Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 72-320 Trzebiatów, ul. Muzealna 5
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 0-91 3873132 , fax. 0-91 3872013
- Data zamieszczenia: 2010-06-28
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Muzealna 5 5
72-320 Trzebiatów, woj. zachodniopomorskie
tel. 0-91 3873132, fax. 0-91 3872013
REGON: 00547145400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.trzebiatow.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie, dostawa i wydawanie obiadów dwudaniowych dla uczniów w placówkach szkolnych miasta i gminy Trzebiatów w okresie od 02.09.2010 r. do końca roku szkolnego 2011/2012 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostawa i wydawanie obiadów dwudaniowych dla uczniów objętych przez Zamawiającego tą formą pomocy w placówkach szkolnych miasta i gminy Trzebiatów, w dniach nauki w roku szkolnym w okresie od 02.09.2010 r. do końca roku szkolnego 2011/2012 . Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia ilości ( + 30%, -30 % ) zamówienia w zależności od ilości osób objętych dożywianiem. Wykaz ilościowy zakwalifikowanych do obiadów uczniów z placówek szkolnych miasta i gminy Trzebiatów obejmuje następującą, przeciętną ilość uczniów w jednym miesiącu: Publiczne Gimnazjum w Trzebiatowie - 42, Szkoła Podstawowa Nr 1 w Trzebiatowie - 69, Szkoła Podstawowa nr 2 w Trzebiatowie - 63, Zespół Szkół z Oddziałami Integracyjnymi w Mrzeżynie - 33. Sposób i warunki korzystania z pomieszczeń szkoły i ich wyposażenia Wykonawca ustala we własnym zakresie z Dyrektorem danej jednostki. Posiłki powinny być wydawane w następujących godzinach: 11:15 do 15:00 Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzane z pełnowartościowych produktów oraz urozmaicone tj. w tygodniowym menu ( 5 dni ), posiłek nie może się powtarzać, a jednocześnie musi zawierać minimum trzy posiłki mięsne. Przedłożone tygodniowe menu powinno zawierać gramaturę posiłków, ich wartość energetyczną oraz ilościową recepturę potraw wraz z kalkulacją kosztów produkcji. Przez posiłek rozumie się : - porcję zupy spełniającą następujące minimalne warunki: - pojemność - 450 ml, - kaloryczność - ok. 300 kcal, - temperatura - w granicach 50-75 stopni Celsjusza. - drugie danie spełniające następujące minimalne warunki : - kaloryczność - ok. 700 kcal, - temperatura - w granicach 50- 75 stopni Celsjusza - kompot - chleb stosownie do potrzeb. Łączna wartość energetyczna posiłku nie może być niższa niż 1050 kcal. Zagospodarowanie odpadów powstających w związku z realizacją zamówienia. Dodatkowe indywidualne zlecania, zamawiający przekazywać będzie faksem lub telefonicznie, nie później niż 24 godziny przed ich wykonaniem. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.trzebiatow.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Resko w latach 2016-2020
Dodano: 2016-07-27 - Dożywianie dzieci w Zespole Szkół w Ińsku
Dodano: 2016-07-20 - Przygotowanie, dostawa własnym transportem, w termoizolacyjnych pojemnikach lub termosach i wydawanie 287 obiadów dwudaniowych dziennie dla uczniów w placówkach szkolnych z terenu miasta i gminy Gryfice w dniach nauki w roku szkolnym 2016/2017 i 2017/2018.
Dodano: 2016-05-19 - Dożywianie uczniów szkół podstawowych i gimnazjów na terenie Gminy Sławno w okresie od dnia 04 stycznia 2016 roku do dnia 24 czerwca 2016 roku i od dnia 01 września 2016 roku do dnia 22 grudnia 2016 roku.
Dodano: 2015-11-17 - Wytwarzanie, dostawę i wydawanie uprawnionym uczniom dwudaniowego posiłku w 7 szkołach na terenie miasta i gminy Choszczno w 2016 r. Znak PN-1-DSZ-2015
Dodano: 2015-11-05 - Dożywianie uczniów szkół podstawowych i gimnazjów z terenu Gminy Sławno w okresie od dnia 07 stycznia 2015 roku do dnia 25 czerwca 2015 roku i od dnia 01 września 2015 roku do dnia 22 grudnia 2015 roku.
Dodano: 2014-11-17 - Dostawy posiłków dla uczestników projektu POKL 9.1.2
Dodano: 2014-09-04 - Dożywianie uczniów na terenie Gminy Świdwin w roku 2014
Dodano: 2014-07-03 - Przygotowanie, dostawa i wydawanie obiadów dwudaniowych dla uczniów w placówkach szkolnych z terenu miasta i gminy Gryfice - Gimnazjum Nr 1, Gimnazjum Nr 2, Szkoły Podstawowej Nr 3, Szkoły Podstawowej Nr 4, Szkoły Podstawowej w Trzygłowie, Szkoły Podstawowej w Górzycy, Szkoły Podstawowej w Prusinowie
Dodano: 2014-05-13 - Dzierżawa systemu do druku masowego.
Dodano: 2014-03-05