Przetargi.pl
Organizacja i przeprowadzenie szkolenia z obsługi systemu do zarządzania obiektem hotelowym ReHot 2 w ramach projektu pn. Podniesienie kompetencji uczniów Technikum Nr 3 drogą do ich sukcesu zawodowego

Powiatowy Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowych ogłasza przetarg

  • Adres: 11-500 Giżycko, ul. Smętka 7
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 87 429 9434 , fax. 87 428 4565
  • Data zamieszczenia: 2015-01-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowych
    ul. Smętka 7 7
    11-500 Giżycko, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 87 429 9434, fax. 87 428 4565
    REGON: 51095322500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pzosipo.gizycko.edu.pl,
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Organizacja i przeprowadzenie szkolenia z obsługi systemu do zarządzania obiektem hotelowym ReHot 2 w ramach projektu pn. Podniesienie kompetencji uczniów Technikum Nr 3 drogą do ich sukcesu zawodowego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie szkolenia z obsługi systemu do zarządzania obiektem hotelowym ReHot 2 dla uczniów hotelarstwa Technikum Nr 3 w Zespole Szkół Zawodowych. Wykonawca odpowiada za osiągnięcie rezultatów określonych w projekcie. Wykonawca zobowiązany będzie do zapoznania się z zapisami projektu, w szczególności dotyczącymi grupy docelowej, rezultatów. Szkolenie ma być zrealizowane dla 16 osobowej grupy, w tym dla 15 uczniów i 1 nauczyciela. Program szkolenia powinien obejmować 8 godzin szkolenia w systemie pozalekcyjnym sobota lub w ciągu tygodnia nauki od poniedziałku do piątku po zakończeniu zajęć szkolnych - w terminie uzgodnionym z Zamawiającym, z zastrzeżeniem, że kurs musi odbyć się nie później niż do końca marca 2015 r. Uczestnik szkolenia powinien pozyskać wiedzę i umiejętności w zakresie obsługi programu. Zamawiający zapewni niezbędny do przeprowadzenia szkolenia sprzęt komputerowy i oprogramowanie (o ile szkolenie będzie realizowane w Zespole Szkół Zawodowych w Giżycku). W przypadku zmiany miejsca szkolenia niezbędny sprzęt i oprogramowanie ma zapewnić Wykonawca szkolenia. Wykonawca musi posiadać uprawnienia dotyczące szkoleń, zapewnić kadrę dydaktyczną posiadającą kwalifikacje odpowiednie do prowadzonego szkolenia. 1. Wykonawca w ramach promocji przedmiotu umowy powinien odpowiednio poinformować uczestników, że uczestniczą w projekcie współfinansowanym ze środków Unii Europejskiej. Informacje o źródle finansowania projektu oraz logotypy Europejskiego Funduszu Społecznego i Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki powinny zostać umieszczone: 1) w miejscach przeprowadzania zajęć - oznakowanie sal, w których będą odbywały się zajęcia, zgodnie z Wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2) stosowania na wszystkich dokumentach znaków zgodnie z Wytycznymi POKL (materiały szkoleniowe, harmonogram zajęć, listy obecności i zaświadczenia ) 3) na zaświadczeniach ukończenia szkolenia lub innych dokumentach potwierdzających ukończenie szkolenia i uzyskanie kwalifikacji wystawianych przez Wykonawcę. 2. W ramach umowy Wykonawca oprócz przeprowadzenia szkolenia jest zobowiązany do: 1) opracowania programu szkolenia w uzgodnieniu ze szkolnym koordynatorem projektu (program wymaga zatwierdzenia). Dostarczenia opracowanego programu najpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem. 2) ustalenia wszelkich zmian w programie szkolenia ze szkolnym koordynatorem projektu. 3) przypadku odwołania szkolenia z przyczyn niezależnych od Wykonawcy poinformowania o tym fakcie najpóźniej w dniu zaistnienia okoliczności, 4) zapewnienia uczestnikom szkolenia materiałów szkoleniowych na własność (tj. np. skrypt, płyta CD z materiałami ćwiczeniowymi, itp.) oraz 1 egzemplarz do dokumentacji prowadzonej przez Zamawiającego, 5) opracowania i realizacji zajęć zgodnie z opracowanym programem szkolenia dostosowanych do wymagań określonych przez Zamawiającego. Program szkolenia określający szczegółową tematykę winien być opracowany zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. z 2012r., Nr 34, poz. 186 ze zm.). Program przedstawiony Zamawiającemu powinien zawierać w szczególności: a) nazwę i zakres szkolenia b) czas trwania i sposób organizacji szkolenia c) cele szkolenia d) sposób sprawdzenia efektów szkolenia 6) zapewnia warunków zgodnych z przepisami BHP i P/POŻ 7) przeprowadzenia egzaminu 8) poinformowania szkolnego koordynatora o nieobecności uczestnika na szkoleniu 9) zgłaszania ewentualnych problemów, nieprawidłowości niezwłocznie po zaobserwowaniu ich wystąpienia. 10) utrzymania udostępnionych bezpłatnie pomieszczeń w należytej czystości, zastanym stanie technicznym i wyposażeniu. 11) Wykonawca w celu rozliczenia przebiegu szkolenia przekaże dla Zamawiającego niżej wymienioną dokumentację: a) protokołu z egzaminu, b) potwierdzenia odbioru zaświadczeń, certyfikatów, c) potwierdzenia odbioru materiałów szkoleniowych, d) potwierdzenia odbioru posiłków, e) listy obecności, f) ksero zaświadczeń, certyfikatów potwierdzających udział w szkoleniu, potwierdzone za zgodność z oryginałem, g) dokumentację fotograficzną ze szkolenia min. 5 zdjęć - w formie elektronicznej na płycie CD, h) ankiet, o których mowa w punkcie poniżej. 14) przeprowadzenia po zakończeniu szkolenia anonimowych ankiet ogólnych oceniających szkolenie oraz osoby prowadzącej. 15) trenerów legitymujących się wiedzą i doświadczeniem pozwalającym na przeprowadzenie szkolenia na odpowiednim poziomie. 3. Szkolenie winno zakończyć się egzaminem sprawdzającym nabytą przez uczestników wiedzą oraz wydaniem stosownych dokumentów świadczących o ukończeniu szkolenia np. zaświadczenia, świadectwa, certyfikaty opatrzone flagą UE z odwołaniem do Unii Europejskiej i Europejskiego Funduszu Społecznego i logiem Kapitał Ludzki oraz informacją o współfinansowaniu projektu ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego (nie dotyczy certyfikatów, zaświadczeń, których wzory zostały określone odpowiednimi przepisami). 4. Egzamin potwierdzający nabycie umiejętności w zakresie zagadnień objętych programem szkolenia odbywa się po jego zakończeniu, tzn. po zrealizowaniu 8 godzin szkolenia. 5. Wykonawca zobowiązany jest wydać każdemu uczestnikowi, który uczestniczył w 100 % w szkoleniu zaświadczenie o jego ukończeniu, natomiast uczestnikom, którzy zdali egzamin - odpowiedni certyfikat. Dokumenty ponadto będą zawierać następujące informacje: nazwę kursu, ilość godzin, termin realizacji, a w przypadku zaświadczenia również informację o pozytywnym wyniku egzaminu. 6. Zamawiający przekaże Wykonawcy nie później niż 3 dni przed rozpoczęciem szkolenia imienny wykaz osób objętych szkoleniem. 7. Za rekrutację uczestników na zajęcia odpowiedzialny jest Zamawiający. 8. Zamawiający wymaga, aby szkolenie zrealizowane było na terenie miasta Giżycka. Zamawiający może udostępnić wykonawcy nieodpłatnie sale lub pomieszczenia szkoleniowe na terenie Zespołu Szkół Zawodowych w Giżycku na podstawie umowy użyczenia pomieszczenia. (Wzór umowy zawierającej warunki użyczenia pomieszczeń do przeprowadzenia szkolenia zawiera załącznik nr 5). Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza, i który zamierza skorzystać z pomieszczeń Zespołu Szkół Zawodowych w Giżycku najpóźniej w dniu podpisania umowy na realizację tej części zamówienia podpisze umowę użyczenia pomieszczeń do przeprowadzenia szkolenia. 9. Zamawiający zastrzega sobie możliwość prowadzenia bieżącego nadzoru nad procesem szkolenia uczestników projektu. 10. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia cateringu podczas szkolenia, składającego się z co najmniej: 1) kawy i herbaty w termosach, cukru podanego w cukiernicy, śmietanki do kawy, cytryny, ciastek różnych (min. 15 dag na 1 osobę) dostępnych bez ograniczeń podczas przerwy, 2) ciepłego posiłku składającego się z co najmniej drugiego dania (danie mięsne), gramatura posiłku min. 500 g, 3) wody mineralnej niegazowanej i gazowanej - w ilości po 0,33 l na osobę. Sposób podania - estetycznie, w formie stołu szwedzkiego z zapewnieniem filiżanek, talerzyków, szklanek, łyżeczek i serwetek w czasie trwania szkolenia. Posiłki powinny posiadać odpowiednie walory smakowe i zapachowe oraz estetyczny wygląd. Wykonawca przy oferowaniu obiadów uwzględniać będzie świeże produkty. Wyżywienie powinno spełniać wymogi aktualnych wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: doświadczenie kadry
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pzosipo.gizycko.edu.pl;
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach