Przetargi.pl
Przeprowadzenie szkoleń wyjazdowych dla pracowników Powiatowego Urzędu Pracy w Sosnowcu

Powiatowy Urząd Pracy w Sosnowcu ogłasza przetarg

  • Adres: 41-200 Sosnowiec, ul. Rzeźnicza 12
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 2661387, 2663324, 26636335 , fax. 32 297 87 01, 297 87 20
  • Data zamieszczenia: 2013-10-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Urząd Pracy w Sosnowcu
    ul. Rzeźnicza 12 12
    41-200 Sosnowiec, woj. śląskie
    tel. 32 2661387, 2663324, 26636335, fax. 32 297 87 01, 297 87 20
    REGON: 27671436900000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przeprowadzenie szkoleń wyjazdowych dla pracowników Powiatowego Urzędu Pracy w Sosnowcu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie szkoleń wyjazdowych dla pracowników Powiatowego Urzędu Pracy w Sosnowcu pn: Jak radzić sobie ze stresem i chronić przed wypaleniem zawodowym. Praca z trudnym klientem - dla 19 osób, metody warsztatowe 14 godzin szkoleniowych (w pierwszy dzień 8 x 45 min., drugi dzień 6 x 45 min.) Typ dokumentu potwierdzający odbycie szkolenia: zaświadczenie o ukończeniu kursu, wydane na podstawie § 18 ust.2 Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11.01.2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. z 2012 r. poz. 186) - jeśli jednostka posiada stosowne uprawnienia do jego wystawienia lub inny dokument potwierdzający odbycie szkolenia. Pracownik CAZ w roli doradcy indywidualnego osoby bezrobotnej - współpraca zespołowa, komunikacja - dla 33 osób, metody warsztatowe 14 godzin szkoleniowych (w pierwszy dzień 8 x 45 min., drugi dzień 6 x 45 min.) Szkolenie realizowane będzie w ramach projektu pn. Profesjonalna kadra II, w zakresie Poddziałania 6.1.2 PO KL. Projekt współfinansowany jest ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.Typ dokumentu potwierdzający odbycie szkolenia:Certyfikat ukończenia szkolenia, zawierający oznaczenia zgodne z wytycznymi dotyczącymi oznaczenia projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki;zaświadczenie o ukończeniu kursu, wydane na podstawie § 18 ust.2 Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11.01.2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. z 2012 r. poz. 186) - jeśli jednostka posiada stosowne uprawnienia do jego wystawienia lub inny dokument potwierdzający odbycie szkolenia.2. Zajęcia szkoleniowe dla obu grup muszą być realizowane w tym samym terminie i w tej samej lokalizacji. 3. Szkolenia muszą być przeprowadzone w dni wolne od pracy tj. sobota - niedziela, nie później niż do 15 grudnia 2013r. 4. Szkolenia muszą być zorganizowane w hotelu o standardzie co najmniej czterogwiazdkowym usytuowanym na terenie województwa śląskiego lub małopolskiego w górskiej miejscowości turystycznej. Noclegi w pokojach 1 lub 2 osobowych. Pokoje powinny mieć powierzchnię min. 10 m2. Minimalne wyposażenie pokoi: łóżko, nocny stolik lub półka przy miejscu do spania, szafa lub zabudowana wnęka garderobiana, biurko lub stół, krzesło lub inny mebel do siedzenia, lustro, wieszak, telewizor. Wszystkie pokoje powinny posiadać łazienki wyposażone min. w: wannę z baterią i natryskiem lub kabinę natryskową z dostępem do zimnej i ciepłej wody przez 24 godziny na dobę, umywalkę z blatem lub półką, WC, zestaw ręczników, artykuły higieny osobistej. Ogrzewanie zapewniające temperaturę co najmniej 20oC i umożliwiające gościom samodzielną regulację temperatury pokoju. W przypadku pokoi dwuosobowych - łóżka powinny być oddzielone od siebie i stanowić odrębne posłanie. Wszyscy uczestnicy szkolenia powinni być zakwaterowani w jednym hotelu. 5. Sale szkoleniowe o pojemności dostosowanej do danej grupy szkoleniowej z dostępem do Internetu, wyposażona w tablice flipchart wraz z mazakami oraz sprzęt techniczny niezbędny do przeprowadzenia prezentacji (projektor multimedialny kompatybilny z laptopem oraz ekran do wyświetlania obrazu z projektora). Sala powinna być klimatyzowana oraz znajdować się w miejscu zakwaterowania. Przerwa kawowa powinna być serwowana w sali szkoleniowej lub pomieszczeniu do niej przylegającym. 6. Wykonawca zapewni usługę gastronomiczną, składająca się z: 2 obiadów zasiadanych dla uczestników szkolenia składających się z: zupy, dania głównego (mięso, dodatki [np. puree ziemniaczane, ziemniaki zapiekane, frytki lub ryż], sałatki lub/ i surówki), deseru, napoi ciepłych (kawa lub herbata wraz z dodatkami -śmietanką, cukrem, cytryną) i zimnych (woda mineralna i soki owocowe); 1 kolacji - przygotowanej i wydanej w formie bufetu szwedzkiego, składającej się z dania ciepłego (jednogarnkowego) z pieczywem, zimnej płyty (wędliny, drobne przekąski typu tymbaliki, koreczki, kanapki bankietowe, 4 rodzaje sałatek, świeże i marynowane warzywa), pieczywa, masła, napoi ciepłych (kawa lub herbata wraz z dodatkami -śmietanką, cukrem, cytryną) i zimnych (woda mineralna i soki owocowe); 1 śniadania - przygotowanego i wydanego w formie bufetu szwedzkiego, składającej się z dania ciepłego do wyboru (np. jajecznica, kiełbaski na ciepło, naleśniki), pieczywa, masła, serów różnorodnych, dżemy, mleko: ciepłe, zimne, płatki śniadaniowe, przetwory jogurtowe, wędlin różnorodnych, świeże warzywa, napoi ciepłych (kawa lub herbata wraz z dodatkami -śmietanką, cukrem, cytryną) i zimnych (woda mineralna i soki owocowe); łącznie 6 przerw kawowych (kawa, herbata wraz z dodatkami - śmietanką, cukrem, cytryną, soki, woda mineralna -gazowana i niegazowana, owoce, drobne słodkie przekąski),7. W zakresie realizacji zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia pełnego serwisu gastronomicznego związanego z wyżywieniem tzn. przygotowaniem, obsługą kelnerską, nakryciem stołów, zapewnieniem zastawy (nie dopuszcza się stosowania plastikowych lub papierowych kubeczków, sztućców, talerzy itp.) oraz innych naczyń niezbędnych do serwowania zimnych i ciepłych posiłków w formie bufetu szwedzkiego (np. podgrzewacze, warniki, zaparzacze, termosy). Wykonawca zobowiązany jest do zachowania zasad higieny i obowiązujących przepisów sanitarnych przy przygotowaniu posiłków, przygotowania posiłków z pełnowartościowych, świeżych produktów z ważnymi terminami przydatności do spożycia. Miejsce wydawania posiłków powinno być zlokalizowane w obrębie jednego kompleksu hotelowego. 8. Wykonawca zapewni transport uczestników szkolenia z siedziby Zamawiającego na miejsce szkolenia oraz z powrotem autokarem.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pup.sosnowiec.pl, www.bip.pup.sosnowiec.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach