Przetargi.pl
Przedmiotem Zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie na rzecz Zamawiającego usługi szkolenia w zakresie kursów zawodowych dla 20 osób

Powiatowy Urząd Pracy ogłasza przetarg

  • Adres: 14-100 Ostróda, ul. Jana III Sobieskiego 5
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 89 646-42-92 , fax. 89 646-29-56
  • Data zamieszczenia: 2013-06-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Urząd Pracy
    ul. Jana III Sobieskiego 5 5
    14-100 Ostróda, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 89 646-42-92, fax. 89 646-29-56
    REGON: 51093013500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://pup.ostroda.ibip.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem Zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie na rzecz Zamawiającego usługi szkolenia w zakresie kursów zawodowych dla 20 osób
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem Zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie na rzecz Zamawiającego usługi szkolenia w zakresie kursów zawodowych dla 20 osób.(CPV 8053000-8 usługi szkolenia zawodowego)Postępowanie prowadzone jest w następujących częściach:Część 1 przedmiotu zamówienia: Pracownik ochrony fizycznej osób i mienia + imprezy masowe - 10 osób.Część 2 przedmiotu zamówienia: Rzeźnik-wędliniarz - 10 osób.Każda z części stanowi osobny przedmiot postępowania.Wykonawca w ramach przedmiotu zamówienia między innymi musi zapewnić:Kadrę dydaktyczną posiadającą kwalifikacje zawodowe odpowiednie do rodzaju prowadzonego kształcenia.Odpowiednie pomieszczenia wyposażone w sprzęt i pomoce dydaktyczne umożliwiające prawidłową realizację kształcenia.Zabezpieczyć odpowiednie warunki oraz maszyny i urządzenia umożliwiające prawidłową realizację kształcenia praktycznego.Bezpieczne i higieniczne warunki pracy i nauki.Nadzór służący podnoszeniu jakości prowadzonego kształcenia.Wykonawca również musi:Uczestnikom w trakcie zajęć zapewnić poczęstunek w formie: kawy, herbaty, wody mineralnej i zimnych napojów.Wyposażyć uczestników w niezbędną odzież ochronną do zajęć praktycznych.Wyposażyć uczestników w materiały dydaktyczne, biurowe, tj. długopisy, notatniki, ołówki, gumki do ścierania, podręczniki, itp. wszystkie materiały dydaktyczne i biurowe uczestnicy muszą otrzymać na własność.Uczestnikom przygotować identyfikatory.Prowadzić stały nadzór nad przebiegiem kursu.Prowadzić dokumentację księgową kursu w postaci: faktur zakupu, umów zlecenia, rachunków, itp. poświadczających poniesione wydatki.Prowadzić dokumentację przebiegu kursu w postaci: dzienników zajęć wypełnianych codziennie w oparciu o realizowany program zajęć i frekwencję, imiennej listy obecności, list potwierdzonych przez uczestników otrzymania materiałów biurowych, dydaktycznych, odzieży ochronnej, arkuszy i protokołów z egzaminów, itp.Absolwentom, którzy ukończyli kurs wydać certyfikat udziału w kursie finansowanym ze środków Unii Europejskiej (wzór załącznik nr 5 do siwz);Kursy realizowane są w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytetu VI: Rynek Pracy Otwarty dla Wszystkich, Poddziałanie 6.1.3 Poprawa Zdolności Do Zatrudnienia oraz Podnoszenie Poziomu Aktywności Zawodowej Osób bezrobotnych, tytuł projektu: Pakt - PROMOCJA AKTYWNOŚCI współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.Zasady ogólne organizacji kursów:Szkolenia muszą być realizowane w oparciu o obowiązujące w tym zakresie akty prawne oraz obejmować tematykę dostosowaną do identyfikowanego na rynku pracy zapotrzebowania na kwalifikacje, w oparciu o standardy kwalifikacji zawodowych i modułowe programy szkoleń zawodowych dostępne w bazach danych pod adresem ttp:www.standardyiszkolenia.praca.gov.pl oraz podstawy programowe kształcenia w danym zawodzie. Do wymiaru godzinowego kursów nie wlicza się czasu przerw i egzaminów.Godzina dydaktyczna = 45 minut.Godzina zegarowa = 60 minut.Absolwentem szkolenia może zostać uczestnik, który zrealizował program szkolenia.W przypadku, gdy czas dojazdu z Miasta Ostróda do miejsca odbywania się kursu przekracza 100 minut w jedną stronę, należy uczestnikom kursu zapewnić całodzienne wyżywienie i zakwaterowanie w okresie odbywania szkolenia.Zasady szczególne organizacji kursów: Część 1 przedmiotu zamówienia: Pracownik ochrony fizycznej osób i mienia + imprezy masowe - 10 osób.Kursem zostanie objętych 10 osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Ostródzie i w Filii w Morągu, posiadających wykształcenie co najmniej podstawowe.Szkolenie ma zostać zrealizowane w terminie: czerwiec - lipiec 2013 r.Zamawiający nie wskazuje ilości godzin trwania szkolenia. Program oraz ilość godzin dydaktycznych realizowanego kursu muszą być zgodne z ustawą z dnia 22 sierpnia 1997 r. o ochronie osób i mienia. Zajęcia muszą zostać przeprowadzone w czasie nie dłuższym niż 60 kolejno następujących po sobie dni kalendarzowych.Celem szkolenia jest przygotowanie uczestników do egzaminu państwowego na pracownika ochrony fizycznej osób i mienia licencja I stopnia oraz uzyskanie uprawnień na członka służb informacyjnych organizatora imprez masowych.(kod zawodu 541307 wg Rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 27 kwietnia 2010 r. Dz. U. z 2010 r. nr 82 poz. 537 z późn. zm.)Jest to kurs otwarty i dopuszcza się do udziału w tym szkoleniu inne osoby niż tylko skierowane przez Zamawiającego.Część 2 przedmiotu zamówienia: Rzeźnik-wędliniarz - 10 osób.Kursem zostanie objętych 10 osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Ostródzie i w Filii w Morągu, posiadających wykształcenie co najmniej podstawowe.Kurs musi zostać przeprowadzony w wymiarze 184 godzin na osobę.Program kursu musi zawierać następujące bloki tematyczne: 24 godziny dydaktyczne - teoria w tym: teoria zawodu, bhp, haccap,160 godziny zegarowe - praktyczna nauka zawodu.Zajęcia muszą zostać przeprowadzone w czasie nie dłuższym niż 50 kolejno następujących po sobie dni kalendarzowych.Praktyczna nauka zawodu musi odbywać się na terenie zakładów mięsnych zajmujących się przetwórstwem mięsa i produkcją wyrobów gotowych z mięsa wołowego lub wieprzowego.Celem szkolenia jest zdobycie przez absolwentów wiedzy i umiejętności niezbędnych do podjęcia pracy w zakładzie mięsnym na stanowisku rzeźnik-wędliniarz.Rzeźnik wędliniarz zajmuje się ubojem zwierząt oraz obróbką poubojową tusz. Dokonuje obróbki kompletu jelit i rozbioru ośrodków. Przeprowadza rozbiór tusz, półtusz i ćwierćtusz zwierząt rzeźnych oraz wykrawa mięso. Wykonuje zadania związane z pozyskiwaniem mięsa oraz zabezpieczaniem przed zepsuciem przez chłodzenie, zamrażanie, peklowanie i wędzenie. Produkuje wędzonki, kiełbasy, wyroby podrobowe, konserwy oraz tłuszcze topione. Zajmuje się rozdrabnianiem mięsa, przeprowadza peklowanie suche i mokre, obsługuje nastrzykiwarki, masownice, kutry, mieszałki, nadziewarki. Dokonuje obróbki termicznej surowców i półproduktów oraz pakuje gotowe wyroby. Produkuje wyroby garmażeryjne oraz zajmuje się przygotowaniem półproduktów mięsnych do smażenia lub pieczenia. Wykonuje również zadania związane z transportem wewnątrzzakładowym mięsa i jego przetworów. Każdy z uczestników szkolenia musi odbyć praktyczną naukę zawodu na każdym ze stanowisk.(kod zawodu 751105 wg Rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 27 kwietnia 2010 r. Dz. U. z 2010 r. nr 82 poz. 537 z późn. zm.) Jest to kurs zamknięty i nie dopuszcza się do udziału w tym szkoleniu innych osób niż tylko skierowane przez Zamawiającego
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Jakość usług
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://pup.ostroda.ibip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach