Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na dożywianiu dzieci w szkołach na terenie gminy Zbuczyn w okresie od 7 stycznia do 31 grudnia 2014 r.

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Zbuczynie ogłasza przetarg

  • Adres: 08-106 Zbuczyn, ul. Jana Pawła II nr 1
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 25 641 63 21 , fax. 25 641 63 90
  • Data zamieszczenia: 2013-12-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Zbuczynie
    ul. Jana Pawła II nr 1
    08-106 Zbuczyn, woj. mazowieckie
    tel. 25 641 63 21, fax. 25 641 63 90
    REGON: 00518357700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gopszbuczyn.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na dożywianiu dzieci w szkołach na terenie gminy Zbuczyn w okresie od 7 stycznia do 31 grudnia 2014 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Zbuczyn z podziałem na części: Część 1 Zespół Szkół w Zbuczynie-dożywianie dla 125 uczniów-20000 posiłków; Część 2 Zespół Szkół w Krzesku-Królowa Niwa-dożywianie dla 130 uczniów-20800 posiłków;Część 3 Zespół Szkół Niepublicznych w Borkach Wyrkach-dożywianie dla 23 uczniów-3680 posiłków;Część 4 Niepubliczna Szkoła Podstawowa, Niepubliczne Przedszkole w Ługach Wielkich - dożywianie dla 20 uczniów-3200 posiłków;Część 5 Szkoła Podstawowa w Czuryłach - 32 uczniów-5120 posiłków;Część 6;Niepubliczna Szkoła Podstawowa, Niepubliczne Gimnazjum, Niepubliczne Przedszkole w Izdebkach-Kosnach-dożywianie dla 25 uczniów-4000 posiłków; Część 7Szkoła Podstawowa w Dziewulach, Niepubliczne Gimnazjum w Dziewulach, Niepubliczny Punkt Przedszkolny w Dziewulach - dożywianie dla 45 uczniów-7200 posiłków;Część 8 Zespół Szkół w Borkach Kosach, Niepubliczne Przedszkole w Borkach Kosach, Niepubliczny Punkt Przedszkolny w Borkach Kosach - dożywianie dla 10 uczniów-1600 posiłków.Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany w trakcie realizacji zamówienia liczby uczniów dożywianych w poszczególnych szkołach tj. zmniejszenie jak i zwiększenie ilości uczniów. Wykonawca otrzymuje od Zamawiającego listę uczniów objętych dożywianiem, która zawiera następujące dane: imię i nazwisko ucznia, adres zamieszkania, imię rodzica, klasa.Zamawiający w trakcie trwania zamówienia będzie na bieżąco przekazywał Wykonawcy w formie pisemnej/telefonicznej lub e-mail zmiany dotyczące osób korzystających z dożywiania tj. zgłoszenie nowego ucznia do dożywiania lub rezygnacja ucznia z dożywiania.Dożywienie uczniów odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej z uwzględnieniem przerw w nauce (ferie, wakacje, przerwy świąteczne itp.)Zamawiający zastrzega sobie prawo, iż ponosi opłatę za faktycznie wydane posiłki dla poszczególnych uczniów wg. przekazanych przez Zamawiającego list uczniów objętych dożywianiem. Wykonawca powinien ująć w cenie, ryzyko związane z nieobecnością uczniów w szkole.Zamawiającemu fakturę wraz z listą uczniów korzystających z dożywiania, która zawiera następujące dane: imię i nazwisko ucznia, adres zamieszkania, imię rodzica, klasa oraz liczba wydanych posiłków. Lista powinna być potwierdzona przez Dyrektora danej szkoły.Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje:a)sporządzanie posiłku od surowca do gotowego wyrobu, b)dostarczanie do szkoły posiłków pojazdem posiadającym odpowiednie zezwolenia właściwego inspektora sanitarnego do przewozu żywności w hermetycznie zamykanych termosach izotermicznych,c) wydawanie posiłków przez co rozumie się: rozdysponowanie ich na poszczególnych uczniów na zestawach obiadowych znajdujących się w każdej ze szkół, zmycie naczyń, wyparzenie ich i przygotowanie ich do użytku na następny dzień.2. Szczegółowe wymagania dotyczące posiłków: 1)Każdy posiłek będzie się składał z dwóch ciepłych dań tj. pierwsze i drugie danie oraz deseru.Pierwsze danie - zupy - m.in. kalafiorowa; ogórkowa; jarzynowa; koperkowa; pomidorowa z ryżem i makaronem; pieczarkowa; biały barszcz; pieczarkowa; rosół z makaronem; fasolowa.Drugie danie - m.in. gulasz pomidorowy z warzywami i ryżem; kotlet mielony z ziemniakami; łazanki; kotlet z piersi kurczaka z ziemniaki; ryba smażona z ziemniakami; kiełbasa z kapustą smażoną i ziemniakami; gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami; kotlet drobiowy z ryżem; pyzy z mięsem; kotlet rybny z ziemniakami; sos z mięsa mielonego z makaronem; kotlet schabowy z ziemniakami; bigos z ziemniakami; kotlet pożarski z ziemniakami; pierogi z kapustą i grzybami; gulasz z kaszą jęczmienną; pyzy z mięsem i soczewicą; pulpet w sosie pomidorowym z ziemniakami; kurczak pieczony z ryżem; kotlet jajeczny z ziemniakami. Surówki - m.in. buraczki; surówka warzywna m.in. z białej kapusty, pora, czerwonej kapusty, selera; ogórek kwaszony; marchewka chrzanem; surówka z kiszonej kapusty, Deser - m.in. kompot z owoców; napój z syropu malinowego; wiśniowego; owoce (jabłko, mandarynka, banan itp.).2)Posiłek nie może występować częściej w jadłospisie niż jeden raz w tygodniu i nie rzadziej niż raz w miesiącu 3)Posiłki muszą spełniać normy żywieniowe obowiązujące dla określonej grupy wiekowej - dzieci w wieku przedszkolnym, szkoły podstawowej i gimnazjum. Należy mieć na uwadze odpowiedni dobór wartości odżywczych i zapotrzebowanie energetyczne dla tej grupy wiekowej. 4)Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej oraz z przestrzeganiem wszelkich wymogów sanitarnych dla żywienia zbiorowego. 5)Posiłki muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Produkcja, przechowywanie, dostarczanie i wydawanie powinno odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych.6)Zamawiający zastrzega aby wyroby mięsne nie były podawane w dni postne.7)Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu jednego tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. Przez posiłek rozumie się pierwsze i drugie danie i deser.8)Posiłki powinny być dostarczane do szkół w godz. 10.00-12.30 własnym transportem w hermetycznie zamykanych termosach izotermicznych.9) Harmonogram dostarczania i wydawania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami poszczególnych szkół. 10) Dostawca każdorazowo, z tygodniowym wyprzedzeniem, przedłoży dyrektorom poszczególnych szkół, jadłospis na kolejne 2 tygodnie, celem akceptacji. Wykonawca zobowiązany jest do wprowadzania zmian w jadłospisie wprowadzanych przez dyrektorów szkół.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gopszbuczyn.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach