Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Daszynie ogłasza przetarg
- Adres: 99-107 Daszyna, Daszyna 34a
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 24 3890410 , fax. 24 3890410
- Data zamieszczenia: 2012-12-19
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Daszynie
Daszyna 34a 34a
99-107 Daszyna, woj. łódzkie
tel. 24 3890410, fax. 24 3890410
REGON: 61000639300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.daszyna.bip.cc
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA GORĄCYCH POSIŁKÓW OBIADOWYCH (DAŃ GORĄCYCH) DO SZKÓŁ NA TERENIE GMINY DASZYNA W 2013 R. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa gorących posiłków obiadowych (dań gorących) dla dzieci i młodzieży do niżej wymienionych szkół na terenie gminy Daszyna: - Publiczna Szkoła Podstawowa w Daszynie - Gimnazjum w Daszynie - Publiczna Szkoła Podstawowa w Mazewie. 2.Zamawiający przewiduje przygotowanie i dostarczenie maksymalnie 100 gorących posiłków obiadowych (dań gorących) dziennie przez 177 dni nauki szkolnej. Podane ilości są szacunkowe i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie (zmniejszeniu), co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw lub być podstawą odmowy wykonania zamówienia.3.Żywienie dzieci odbywać się będzie pięć razy w tygodniu, od poniedziałku do piątku, przez cały 2013 r., z wyłączeniem wakacji, ferii zimowych, dni świątecznych oraz dodatkowych dni wolnych od zajęć szkolnych.4.Dostawa posiłków odbywać się będzie od dnia 2013/01/07 do dnia 2013/12/17 w terminach, miejscach i godzinach ustalonych przez Wykonawcę z dyrektorami szkół.5.Zamawiający zobowiązany jest do dostarczenia Wykonawcy zapotrzebowania na posiłki z dowozem, które stanowi załącznik do umowy. 6.Wykonawca odpowiada za przygotowanie posiłków zgodnie z normami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.). 7.Do przygotowania posiłków Wykonawca będzie używał wyłącznie produktów naturalnych, wysokiej jakości i zawsze świeżych.8.Proces produkcji i transport posiłków musi odbywać się zgodnie z wymogami higieniczno - sanitarnymi.9.Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane.10.Dostarczony posiłek powinien spełniać następujące warunki: 1) zupa w ilości 400 ml z wkładką mięsną w ilości 100 g (po ugotowaniu) nie częściej niż 2 razy w tygodniu, lub 2) dania mięsne składające się z:-sosu mięsnego lub porcji mięsnej w ilości 100 g po ugotowaniu -węglowodanów (ziemniaki lub ryż, kasza, makaron, kluski śląskie) w ilości 200 g -surówki lub gotowanych jarzyn w ilości 100 g.11.Wykonawca będzie dostarczał posiłki w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.12.Wykonawca dostarczać będzie posiłki własnym transportem przystosowanym do przewożenia posiłków.13.Wykonawca zobowiązany jest dbać o czystość termosów. 14.Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli właściwego doboru i jakości posiłków.15.Zamawiający zastrzega, iż liczba dzieci zadeklarowanych na dany miesiąc do korzystania z posiłków może być w każdym miesiącu inna, w zależności od ilości zgłoszeń.16.Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. 17.Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych.18.Zamawiający nie dopuszcza udziału podwykonawców w przedmiotowym postępowaniu. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.daszyna.bip.cc
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i wydanie gorącego posiłku dla uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego i Gimnazjum w Lubochni, uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej w Glinniku oraz osób dorosłych
Dodano: 2016-07-26 - Przygotowanie i dostarczanie dwudaniowych obiadów (posiłki gorące) dla potrzeb: - Domu Dziennego Pobytu dla Osób Niepełnosprawnych w Łodzi przy ul. Ćwiklińskiej 5a, - Domu Dziennego Pobytu w Łodzi przy ul. Ćwiklińskiej 18
Dodano: 2016-07-13 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia pensjonariuszy Domu Pomocy Społecznej w Łodzi ul. Sierakowskiego 65
Dodano: 2016-06-14 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia pensjonariuszy Domu Pomocy Społecznej w Łodzi ul. Sierakowskiego 65
Dodano: 2016-06-03 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci Publicznego Przedszkola nr 2 w Wieluniu
Dodano: 2016-06-03 - Nr postepowania 88/ZP/16. Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości nie przekraczającej 209 000 euro na kompleksową usługę żywienia pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego im. M Kopernika w Łodzi.
Dodano: 2016-05-17 - Przygotowanie i dostawa dwudaniowych obiadów dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi
Dodano: 2016-04-26 - Nr sprawy 18/ZP/16. Postępowania o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości nie przekraczającej 209 000 euro na kompleksową usługę żywienia pacjentów i personelu WSS im. M Kopernika w Łodzi.
Dodano: 2016-01-25 - Przedmiotem zamówienia jest Usługa kompleksowego żywienia pacjentów w Zduńskowolskim Szpitalu Powiatowym Sp. z o.o.. Wspólny Słownik Zamówień:55321000-6- usługi przygotowywania posiłków, 55520000-1 - usługi dostarczania posiłków 1589422-9 posiłki szpitalne,
Dodano: 2016-01-13 - Świadczenie usług związanych z przygotowaniem całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych oraz ich dystrybucja na poszczególne oddziały szpitalne.
Dodano: 2015-12-10