Przetargi.pl
Przygotowanie, dostawa i wydanie posiłków szkolnych dla uczniów i dzieci uczęszczających do szkół na terenie gminy Tuczno

Miejsko Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 78-640 Tuczno, ul. Wolności 12
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 67 259 35 49 , fax. 67 259 35 49
  • Data zamieszczenia: 2013-11-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejsko Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Wolności 12 12
    78-640 Tuczno, woj. zachodniopomorskie
    tel. 67 259 35 49, fax. 67 259 35 49
    REGON: 00461135000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.mgops.tuczno.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie, dostawa i wydanie posiłków szkolnych dla uczniów i dzieci uczęszczających do szkół na terenie gminy Tuczno
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: 1) codzienne przygotowanie 130 posiłków szkolnych po jednym posiłku dla uprawnionych uczniów lub dzieci uczęszczających do: Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Tucznie, Szkoły Podstawowej w Płocicznie, Szkoły Podstawowej w Marcinkowicach i Oddziale Przedszkolnym w Płocicznie, Oddziale Przedszkolnym w Marcinkowicach, objętych wieloletnim programem Pomoc państwa w zakresie dożywiania, 2) transport, dostawa i wydanie przygotowanych posiłków szkolnych dla 70 uczniów Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Tucznie, 3) transport, dostawa i wydanie przygotowanych posiłków szkolnych dla 27 uczniów Szkoły Podstawowej w Płocicznie, dla 15 uczniów Szkoły Podstawowej w Marcinkowicach, dla 13 dzieci uczęszczających do Oddziału Przedszkolnego w Płocicznie i 5 dzieci uczęszczających do Oddziału Przedszkolnego w Marcinkowicach, w dni objęte nauką szkolną od poniedziałku do piątku w czasie trwania roku szkolnego z uwzględnieniem przerw w nauce (od 17.02.2014 r. do 02.03.2014 r. - ferie zimowe, od 17.04.2014 r. do 22.04.2014 r. - wiosenna przerwa świąteczna, od 28.06.2014 r. do 31.08.2014 r. - wakacje letnie). 4) usługa będzie polegała na przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu posiłków szkolnych w następującej formie: dwa razy w tygodniu posiłek gorący jednodaniowy typu pierwsze danie, składający się z- zupa z wkładką + pieczywo (1 bułka lub 2 kromki chleba); trzy razy w tygodniu posiłek gorący jednodaniowy typu drugie danie, składający się z - mięso lub jego porcja+ ziemniaki lub kasza lub ryż + surówka + napój lub kompot. Co najmniej raz na dwa tygodnie danie mięsne z ryb (np. filet rybny), jeden raz w tygodniu posiłek mogą stanowić pierogi, naleśniki z serem, krokiety lub danie z makaronem + napój lub kompot. Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu dwóch tygodni wystąpiła powtarzalność tego samego dania lub zupy. Podana liczba posiłków szkolnych jest wielkością szacunkową i w trakcie realizacji przedmiotowej umowy może ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu w zależności od liczby dzieci objętych dożywianiem. Dokładny czas i miejsce wydawania posiłków Wykonawca uzgodni z Dyrektorem Zespołu Szkół w Tucznie, Dyrektorem Szkoły Podstawowej w Płocicznie i Dyrektorem Szkoły Podstawowej w Marcinkowicach.. Sposób przygotowania posiłków szkolnych, ich dostawa i wydawanie powinno być zgodne z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225, z późn. zm.) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia Dzieci i Młodzieży w sprawie norm i żywienia jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności, z uwzględnieniem zaleceń dotyczących: 1) wyposażenia (stanu technicznego i sanitarnego pomieszczeń i urządzeń); 2) personelu (kwalifikacje i niezbędne badania lekarskie); 3) cyklu produkcyjnego i jego poszczególnych etapów (przestrzegania zasad sanitarno - higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, składowania i magazynowania produktów, transportu posiłków); 4) w zakresie jakości usług (w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniając różnorodność posiłków z uwzględnieniem specyfiki żywienia dzieci i młodzieży). Temperatura posiłków szkolnych winna wynosić: 1) pierwsze danie: co najmniej + 750 C, 2) drugie danie: co najmniej + 630 C, 3) potrawy podawane na zimno: + 40 C. Posiłki szkolne muszą być, transportowane w higienicznych warunkach, pojemniki muszą być szczelnie zamknięte i muszą utrzymywać stałą temperaturę. Posiłki szkolne winny być podawane z zastosowaniem naczyń przeznaczonych do kontaktu z żywnością określonych w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.). Zamawiający wymaga, aby codzienne posiłki szkolne były wydane w punkcie wydawania posiłków zlokalizowanych w Gimnazjum w Tucznie, Szkole Podstawowej w Płocicznie i Szkole Podstawowej w Marcinkowicach.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: W przedmiotowym postępowaniu nie jest wymagane wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.mgops.tuczno.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach