Przetargi.pl
Dożywianie uczniów szkół podstawowych i gimnazjów na terenie Gminy Sławno w okresie od dnia 04 stycznia 2016 roku do dnia 24 czerwca 2016 roku i od dnia 01 września 2016 roku do dnia 22 grudnia 2016 roku.

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Sławnie ogłasza przetarg

  • Adres: 76-100 Sławno, ul. M. C . Skłodowskiej 9
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 59 810 66 55 , fax. 59 810 66 55
  • Data zamieszczenia: 2015-11-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Sławnie
    ul. M. C . Skłodowskiej 9 9
    76-100 Sławno, woj. zachodniopomorskie
    tel. 59 810 66 55, fax. 59 810 66 55
    REGON: 83919942550000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów szkół podstawowych i gimnazjów na terenie Gminy Sławno w okresie od dnia 04 stycznia 2016 roku do dnia 24 czerwca 2016 roku i od dnia 01 września 2016 roku do dnia 22 grudnia 2016 roku.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi dostarczania gorących posiłków (obiadów) do szkół na terenie Gminy Sławno w okresie od dnia 04 stycznia 2016 roku do dnia 24 czerwca 2016 roku i od dnia 01 września 2016 roku do dnia 22 grudnia 2016 roku w dniach nauki szkolnej w godzinach od 11.00 do 12.30 w ilości dziennej: a) Szkoła Podstawowa w Bobrowicach - ok. 30 posiłków; przygotowanych do wydania w pojemnikach jednorazowych lub naczyniach należących do Wykonawcy; b) Szkoła Podstawowa w Warszkowie - ok 24 posiłków; c) Szkoła Podstawowa w Żukowie -ok. 25 posiłków; d) Zespół Szkół w Sławsku - ok. 80 posiłków; e) Zespół Szkół we Wrześnicy - ok. 21 posiłków; w pkt b-e wydawanych w termosach ze stali nierdzewnej będących własnością Wykonawcy. 2. Ilość dostarczanych porcji to ok. 180 w każdy dzień nauki szkolnej. Przewiduje się możliwość zmniejszenia dziennej ilości posiłków do 30 %. 3. Ilość dni nauki szkolnej wynosi maksymalnie 188 dni. 4. Szacunkowa ilość wydanych porcji w trakcie trwania zamówienia wynosi max. 33840 posiłków. Ilość posiłków może ulec zmianie w przypadku ustalenia przez dyrektorów szkół dodatkowych dni wolnych od zajęć. 5. Przewiduje się możliwość zmniejszenia ilości posiłków do 30 %. Okoliczność taka nie może być powodem wypowiedzenia umowy. 6. W przypadku nieobecności uprawnionego do posiłku ucznia Wykonawca nie obciąży Zleceniodawcy kosztami posiłku przysługującego temu uczniowi pod warunkiem zgłoszenia nieobecności ucznia przez rodziców lub opiekunów dziecka nie później niż w dniu poprzedzającym dzień wydania posiłku. 7. Wykonawca zobowiązany będzie do zbiorowego żywienia dzieci ze szkół podstawowych i gimnazjalnych. Pod pojęciem zbiorowego żywienia dla potrzeb niniejszego zamówienia rozumie się zapewnienie określonej grupie osób posiłków obiadowych w formie żywienia pozadomowego. 8. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość posiłku, temperaturę w chwili podania oraz jego walory smakowe i estetyczne. 9. Wykonawca jest odpowiedzialny za sporządzanie posiłków zgodnie z jadłospisem, który musi być przedłożony przez Wykonawcę Zamawiającemu w każdy piątek tygodnia i obejmować menu na kolejny tydzień. 10. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu, który jest niezgodny ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia. 11. Dyrektorzy szkół, sprawdzają zgodność podanego posiłku z dostarczonym przez Wykonawcę jadłospisem. 12. Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowywania obiadów jednodaniowych wydawanych w systemie: a) 2 razy w tygodniu danie mięsne składające się z: mięsa - 80 g., ziemniaki lub kasza lub ryż - 200 g., surówka lub jarzyny gotowane - 100 g., sok w kartoniku - 200 ml., owoc (jabłko, banan, pomarańcza, itp., przy czym dany owoc nie może być podany częściej niż dwa razy w tygodniu); b) 2 razy w tygodniu zupa - 400 ml z wkładką mięsną - 50 g. i pieczywem - 100 g., sok w kartoniku - 200 ml., warzywo (marchewka, rzodkiewka, kalarepa, ogórek itp.); przy czym dane warzywo nie może być podane częściej niż dwa razy w tygodniu c) 1 raz w tygodniu (piątek) danie bezmięsne: naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, pyzy, kluski, itp. - 300 g., sok w kartoniku - 200 ml., jogurt owocowy lub serek owocowy o pojemności minimum 50 g., d) konieczne jest aby dwa razy w miesiącu w menu została uwzględniona ryba - 80 g., ziemniaki lub kasza lub ryż - 200 g, surówka lub jarzyny gotowane - 100 g. 13. Posiłki muszą być wykonane z produktów świeżych, wyklucza się mięso i przetwory z puszek. 14. Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z artykułów zakupionych przez Wykonawcę. 15. Obiady muszą być przygotowywane zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.), normami żywienia oraz zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia. 16. Zamawiający zobowiązany jest do porcjowania, wydawania posiłków oraz utrzymania należytego porządku i czystości pomieszczeń, urządzeń i sprzętu, zgodnie z wymogami odpowiednich służb. 17. Płatnikiem faktur VAT za świadczone usługi w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków będzie Zamawiający. 18. Korzystać z posiłków będą mogli również uczniowie, za których zapłaty dokonywać będą ich rodzice. 19. Zamawiający dopuszcza możliwość wydawania posiłków po cenie ustalonej przez Wykonawcę pracownikom szkół na terenie Gminy Sławno oraz osobom trzecim. 20. Wykonawca zapewni w dniu dostarczenia posiłków, z miejsca do którego dostarczono posiłek, odbiór pokonsumpcyjnych odpadków, przy czym odbiór ten nastąpi do godziny 14.00. 21. Wykonawca zobowiązuje się do pobierania i przechowywania próbek kontrolnych posiłków, zgodnie z obowiązującymi przepisami. 22. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania do poszczególnych szkół posiłków własnym transportem przystosowanym i dopuszczonym przez właściwego państwowego inspektora sanitarnego do przewozu żywności (posiłków)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Ilość wykonanych usług
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://gops.slawno.ibip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach