Przetargi.pl
Przygotowanie, dostawa i wydanie posiłków szkolnych dla uczniów i dzieci uczęszczających do szkół na terenie gminy Mirosławiec, objętych wieloletnim programem Pomoc państwa w zakresie dożywiania

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 78-650 Mirosławiec, ul. Polna 23
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 67 2595853 , fax. 67 2595853
  • Data zamieszczenia: 2012-06-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Polna 23 23
    78-650 Mirosławiec, woj. zachodniopomorskie
    tel. 67 2595853, fax. 67 2595853
    REGON: 00461125500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.miroslawiec.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie, dostawa i wydanie posiłków szkolnych dla uczniów i dzieci uczęszczających do szkół na terenie gminy Mirosławiec, objętych wieloletnim programem Pomoc państwa w zakresie dożywiania
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: 1) codzienne przygotowanie 170 posiłków szkolnych (drugie danie plus napój) w wydzierżawionej stołówce Zespołu Szkół im. Lotników Polskich w Mirosławcu, po jednym posiłku dla uprawnionych uczniów lub dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej w Mirosławcu, Gimnazjum w Mirosławcu, Szkoły Podstawowej w Piecniku, Gimnazjum w Piecniku i Oddziału Przedszkolnego przy Zespole Szkół w Piecniku, objętych wieloletnim programem: Pomoc państwa w zakresie dożywiania, 2) wydanie w wydzierżawionej stołówce Zespołu Szkół im. Lotników Polskich w Mirosławcu przygotowanych posiłków szkolnych dla 90 uczniów Szkoły Podstawowej w Mirosławcu i dla 38 uczniów Gimnazjum w Mirosławcu, 3) transport i dostawa 42 posiłków szkolnych do Zespołu Szkół w Piecniku i wydanie tych posiłków dla 25 uczniów Szkoły Podstawowej w Piecniku, dla 14 uczniów Gimnazjum w Piecniku i dla 3 dzieci Oddziału Przedszkolnego przy Zespole Szkół w Piecniku w wydzierżawionym punkcie wydawania posiłków mieszczącym się w Zespole Szkół w Piecniku, w dni objęte nauką szkolną od poniedziałku do piątku w czasie trwania roku szkolnego z uwzględnieniem przerw w nauce (od 24.12.2012 r. do 31.12.2012 r. - zimowa przerwa świąteczna, od 28.01.2013 r. do 08.02.2013 r. - ferie zimowe, od 28.03.2013 r. do 02.04.2013 r. - wiosenna przerwa świąteczna). Podana liczba posiłków szkolnych jest wielkością szacunkową i w trakcie realizacji przedmiotowej umowy może ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu. Wydawanie posiłków szkolnych odbywać się będzie w godzinach ustalonych z Dyrektorem Zespołu Szkół w Mirosławcu i z Dyrektorem Zespołu Szkół w Piecniku. Sposób przygotowania posiłków szkolnych, ich dostawa i wydawanie powinno być zgodne z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225, z późn. zm.) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm i żywienia jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności, z uwzględnieniem zaleceń dotyczących: 1) wyposażenia (stanu technicznego i sanitarnego pomieszczeń i urządzeń); 2) personelu (kwalifikacje i niezbędne badania lekarskie); 3) cyklu produkcyjnego i jego poszczególnych etapów (przestrzegania zasad sanitarno - higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, składowania i magazynowania produktów, transportu posiłków); 4) w zakresie jakości usług (w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniając różnorodność posiłków z uwzględnieniem specyfiki żywienia dzieci i młodzieży).Temperatura posiłków szkolnych winna wynosić: 1) drugie danie: co najmniej + 63 0 C, 2) potrawy podawane na zimno: + 4 0 C. Posiłki szkolne muszą być transportowane w higienicznych warunkach, pojemniki muszą być szczelnie zamknięte i muszą utrzymywać stałą temperaturę. Posiłki szkolne winny być podawane z zastosowaniem naczyń ceramicznych (szklanych) i sztućców umożliwiających utrzymanie ich w czystości, przeznaczonych do kontaktu z żywnością określonych w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.).Zamawiający wymaga, aby codzienne posiłki szkolne były przygotowywane i wydawane w stołówce Zespołu Szkół im. Lotników Polskich w Mirosławcu, przy ul. Wolności 21, na warunkach określonych w umowie dzierżawy pomieszczeń, wyposażenia kuchni i stołówki szkolnej w Zespole Szkół w Mirosławcu, stanowiący załącznik nr 7 do SIWZ. Zamawiający wymaga, aby codzienne posiłki szkolne były wydawane w punkcie wydawania posiłków zlokalizowanym w Zespole Szkół w Piecniku na warunkach określonych w umowie dzierżawy pomieszczeń w Zespole Szkół w Piecniku, stanowiący załącznik nr 8 do SIWZ. Zamawiający żąda by Wykonawca wskazał w ofercie część zamówienia, której wykonanie chce powierzyć podwykonawcom. Jeżeli Wykonawca ma zamiar zlecić wykonanie części robót Podwykonawcy to musi wypełnić i załączyć do oferty załącznik nr 5 do SIWZ
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: W przedmiotowym postępowaniu nie jest wymagane wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.bip.miroslawiec.pl/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach