Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 66-440 Skwierzyna, ul. Batorego 15
- Województwo: lubuskie
- Telefon/fax: tel. 095 7170928 , fax. 095 7170928
- Data zamieszczenia: 2009-11-16
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Batorego 15 15
66-440 Skwierzyna, woj. lubuskie
tel. 095 7170928, fax. 095 7170928
REGON: 00313262400000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: gminna jednostka organizacyjna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania gorących posiłków oraz śniadań z komponentów zakupionych przez Wykonawcę, wraz z dowozem do miejsc wskazanych przez Zamawiającego, w zakresie: - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania gorących posiłków oraz śniadań z komponentów zakupionych przez Wykonawcę, wraz z dowozem do miejsc wskazanych przez Zamawiającego, w zakresie: a/ śniadań z komponentów zakupionych przez Wykonawcę w ilościach dla ok. 40 dzieci - z dostawą do miejsca spożycia tj. Gimnazjum w Skwierzynie; b/ gorących posiłków z komponentów zakupionych przez Wykonawcę w ilościach: - Jednodaniowych dla ok. 20 osób dorosłych spożywanych na miejscu, - Jednodaniowych dla ok. 200 dzieci ze szkół wiejskich (Murzynowo, Trzebiszewo i Świniary) - Dwudaniowych dla ok. 40 osób dorosłych, spożywanych w miejscu wskazanym przez Wykonawcę. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1) przedstawią wypełniony formularz oferty - załącznik Nr 1 do SIWZ Zamawiający przedkłada Oferentowi formularz ofertowy, który Oferent wypełnia w formie pisemnej w języku polskim. Formularz ofertowy powinien być podpisany przez uprawnionych przedstawicieli Oferenta. Oferent może założyć tylko jedną ofertę. 2) spełniają warunki dotyczące wiarygodności i kwalifikacji Oferenta. W przetargu może wziąć udział Oferent, który: - posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności, - znajduje się w sytuacji ekonomicznej zapewniającej wykonanie zamówienia, - posiada prawo do lokalu lub jego dysponowania z zapleczem technologicznym do przygotowania gorących posiłków i śniadań. - posiada decyzję sanepidu o dopuszczeniu lokalu do przygotowania i wydawania posiłków, - nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie z art. 24 ust. 1 i 2 pzp oraz może ubiegać się o udzielenie zamówienia zgodnie z art. 22 ust 1 pzp. Ocena spełnienia tych warunków będzie dokonana poprzez sprawdzenie przez Zamawiającego wszystkich dokumentów przedstawionych w ofercie.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W celu wykazania spełnienia warunków udziału w Postępowaniu, każdy z Oferent powinien przedłożyć wraz z ofertą następujące oświadczenia i dokumenty w podanej niżej kolejności: 1) formularz ofertowy -zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ, 2) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 3) potwierdzenie prawa do lokalu lub jego dysponowania z zapleczem technologicznym do przygotowania gorących posiłków i śniadań. ( kopia aktu notarialnego, umowy dzierżawy - dokumentu potwierdzone za zgodność z oryginałem. ) 4) decyzję sanepidu o dopuszczeniu lokalu do przygotowania i wydawania posiłków wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 5) przedłożenie uprawnień osób odpowiedzialnych za wyprodukowanie posiłków wraz z aktualnymi badaniami lekarskimi. 6) oświadczenie, że oferent dysponuje samochodem dostawczym niezbędnym w realizacji zamówienia 7). oświadczenie, że Oferent nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust.1 i 2 pzp - załącznik nr 3 do SIWZ 8) oświadczenie, że Oferent spełnia wymogi art. 22 ust. 1 pzp.- załącznik nr 3 do SIWZ 8) zaakceptowany projektu umowy stanowiący załącznik nr 4 do niniejszej SIWZ 2. W przypadku podmiotów składających oferty wspólne- konsorcjum: - list intencyjny lub umowę regulującą współpracę podmiotów występujących wspólnie, - pełnomocnictwo do reprezentowania podmiotów w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, - oferta winna zawierać w/w dokumenty dla każdego partnera z osobna. 3.W przypadku oferty składanej przez wspólników spółki cywilnej oferta winna zawierać umowę spółki cywilnej.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.skwierzyna.samorzady.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa w zakresie całodziennego żywienia pacjentów szpitala
Dodano: 2016-07-15 - Kompleksowe świadczenie usług żywienia pacjentów
Dodano: 2016-07-14 - Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy gotowych posiłków:drugiego śniadania i obiadów dwudaniowych dla uczniów Zespołu Szkół Mistrzostwa Sportowego w Gorzowie Wlkp. w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-07-07 - Przygotowanie i dowóz posiłków dla dzieci z przedszkola oraz uczniów szkół z terenu Gminy Stare Kurowo roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-07 - Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników z terenu gminy Sulechów biorących udział w projekcie pn. Lepsze jutro realizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze - część I - II przetarg.
Dodano: 2016-07-07 - Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników z terenu gminy Sulechów biorących udział w projekcie pn. Lepsze jutro realizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze - część I
Dodano: 2016-06-27 - Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków uczniom w szkołach na terenie miasta i gminy Wschowa w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-08 - Dożywianie uczniów w szkołach oraz innych osób objętych pomocą Ośrodka Pomocy Społecznej na terenie Gminy Żary w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-06-07 - Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników projektu /Lepsze jutro/ realizowanego przez Miasto Zielona Góra / Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze w partnerstwie z Gminą Zabór na rok 2016
Dodano: 2016-06-01 - Usługa żywienia pacjentów Niepublicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Szpital im. Profesora Zbigniewa Religi w Słubicach Sp. z o. o. przez okres 12 miesięcy
Dodano: 2016-05-12