Przetargi.pl
Przeprowadzenie szkolenia dla 7 osób bezrobotnych w wieku poniżej 30 roku życia- na następujące szkolenie: kucharz małej gastronomii.

Powiatowy Urząd Pracy w Lubaczowie ogłasza przetarg

  • Adres: 37-600 Lubaczów, ul. Tadeusza Kościuszki 141
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 0-16 632-13-86, 632-08-51 , fax. 0-16 632-13-86 wew. 250
  • Data zamieszczenia: 2010-06-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Urząd Pracy w Lubaczowie
    ul. Tadeusza Kościuszki 141 141
    37-600 Lubaczów, woj. podkarpackie
    tel. 0-16 632-13-86, 632-08-51, fax. 0-16 632-13-86 wew. 250
    REGON: 65096085700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.puplubaczow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przeprowadzenie szkolenia dla 7 osób bezrobotnych w wieku poniżej 30 roku życia- na następujące szkolenie: kucharz małej gastronomii.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przeprowadzenie szkolenia dla 7 osób bezrobotnych w wieku poniżej 30 roku życia- na następujące szkolenie: kucharz małej gastronomii. - liczba uczestników szkolenia - 7 osób - termin wykonania zamówienia: od dnia 12.07.2010 r. do dnia 30.07.2010 r. Miejscowość realizacji szkolenia: Lubaczów. Liczba godzin - 120 zegarowych /1 godz. = 45 minut zajęć edukacyjnych i 15 minut przerwa/. Minimum programowe żądane przez Zamawiającego: - HACCP, BHP w zawodzie, - przygotowanie materiałów do produkcji potraw i napojów, - sporządzanie potraw i napojów, - obliczanie wartości odżywczej i energetycznej potraw, - obsługa maszyn i urządzeń, - obsługa kasy fiskalnej, - planowanie posiłków i układanie menu, - porcjowanie, dekorowanie i ekspedycja potraw. Zagadnienia teoretyczne związane z przedmiotem szkolenia muszą być realizowane w formie praktycznej - w punktach małej gastronomii, restauracjach, stołówkach itp., lub w warunkach symulowanych z wizytacją punktów gastronomicznych, kuchni itp. Zajęcia winny odbywać się codziennie w dni robocze od poniedziałku do piątku, nie dłużej niż do godz. 17.00, przeciętnie nie mniej niż 30 godzin zegarowych w tygodniu. W przypadku, gdy Wykonawca w wymaganiach wstępnych dla uczestników szkolenia wykaże badania lekarskie, Zamawiający skieruje osoby bezrobotne na powyższe badania przed rozpoczęciem szkolenia, w związku z tym badania lekarskie nie stanowią kosztów szkolenia. Ponadto Zamawiający żąda, by: 1. szkolenie realizowane było w podanym wyżej terminie, 2. zajęcia praktyczne były realizowane w max. dwóch grupach ćwiczeniowych - Zamawiający dopuszcza realizację zajęć praktycznych w dwóch miejscach. 3. ogólna liczba godzin szkolenia zgodna była ze wskazaną w niniejszej SIWZ, 4. realizacja szkolenia odbywała się w miejscowości wskazanej w SIWZ, 5.ilość i jakość pomieszczeń była dostosowana do prowadzenia zajęć oraz wyposażona w sprzęt i pomoce dydaktyczne niezbędne dla potrzeb określonego szkolenia, z uwzględnieniem bezpiecznych i higienicznych warunków pracy i nauki, 6. wykonawca zapewnił nadzór wewnętrzny służący podnoszeniu jakości prowadzonego szkolenia, 7. wykonawca sprawdzał efekty szkolenia po każdym bloku tematycznym w formie sprawdzianów postępu lub obserwacji udokumentowanych arkuszami oceny postępu, 8. szkolenie przeprowadzane było zgodnie z obowiązującymi przepisami, jego absolwenci otrzymali stosowne dokumenty potwierdzające ukończenie szkolenia i uzyskanie kwalifikacji. Zamawiający nie dopuszcza powierzenia wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom ( innym instytucjom szkoleniowym).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Kwalifikacje kadry dydaktycznej
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.puplubaczow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach