca zobowiązany będzie do nieodpłatnego przechowywania odpowiedniej gramatury dla celów badań przez Państwową Stację Sanitarną - Epidemiologiczną, zgodnie z obowiązującymi przepisami, g) wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania kanapek o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości, zgodnie z przepisami o bezpieczeństwie i normami HACCP a także powszechnie obowiązującymi przepisami prawa, w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 25.08.2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2010 roku nr 136 poz. 914 z późniejszymi zmianami ) oraz w przepisach wykonawczych, h) kanapki muszą być sporządzone i wydane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Wyklucza się używania wędliny z puszek konserwowych, i) Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian asortymentu ilości i terminów dostaw, j) w cenę posiłku wliczony jest transport ( zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi), zapakowanie i dostarczenie do miejsca wskazanego przez Zamawiającego, k) Wykonawca dostarczać będzie przygotowane kanapki samochodem przystosowanym do świadczeń usług cateringowych. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lagiewniki.bip.ornak.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie, dowiezienie i wydanie gorącego posiłku jednodaniowego osobom skierowanym przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Bogatyni
Dodano: 2016-07-27 - Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług przygotowywania i wydawania posiłków. Usługa obejmuje przygotowywanie i wydawanie wyżywienia całodziennego (trzech posiłków).
Dodano: 2016-07-26 - Zakup usług polegających na przygotowaniu gorących posiłków jednodaniowych z komponentów zakupionych przez Wykonawcę wraz z dowozem do miejsc wskazanych przez Zamawiającego
Dodano: 2016-07-21 - świadczenie usług przygotowywania i wydawania posiłków profilaktycznych w jednym okresie zimowym 2016/2017 dla pracowników i policjantów KPP Jawor ul. Armii Krajowej 2.
Dodano: 2016-07-05 - Przygotowanie, dostawa i wydawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do przedszkola i szkoły podstawowej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Świerzawie, Szkole podstawowej w Sokołowcu oraz Gimnazjum w Świerzawie
Dodano: 2016-07-04 - Przygotowanie uroczystego obiadu z okazji święta Wrocławia dla maksymalnie 40 osób, gości Prezydenta - laureatów Nagrody Wrocławia oraz Nagrody Prezydenta Wrocławia w dniu 24 czerwca 2016 r.
Dodano: 2016-06-08 - Świadczenie usług żywienia chorych tj. przygotowanie i dostarczenie posiłków dla pacjentów Zakładu Lecznictwa Odwykowego dla osób Uzależnionych od Alkoholu w Czarnym Borze w okresie od 01-07-2016r. do 30-06-2017r.
Dodano: 2016-06-08 - Przygotowanie, dostarczenie i wydawanie posiłków dla dzieci przedszkolnych i uczniów w Gminnym Zespole Szkół w Bielanach Wrocławskich ul. Akacjowa1, 55-040 Bielany Wrocławskie
Dodano: 2016-06-06 - Usługa przygotowywania i wydawania posiłków dla zatrzymanych w Komendzie Miejskiej Policji we Wrocławiu KP Krzyki ul. Ślężna 115-129,
Dodano: 2016-05-25 - Przygotowywanie i dostarczanie gorących dwudaniowych posiłków dla klientów Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Strzelinie, w okresie od 01.07.2016 r. do 31.12.2016 r.
Dodano: 2016-05-24