Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 72-300 Gryfice, Plac Zwycięstwa 37
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 091 3843345 , fax. 091 3843345
- Data zamieszczenia: 2014-05-13
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
Plac Zwycięstwa 37 37
72-300 Gryfice, woj. zachodniopomorskie
tel. 091 3843345, fax. 091 3843345
REGON: 81266552100000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie, dostawa i wydawanie obiadów dwudaniowych dla uczniów w placówkach szkolnych z terenu miasta i gminy Gryfice - Gimnazjum Nr 1, Gimnazjum Nr 2, Szkoły Podstawowej Nr 3, Szkoły Podstawowej Nr 4, Szkoły Podstawowej w Trzygłowie, Szkoły Podstawowej w Górzycy, Szkoły Podstawowej w Prusinowie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostawa własnym transportem w termoizolacyjnych pojemnikach lub termosach i wydawanie obiadów dwudaniowych dla uczniów w placówkach szkolnych z terenu miasta i gminy Gryfice w dniach nauki w roku szkolnym 2014/2015 i 2015/2016. Wykaz ilościowy zakwalifikowanych do obiadów uczniów z placówek szkolnych z terenu miasta i gminy Gryfice, obejmuje następującą przeciętną ilość uczniów w jednym miesiącu: Gimnazjum Nr 1 - 24, Gimnazjum Nr 2 - 23, Szkoła Podstawowa Nr 3 - 86, Szkoła Podstawowa Nr 4 - 94, Szkoła Podstawowa w Trzygłowie - 47, Szkoła Podstawowa w Górzycy - 15, Szkoła Podstawowa w Prusinowie - 20. Podane ilości są szacunkowe i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw lub podstawą odmowy wykonania zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia wielkości /+30%,-30%/ zamówienia w zależności od ilości osób objętych dożywianiem. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone posiłki. 2.Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzane z pełnowartościowych produktów posiadających aktualne terminy ważności, urozmaicone, o wysokiej wartości odżywczej oraz atrakcyjne pod względem organoleptycznym. W proponowanym menu posiłki nie mogą się powtarzać, a jednocześnie tygodniowy (5 dni) jadłospis musi zawierać minimum trzy posiłki mięsne. Wykonawca zapewni na własny koszt naczynia wymagane do spożycia posiłków tj. talerze, sztućce, szklanki oraz zadba o ich utrzymanie w czystości i sterylizację oraz potrzebny do tego sprzęt zgodnie z obowiązującymi przepisami lub zapewni naczynia jednorazowego użytku ze sztućcami dostosowane do temperatury i wymaganej ilości posiłku. Transport posiłków musi odbywać się z zachowaniem odpowiednich parametrów temperatur stosowanych podczas transportu potraw. 3.Obiady dwudaniowe powinny odpowiadać następującym kryteriom: 3.1 zawartość energii powinna wynosić 850-1000 kcal; 3.2 udział energii z tłuszczu nie powinien przekraczać 30%; 3.3 zupy - należy przygotować na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych z dodatkiem głównego składnika. Przeciętna waga jednej porcji zupy - 350-400g; 3.4 drugie danie - powinno składać się z produktów białkowych, pochodzenia zwierzęcego - mięso, ryby, drób - porcja 100g, produktów bogatych w węglowodany złożone - ziemniaki, kasza - porcja 200g, lub danie typu kluski, pierogi, naleśniki - porcja 300g, oraz dodatek warzywny - surówki, warzywa gotowane - porcja 100g. W dziesięciodniowym menu dania mięsne muszą występować co najmniej 5 razy , dania rybne tj. filet z ryby lub kotlet mielony z ryby wyłącznie z ryb morskich z wolnego połowu typu dorsz, mintaj, morszczuk - 2 razy. 3.5 Napój - w ilości 200ml (kompot). 3.6 Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni żywieniowych i dostarczany do dyrektorów szkół najpóźniej w pierwszym dniu żywieniowym. 4.Zamawiający wymaga, iż Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zaleconym modelem żywienia o charakterze prozdrowotnym poprzez: 4.1 stosowanie tłuszczów roślinnych; 4.2 ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych; 4.3 umiarkowane stosowanie mięsa czerwonego; 4.4 stosowanie mięsa drobiowego; 4.5 stosowanie ryb; 4.6 umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli; 4.7 duży udział warzyw i owoców w posiłkach, w tym także nasion roślin strączkowych. 5.Temperatury serwowania posiłków: 5.1 zupa - min. 700C; 5.2 drugie danie - min. 630C; 5.3 napój - min. 40C. 6.Wykonawca zobowiązuje się do realizacji przedmiotu zamówienia tj. Przygotowania i transportu posiłków zgodnie z zasadami określonymi w obowiązujących przepisach a w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz innych obowiązujących przepisów w zakresie żywienia. 7.Wykonawca zobowiązuje się do zagospodarowania odpadów powstających w związku z realizacją zamówienia. 8.Dodatkowe indywidualne zlecenia, zamawiający przekazywać będzie faksem lub telefonicznie, nie później niż 24 godziny przed ich wykonaniem. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.gryfice.eu
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Resko w latach 2016-2020
Dodano: 2016-07-27 - Dożywianie dzieci w Zespole Szkół w Ińsku
Dodano: 2016-07-20 - Przygotowanie, dostawa własnym transportem, w termoizolacyjnych pojemnikach lub termosach i wydawanie 287 obiadów dwudaniowych dziennie dla uczniów w placówkach szkolnych z terenu miasta i gminy Gryfice w dniach nauki w roku szkolnym 2016/2017 i 2017/2018.
Dodano: 2016-05-19 - Dożywianie uczniów szkół podstawowych i gimnazjów na terenie Gminy Sławno w okresie od dnia 04 stycznia 2016 roku do dnia 24 czerwca 2016 roku i od dnia 01 września 2016 roku do dnia 22 grudnia 2016 roku.
Dodano: 2015-11-17 - Wytwarzanie, dostawę i wydawanie uprawnionym uczniom dwudaniowego posiłku w 7 szkołach na terenie miasta i gminy Choszczno w 2016 r. Znak PN-1-DSZ-2015
Dodano: 2015-11-05 - Dożywianie uczniów szkół podstawowych i gimnazjów z terenu Gminy Sławno w okresie od dnia 07 stycznia 2015 roku do dnia 25 czerwca 2015 roku i od dnia 01 września 2015 roku do dnia 22 grudnia 2015 roku.
Dodano: 2014-11-17 - Dostawy posiłków dla uczestników projektu POKL 9.1.2
Dodano: 2014-09-04 - Dożywianie uczniów na terenie Gminy Świdwin w roku 2014
Dodano: 2014-07-03 - Dzierżawa systemu do druku masowego.
Dodano: 2014-03-05 - Dostawy posiłków dla uczestników projektu POKL 9.1.2
Dodano: 2014-02-21