Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie jednodaniowych gorących posiłków oraz wydawanie ich osobom uprawnionym z terenu miasta Zduńska Wola

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej Centrum Opieki Socjalnej ogłasza przetarg

  • Adres: 98-220 Zduńska Wola, ul. Getta Żydowskiego 21 B
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 0-43 823 67 79, 823 53 20 , fax. 0-43 823 66 37
  • Data zamieszczenia: 2011-12-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej Centrum Opieki Socjalnej
    ul. Getta Żydowskiego 21 B 21 B
    98-220 Zduńska Wola, woj. łódzkie
    tel. 0-43 823 67 79, 823 53 20, fax. 0-43 823 66 37
    REGON: 00526030300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopscos.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie jednodaniowych gorących posiłków oraz wydawanie ich osobom uprawnionym z terenu miasta Zduńska Wola
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    4. Organizacja usługi (przedmiotu zamówienia). 4.1 Usługa obejmować będzie przygotowywanie oraz wydawanie gorących posiłków osobom uprawnionym, które własnym staraniem nie mogą go sobie zapewnić, wskazanym przez Zamawiającego, posiadającym abonament na bezpłatne posiłki. Abonament obejmuje okres jednego miesiąca i zawiera: numer seryjny, imię i nazwisko, adres zamieszkania posiłkobiorcy, okres świadczenia oraz pieczęć Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej Centrum Opieki Socjalnej w Zduńskiej Woli. 4.2 Wykonawca będzie realizował przedmiot zamówienie w oparciu o zasady GMP (dobra praktyka produkcyjna) i GHP (dobra praktyka higieniczna) oraz system HACCP (bezpieczeństwo żywności i zdrowia konsumenta) zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006r. (Dz.U z 2010r. Nr 136, poz.914). 4.3 Pracownicy Wykonawcy realizujący zamówienie muszą posiadać odpowiednie zaświadczenie dokumentujące dopuszczenie tych osób do pracy przy żywieniu zbiorowym 4.4 Lokal Wykonawcy wraz z zapleczem musi posiadać aktualną decyzję Powiatowej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej stwierdzającej spełnienie przez obiekt ustawowych wymagań. 4.5 Posiłki powinny być urozmaicone, świeże i przygotowywane w dniu ich wydania. 4.6 Posiłki będą wydawane w lokalu Wykonawcy przez pracowników Wykonawcy. 4.7 Osoby uprawnione powinny otrzymać gorący posiłek (może być spożyty na miejscu bądź pobrany na wynos). 4.8 Gorący posiłek jednodaniowy składa się z: 1) zupy: - pojemność nie mniejsza niż 500 ml (500 g), - kaloryczność posiłku nie mniejsza niż 700 kcal, - temperatura 850C, 2) wkładki mięsnej (mięso lub kiełbasa) 70g, (podane gramatury surowców są już po obróbce termicznej) 3) porcji pieczywa (2 kromki chleba). 4.9 Posiłki winny być przygotowywane według przedstawionego Zamawiającemu jednomiesięcznego jadłospisu. Wykonawca najpóźniej na 4 dni przed rozpoczęciem każdego kolejnego miesiąca świadczenia usługi ustali i przedstawi do zatwierdzenia Zamawiającemu propozycję jadłospisu na okres miesiąca, podobnie na następne okresy świadczenia. 4.10 Posiłki powinny być wydawane przez 7 dni w tygodniu w godzinach 12:00 - 14:00. 4.11 Wykonawca zapewni możliwość spożycia posiłku na miejscu. 4.12 W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca zobowiązany jest zapewnić posiłki, o nie gorszej jakości na swój koszt, z innych źródeł. 4.13 Przewidywana liczba posiłków w okresie trwania umowy wynosi 37.604 porcji. Liczba wydawanych posiłków dziennie w poszczególnych miesiącach wynosić będzie: - w miesiącu styczniu, lutym, listopadzie - po 116 porcji posiłków - w miesiącu marcu, kwietniu, maju, czerwcu, lipcu, sierpniu, wrześniu, październiku- po 106 porcji posiłków - w miesiącu grudniu- 115 porcji posiłków. 4.14 Ostateczna liczba posiłków może ulec zmniejszeniu w zależności od faktycznej liczby potrzebujących oraz ewentualnego zmniejszenia środków finansowych przeznaczonych w budżecie Miasta Zduńska Wola na 2012 rok. Z tytułu ewentualnego zmniejszenia wielkości zamówienia Zamawiający nie ponosi żadnych konsekwencji. 4.15 Do wykonawcy będzie należało prowadzenie ewidencji wydawanych posiłków raz comiesięczne zestawienie ilości wydawanych posiłków. Wykonawca sporządza protokół z powyższej czynności. 4.16 Wykonawca ponosi odpowiedzialność (w tym finansową) za wszelkie stwierdzone nieprawidłowości usług żywieniowych ujawnione przez uprawnione organy kontrolne. 4.17 Wykonawca ponosi wszelkie koszty związane z przygotowaniem i wydawaniem gorących posiłków. 4.18 Wykonawca nie może wydawać osobie przedstawiającej abonament suchego prowiantu, półproduktów ani równowartości posiłku w gotówce. 4.19 Abonament nie może być realizowany z wyprzedzeniem ani po upływie okresu, na który został przyznany.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mopscos.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach