Przetargi.pl
Organizacja szkolenia - Profesjonalna obsługa hotelarsko - gastronomiczna z językiem niemieckim. Postępowanie oznaczone nr CAZ4331-105/10/RI.

Powiatowy Urząd Pracy ogłasza przetarg

  • Adres: 11-400 Kętrzyn, ul. Limanowskiego 1
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 089 7525540 , fax. 089 6701771
  • Data zamieszczenia: 2010-03-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Urząd Pracy
    ul. Limanowskiego 1 1
    11-400 Kętrzyn, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 089 7525540, fax. 089 6701771
    REGON: 51093175500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://up.ketrzyn.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Organizacja szkolenia - Profesjonalna obsługa hotelarsko - gastronomiczna z językiem niemieckim. Postępowanie oznaczone nr CAZ4331-105/10/RI.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    PROFESJONALNA OBSŁUGA HOTELARSKO-GASTRONOMICZNA Z JĘZYKIEM NIEMIECKIM Kategoria według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 80500000-9 Usługi szkoleniowe 1.Kurs przeznaczony jest dla osób: - zarejestrowanych jako osoby bezrobotne w Powiatowym Urzędzie Pracy w Kętrzynie - posiadających minimum wykształcenie podstawowe. 2.Obejmuje grupę 20 osób. Usługa szkoleniowa będzie organizowana w 2 edycjach. I edycja - 10 osób II edycja - 10 osób 3. Program kursu , dokumentacja szkolenia oraz wzór zaświadczenia potwierdzającego ukończenie szkolenia i uzyskanie kwalifikacji musi odpowiadać wymogom określonym w rozporządzeniu Ministra Edukacji i Nauki z dnia 3 lutego 2006r. w sprawie uzyskiwania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych(Dz.U. Nr 31 poz. 216). 4. Szkolenie musi obejmować zakres wiadomości teoretycznych i praktycznych. Liczba godzin szkolenia: 350 godzin zegarowych dla każdego uczestnika szkolenia . Program kursu musi zawierać wiadomości z zakresu: -obsługa kasy fiskalnej - 12 godzin - bhp - 8 godzin -minimum sanitarne -10 godzin -język niemiecki - poziom podstawowy ( nacisk na słownictwo tematycznie związane z kierunkiem szkolenia) - 50 godzin - recepcjonista - 30 godzin zajęć teoretycznych , w tym wiadomości z zakresu: obsługa urządzeń recepcyjnych, sprzedaż usług hotelowych, rejestracja gości, opieka nad gośćmi, realizacja zamówień gości hotelowych, -kelner - barman - 40 godzin zajęć teoretycznych , w tym wiadomości z zakresu: przygotowanie poprzedzające obsługę, obsługiwanie w sali konsumenckiej, serwowanie potraw, napojów bezalkoholowych i alkoholowych, obsługa gości hotelowych, przygotowanie bufetu, obsługa konsumenta przy bufecie, serwowanie i przygotowanie napojów bezalkoholowych i alkoholowych, - pomoc kucharza -- 40 godzin zajęć teoretycznych , w tym wiadomości z zakresu: organizacja pracy , sporządzanie potraw w restauracji i na catering, dekoracja stołów , ozdabianie potraw na stole, zasady podawania - obsługa, - pokojowa - 10 godzin zajęć teoretycznych, w tym wiadomości z zakresu: sprzątanie pomieszczeń, utrzymanie standardu wyposażenia pokoi gości i innych pomieszczeń, ochrona i zabezpieczenie kluczy, W programie szkolenia muszą być wykorzystane modułowe programy szkolenia zawodowego do zawodów: kucharz (kod zawodu: 512201) w zakresie pracy: wykonywanie zadań w kuchni pod nadzorem kucharza, pokojowa w hotelu (kod zawodu: 913203), recepcjonista (kod zawodu: 422201) , bufetowy - barman ( kod zawodu:512301) , kelner ( kod zawodu: 512302) dostępne pod adresem: www.kwalifikacje.praca.gov.pl Zajęcia praktyczne muszą odbywać się w hotelach, pensjonatach itp. miejscach i muszą stanowić minimum 150 godzin programu szkolenia. Grupa szkoleniowa odbywająca zajęcia praktyczne w obiekcie hotelowym może liczyć maksymalnie do 5 osób. Zaleca się wskazanie do odbywanie zajęć praktycznych szkolenia co najmniej 2 obiektów hotelowych. Dopuszcza się możliwość podziału uczestników szkolenia na grupy z zachowaniem warunków , o którym mowa w pkt 5. 5.Szkolenie musi odbywać się w formie kursu, realizowanego według planu nauczania obejmującego przeciętnie nie mniej niż 30 godzin zegarowych w tygodniu . Zajęcia mogą odbywać się od poniedziałku do soboty i nie powinny zaczynać się przed godziną 8.00 i kończyć się później niż po godzinie 18.00 Termin wykonania zamówienia: I edycja - 10 osób - II/III kwartał 2010 II edycja - 10 osób - III/IV kwartał 2010 6. Wykonawca zapewni uczestnikom kursu materiały szkoleniowe oraz konieczny sprzęt szkoleniowy na czas trwania szkolenia: -każdy uczestnik musi otrzymać materiały niezbędne do robienia notatek (np. zeszyt, notatnik, długopis); -każdy uczestnik szkolenia musi otrzymać odzież ochronną do odbywania zajęć praktycznych; -wykonawca zapewni serwis kawowy na czas trwania szkolenia - przez serwis kawowy należy rozumieć zaopatrzenie uczestników szkolenia w naczynia jednorazowego użytku, kawę, herbatę i cukier. -w przypadku zajęć praktycznych przy kasie fiskalnej na jednego uczestnika szkolenia musi przypadać jedno stanowisko pracy. Dopuszcza się możliwość podziału uczestników na grupy. 7. Materiały szkoleniowe, które otrzymają uczestnicy na własność muszą być oznaczone logotypami zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczenia projektów w ramach PO KL. 8.Wykonawca zapewni uczestnikom kursu w trakcie trwania szkolenia warunki pracy zgodne z przepisami bezpieczeństwa i higieny pracy. 9. Miejsce realizacji szkolenia: Kętrzyn. Dopuszcza się możliwość innego miejsca przeprowadzenia szkolenia niż miasto Kętrzyn. W takim przypadku koszty dowozu uczestników szkolenia z miejscowości Kętrzyn do miejsca odbywania szkolenia ponosi w całości jednostka szkoleniowa. Powyższe koszty należy uwzględnić w kalkulacji kosztów szkolenia w pozycji: inne koszty bezpośrednie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 9 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: NIE DOTYCZY

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Kwalifikacje kadry dydaktycznej
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://up.ketrzyn.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach