Przetargi.pl
Przygotowanie, dostarczanie gotowych posiłków, oraz wydawanie ich w jadalni Jednostki Ratowniczo Gaśniczej Nr 3 we Wrocławiu ul. Krakowska 40-42

Komenda Miejska Państwowej Straży Pożarnej we Wrocławiu ogłasza przetarg

  • Adres: 50-233 Wrocław, ul. Kręta 28
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 071 3207051 , fax. 071 3207005
  • Data zamieszczenia: 2012-01-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Komenda Miejska Państwowej Straży Pożarnej we Wrocławiu
    ul. Kręta 28 28
    50-233 Wrocław, woj. dolnośląskie
    tel. 071 3207051, fax. 071 3207005
    REGON: 93193894900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.kmpsp.wroclaw.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa terenowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie, dostarczanie gotowych posiłków, oraz wydawanie ich w jadalni Jednostki Ratowniczo Gaśniczej Nr 3 we Wrocławiu ul. Krakowska 40-42
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Oznaczenie wg Wspólnego Słownika Zamówień: Główny przedmiot: KOD CPV Usługi przygotowania posiłków: 553 21000-6 Usługi dostarczenia posiłków: 555 20000-1 2.Przedmiot zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest realizacja zadania Przygotowanie, dostarczanie gotowych posiłków, oraz wydawanie ich w jadalni Jednostki Ratowniczo Gaśniczej Nr 3 we Wrocławiu ul. Krakowska 40-42 Posiłki wydawane będą w jednorazowych zastawach menuboxy, termosy. 2.1 Wymagania zamawiającego 2.1.1 Miejsce realizacji zamówienia - JRG Nr 3 KM PSP we Wrocławiu ul. Krakowska 40-42 Z posiłków korzystać będą 24 osoby dziennie uczestniczące w szkoleniu 2.1.2 Liczba osób korzystających z posiłków może zmieniać się okresowo ze względu na nieobecności np. zwolnienie lekarskie, przepustki, itp. o zmianie takiej Zamawiający będzie powiadamiał z 1- dniowym wyprzedzeniem. 2.1.3 Każdy zestaw składa się ze: śniadania, obiadu, kolacji Wykonawca zapewni w dniach szkoleniowych posiłki o ustalonych porach: śniadanie - 7.15 od wtorku do piątku obiad - 13.30 dwa dania od poniedziałku do piątku kolacja - 19.00 od poniedziałku do czwartku 2.2 Zamówienie obejmuje: a) przygotowanie posiłków z produktów spożywczych wykonawcy w pierwszym gatunku, dobrej jakości o odpowiedniej wartości odżywczej, urozmaicone o długim terminie przydatności do spożycia b) Temperatura dla potraw serwowanych na gorąco powinna wynosić: - zupa, napoje gorące 70-80 stopni - drugie dania 60-70 stopni c) dowóz (dostarczenie) w sposób zgodny z wymaganiami higieniczno-sanitarnych oraz zgodnie z zasadami transportu żywności d) wydawanie posiłków w wyznaczonych godzinach 2.3 Wykonawca zobowiązany jest do produkcji i transportu posiłków zgodnie z wdrożonym programem GMP GHP oraz zasadami systemu HACCP 2.4 Posiłki dostarczane przez Wykonawcę muszą być zgodne z wymaganiami określonymi odpowiednio w przepisach Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136 poz. 914) 2.5Posiłki musza spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 11 grudnia 1997r.(Dz. U. Nr 160 poz. 1098 z 1997r.) w sprawie długotrwałych akcji ratowniczych, szczegółowych norm, zasad i warunków otrzymania wyżywienia w czasie tych akcji oraz ćwiczeń lub szkolenia przez strażaków Państwowej Straży Pożarnej lub inne osoby biorące w nich udział, a także przypadków, w których wypłaca się równoważnik pieniężny w zamian za przysługujące wyżywienie, sposobu ustalania jego wysokości oraz szczegółowych zasad wypłacenia. 2.6 Wykonawca zobowiązany jest przedstawić z co najmniej trzydniowym wyprzedzeniem przedstawicielowi Zamawiającego do zatwierdzenia tygodniowy jadłospis wraz z gramaturą. O ewentualnych zmianach w jadłospisie należy niezwłocznie powiadomić przedstawiciela Zamawiającego. 2.7Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć tygodniową ofertę jadłospisu jako załącznik do formularza ofertowego. Zaoferowany jadłospis będzie jednym z kryteriów oceny oferty. 2.8 Wykonawca zobowiązany jest utrzymać w skali miesiąca wartość produktów spożywczych zużywanych w procesie technologicznym określoną w Umowie jako wsad do kotła 2.9 Zakwestionowane pod względem jakościowym lub ilościowym przez Zamawiającego posiłki podlegają wymianie na koszt Wykonawcy 2.10 Zgodnie z Decyzją Nr 1 11 Dyrektora Departamentu Analiz i Nadzoru MSWiA i Dyrektora Departamentu budżetu MSWiA z dnia 4 października 2011r. zmieniająca decyzję w sprawie określania wartości pieniężnych norm wyżywienia oraz sposobu ich stosowania dla strażaków Państwowej Straży Pożarnej, policjantów, funkcjonariuszy Straży Granicznej i funkcjonariuszy Biura Ochrony Rządu, wartość pieniężna zasadniczej normy wyżywienia (szkolna SZ ) na 1 osobę wynosi 14,83zł brutto (wsad do kotła), a koszty sporządzenia posiłków ponoszone przez Wykonawcę nie mogą być większe niż 130% wartość normy. 3. Zakres obowiązków i odpowiedzialności Wykonawcy 3.1. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość świadczonej usługi oraz jej wykonywanie zgodnie z wszelkimi obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. 3.2. Wykonawca jest zobowiązany do załączenia do oferty decyzji właściwego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzenie zakładu do produkcji żywności. Zatwierdzenie ma zawierać zezwolenie na realizację usługi w systemie cateringowym i dotyczyć tego obiektu w którym będą produkowane posiłki dla Zamawiającego. 3.3. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność cywilną i finansową za jakość dostarczanych posiłków oraz skutki wynikające z zaniedbań przy ich przygotowaniu i transporcie mogące mieć negatywny wpływ na zdrowie żywionych osób. 3.4. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia ciągłości dostaw posiłków przez okres umowy, bez względu na występujące awarie. 3.5. Wykonawca ponosi będzie odpowiedzialność odszkodowawczą za szkody powstałe w wyniku prowadzonej działalności. Zamawiający wymaga ubezpieczenia Wykonawcy od odpowiedzialności cywilnej, obejmującego między innymi zdarzenia losowe powstałe przy wykonywaniu świadczonej usługi oraz zatrucie pokarmowe.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Jadłospis
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bik.kmpsp.wroclaw.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach