Przetargi.pl
Przygotowanie, dowiezienie oraz wydanie gorącego posiłku w placówkach oświatowych na terenie Gminy Myszyniec

Ośrodek Pomocy Społecznej w Myszyńcu ogłasza przetarg

  • Adres: 07-430 Myszyniec, pl. Wolności 60
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 0-29 7721 398 , fax. 0-29 7721 398
  • Data zamieszczenia: 2010-01-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej w Myszyńcu
    pl. Wolności 60 60
    07-430 Myszyniec, woj. mazowieckie
    tel. 0-29 7721 398, fax. 0-29 7721 398
    REGON: 55047820100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.myszyniec.nowoczesnagmina.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie, dowiezienie oraz wydanie gorącego posiłku w placówkach oświatowych na terenie Gminy Myszyniec
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przygotowanie, dowiezienie i wydanie gorącego posiłku : - zupa w ilości 300 ml oraz dwie kromki chleba lub zwykła bułka przez cztery dni w tygodniu, - jeden dzień w tygodniu / czwartek / inny gorący posiłek, którego cena będzie taka sama jak cena zupy w następujących placówkach oświatowych na terenie gminy Myszyniec: - Zespół Szkół w Myszyńcu, - Zespół Szkół w Wolkowych, - Zespół Szkół w Wykrocie, - Publiczna Szkoła Podstawowa w Białusnym Lasku, - Publiczna Szkoła Podstawowa w Krysiakach, - Publiczna Szkoła Podstawowa w Myszyńcu Starym, - Publiczna Szkoła Podstawowa w Olszynach, - Szkoła Podstawowa w Pełtach, - Publiczna Szkoła Podstawowa w Wydmusach, - Publiczna Szkoła Podstawowa w Zalesiu, - Szkoła Podstawowa w Zdunku Wykonawca powinien sporządzić posiłki o odpowiedniej wartości energetycznej i odżywczej, zgodnie z normami pokarmowymi dla grupy wiekowej od 5 roku życia do 16 roku życia oraz innymi przepisami dotyczącymi żywienia. Ponadto od Wykonawcy będzie wymagane: 1. Dowiezienie gorących posiłków do wyznaczonych placówek w odpowiednich naczyniach. 2. Przestrzeganie przepisów sanitarnych w zakresie przygotowywania i dowiezienia posiłków oraz zabezpieczenia bezpieczeństwa i higieny w czasie wydawania posiłków. 3. Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność za bezpieczeństwo i higienę pracy osób, które uczestniczą na wszystkich etapach realizacji zamówienia. 4. Zapewnienie osób z uprawnieniami do przygotowywania i wydawania posiłków. 5. Zagwarantowanie naczyń i sztućców jednorazowego lub wielorazowego użytku. 6. Usunięcie z terenu szkoły zużytych naczyń i sztućców jednorazowego użytku oraz wszelkich odpadków żywnościowych na własny koszt. Zamawiający udostępni nieodpłatnie pomieszczenia do porcjowania, wydawania oraz spożywania posiłków. Gorącym posiłkiem planuje się objąć około 550 dzieci Szacunkowa ilość posiłków do wydania w w/w placówkach - 75 000 (? 10%).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust.1 Prawo Zamówień Publicznych Warunki wymagane od wykonawców: 1. Posiadanie uprawnienia do wykonywania tego rodzaju działalności, tj. prowadzenie zarejestrowanej działalności gospodarczej w zakresie objętym przedmiotowym zamówieniem, 2. Posiadanie opłaconej polisy a w przypadku jej braku innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności, 3. Posiadanie odpowiedniej wiedzy i doświadczenia - wykonawca obowiązany jest potwierdzić wykonanie w ciągu ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie wykonanie co najmniej 1 usługi o wartości nie mniejszej od niniejszego zamówienia z podaniem daty i miejsca wykonania oraz dokumentem potwierdzającym, że usługi te zostały wykonane należycie (załącznik Nr 3 do SIWZ), 4. Dysponowanie odpowiednim potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. - Wykonawca powinien dysponować zapleczem gastronomicznym, które spełnia wymagania określone rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych ( Dz.Urz. UE L 139 z 30 kwietnia 2004 r.) w zakresie prowadzenia działalności gastronomicznej oraz zapewnienia bezpieczeństwa produkowanej i wprowadzanej do obrotu żywności. - Wykonawca powinien mieć w posiadaniu środek transportu, który spełnia wymagania sanitarne - Personel, którym dysponuje Wykonawca powinien posiadać aktualne orzeczenia lekarskie do celów sanitarno - epidemiologicznych - wykaz osób, które będą dostarczały i rozdzielały posiłki wraz z aktualnymi orzeczeniami lekarskimi Wykonawca przedłoży Zamawiającemu przed podpisaniem umowy na realizację zamówienia. 5. Dołączenie do oferty wszystkich wymaganych dokumentów. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu na podstawie przedłożonych przez niego dokumentów, oświadczeń, załączników. Ocena spełnienia warunków będzie dokonana zgodnie z zasadą spełnia/nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wypełniony formularz oferty / zał. nr 1/, 2. Oświadczenie wykonawcy o nie zaleganiu w opłacaniu podatku w Urzędzie Skarbowym oraz o nie zaleganiu w opłacaniu składek w Zakładzie Ubezpieczeń Społecznych lub w KRUS-ie - /zał. Nr 2/, 3. Zaświadczenie o wpisie do ewidencji gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 4. Zaświadczenie o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającą obiekt, 5. Opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności, 6. Wykaz wykonanych zamówień w ciągu ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert - /zał. Nr 3/, 7. Oświadczenie o posiadaniu wymaganego zaplecza gastronomicznego, środków transportu, naczyń i osób niezbędnych do wykonania przedmiotu zamówienia /zał. Nr 4/, 8. Oświadczenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podst. art. 24 i spełnia art. 22 na załączonym wzorze /zał. Nr 5/, 9. Parafowany przez wykonawcę wzór umowy/zał. Nr 6/.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.myszyniec.nowoczesnagmina.pl/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach