Przetargi.pl
Organizacja i przeprowadzenie szkoleń grupowych z podziałem na trzy części: CZĘŚĆ 1: Pracownik gastronomii, CZĘŚĆ 2 : Kurs florystyczny z technikami decoupage i elementami rękodzieła artystycznego, CZĘŚĆ 3 : Kosmetyka i stylizacja paznokci z wizażem.

Powiatowy Urząd Pracy ogłasza przetarg

  • Adres: 21-300 Radzyń Podlaski, ul. Ostrowiecka 18
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 083 3529380 , fax. 083 3529380 w. 213
  • Data zamieszczenia: 2010-08-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Urząd Pracy
    ul. Ostrowiecka 18 18
    21-300 Radzyń Podlaski, woj. lubelskie
    tel. 083 3529380, fax. 083 3529380 w. 213
    REGON: 03029468500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.praca.radzyn.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Organizacja i przeprowadzenie szkoleń grupowych z podziałem na trzy części: CZĘŚĆ 1: Pracownik gastronomii, CZĘŚĆ 2 : Kurs florystyczny z technikami decoupage i elementami rękodzieła artystycznego, CZĘŚĆ 3 : Kosmetyka i stylizacja paznokci z wizażem.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    CZĘŚĆ 1: PRACOWNIK GASTRONOMII CPV- 80530000-8 Usługi szkolenia zawodowego 1. Liczba osób bezrobotnych do objęcia szkoleniem: 24 2. Szkolenie będzie realizowane w dwóch grupach, każda grupa będzie liczyć 12 osób. 3. Planowany termin wykonania szkolenia: - I grupa: od 27.09.2010r. do 21.10.2010r. - II grupa: od 05.10.2010r. do 29.10.2010r. 4. Zamawiający nie dopuszcza łączenia grup szkoleniowych w trakcie realizacji kursu. 5. Wymagana liczba godzin usługi szkoleniowej: 150 ( w tym 30 godzin zajęć teoretycznych oraz 120 godzin zajęć praktycznych) 6. Program szkolenia powinien wykorzystywać standardy kwalifikacji zawodowych i modułowych programów szkoleń zawodowych, dostępne w bazach danych prowadzonych przez ministra (www.standardyiszkolenia.praca.gov.pl) oraz zawierać min. następujące moduły: - catering (obejmujący ćwiczenia praktyczne z zakresu aranżacji stołów bankietowych oraz przygotowanie dań bankietowo- cateringowych) - dekorowanie potraw ( obejmujący ćwiczenia praktyczne z zakresu technik wycinania i sposobów eksponowania kompozycji z owoców i warzyw. Do tworzenia dekoracji muszą zostać wykorzystane min. : arbuz, cukinia, jabłko, marchew, ogórek, rzodkiewka). - dekoracje sal - kuchnia regionalna (obejmujący ćwiczenia praktyczne z zakresu przygotowania dań z lubelskiej kuchni regionalnej ) - kuchnia staropolska (obejmujący ćwiczenia praktyczne z zakresu przygotowania dań z kuchni staropolskiej ) - obsługa kas fiskalnych - obsługa przyjęć okolicznościowych - przyrządzanie potraw z ryb (obejmujący ćwiczenia praktyczne z zakresu przygotowania potraw z ryb) - przyrządzanie potraw mięsnych i z drobiu (obejmujący ćwiczenia praktyczne z zakresu przygotowania mięsnych i z drobiu) - przyrządzanie sosów ciepłych i zimnych (obejmujący ćwiczenia praktyczne z zakresu przygotowania sosów ciepłych i zimnych) 7. Miejsce przeprowadzenia szkolenia: Radzyń Podlaski. 8. Dopuszczalne jest wykonanie zamówienia w części teoretycznej i praktycznej poza Radzyniem Podlaskim. 9. Dopuszcza się wykonanie zamówienia w odległości do 50 km od miasta Radzyń Podlaski. 10. W przypadku przeprowadzania szkolenia poza Radzyniem Podlaskim wymagane jest zapewnienie przez Wykonawcę wszystkim uczestnikom szkolenia bezpłatnego dojazdu na zajęcia teoretyczne i praktyczne na trasie Radzyń Podlaski - Miejsce szkolenia oraz na trasie Miejsce szkolenia - Radzyń Podlaski. 11. Czas trwania zajęć - zajęcia teoretyczne i praktyczne mogą być prowadzone sześć dni w tygodniu, tj. od poniedziałku do soboty w godzinach ustalonych przez Wykonawcę z uwzględnieniem dążenia do intensyfikacji szkolenia poprzez działania mające na celu zwiększenie tygodniowego wymiaru godzin kursu. 12. Wymagane jest aby po zrealizowaniu zajęć teoretycznych Wykonawca niezwłocznie rozpoczął realizację zajęć praktycznych. 13. Szkolenie powinno być realizowane według planu nauczania obejmującego przeciętnie nie mniej niż 30 godzin zegarowych w tygodniu. Godzina zegarowa kursu liczy 60 minut i obejmuje zajęcia edukacyjne liczące 45 minut oraz przerwę, liczącą średnio 15 minut. 14. Zamawiający dopuszcza podzielenie uczestników szkolenia na 2,3,4 grupy podczas realizacji zajęć praktycznych. 15. Zajęcia muszą kończyć się nie później niż godzina 17.00 16. Wymagane jest aby Wykonawca do realizacji szkolenia zapewnił kadrę dydaktyczną posiadającą kwalifikacje zawodowe, wykształcenie, doświadczenie zawodowe gwarantujące należyte wykonanie zamówienia. 17. Wymagane jest aby Wykonawca dysponował salami wykładowymi, których powierzchnia gwarantuje swobodne poruszanie się uczestników szkolenia i które spełniają wymogi BHP i PPoż, wyposażone są w klimatyzację, odpowiednio oświetlone tj. natężenie oświetlenia na stanowiskach szkoleniowych musi być zgodne z parametrami określonymi w Polskich Normach, sale posiadają okna zewnętrzne, posiadają odpowiednią do liczby uczestników liczbę stołów i krzeseł, posiadają zaplecze sanitarne, w tym wydzielone miejsce do spożywania posiłku. 18. Wymagane jest aby Wykonawca dysponował odpowiedniej ilości i jakości : sprzętem, narzędziami, urządzeniami i pomocami dydaktycznymi właściwymi do wykorzystania w trakcie szkolenia. 19. Wymagane jest aby Wykonawca przeprowadził szkolenie stanowiskowe bhp dla słuchaczy rozpoczynających szkolenie. 20. Wymagana jest kontrola stanu bezpieczeństwa technicznego maszyn, urządzeń przez wykładowcę/ instruktora każdorazowo przed zastosowaniem urządzenia do szkolenia praktycznego. 21. W celu zapewnienia nadzoru wewnętrznego służącego podnoszeniu jakości szkolenia wymagane jest, aby Wykonawca wyznaczył osobę która będzie sprawować stały, bezpośredni nadzór nad jakością realizowanego szkolenia oraz współpracować z Powiatowym Urzędem Pracy . 22. Wymagane jest aby szkolenie miało charakter aktywny wymagający zaangażowania wszystkich uczestników szkolenia tj. warsztatów kulinarnych uzupełnianych wykładami, pokazami, prezentacjami, ćwiczeniami, pracą indywidualną, pracą w grupach. 23. Wymagane jest aby Wykonawca w sposób ciągły nadzorował przebieg szkolenia, kontrolował umiejętności i wiedzę słuchaczy uzyskiwaną podczas szkolenia poprzez przeprowadzanie testów i ćwiczeń praktycznych oraz innych czynności sprawdzających efekty szkolenia. 24. Wymagane jest potwierdzenie ukończenia szkolenia poprzez przeprowadzenie egzaminu końcowego oraz wydanie każdemu uczestnikowi szkolenia zaświadczenia zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji i Nauki z dnia 3 lutego 2006r. w sprawie uzyskiwania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych (Dz. U. z 2006r, nr 31, poz. 216). 25. Egzamin końcowy musi być integralną częścią programu szkolenia oraz wchodzić w skład ilości godzin przewidzianych programem oraz musi być ujęty w programie kursu w pozycji Plan nauczania z uwzględnieniem ilości godzin przewidzianych na ten egzamin oraz w harmonogramie kursu z uwzględnieniem daty tego egzaminu i ilości godzin przewidzianych na egzamin. 26. Ze względu na dążenie do zwiększenia efektywności szkoleń, których ukończenie powinno ułatwić zatrudnienie wymagane jest obligatoryjnie, aby Wykonawca zorganizował nie mniej niż jedno spotkanie uczestników szkolenia z potencjalnym pracodawcą wraz z prezentacją aktualnej oferty pracy. 27. Spotkanie z pracodawcą zostanie udokumentowane poprzez sporządzenie przez Wykonawcę pisemnej informacji ze zrealizowanego spotkania wraz z dołączoną listą obecności podpisaną przez uczestników szkolenia. 28. Wymagane jest zapewnienie wszystkim uczestnikom szkolenia odzieży ochronnej składającej się z fartucha kuchennego oraz nakrycia głowy np. czepka kucharskiego, czapki kucharskiej, chusty lub daszka. 29. Wymagane jest przygotowanie dla każdego uczestnika szkolenia kompletu materiałów szkoleniowych wykorzystywanych w szkoleniu, które na własność otrzyma każdy uczestnik szkolenia w dniu rozpoczęcia szkolenia. Komplet materiałów szkoleniowych powinien obejmować minimum ilościowe i jakościowe: - prezentacje i konspekty z wykładów w formie papierowej, zebrane w segregator formatu A4 w sztywnych okładkach uniemożliwiających zniszczenie, (ewentualnie + płyta CD) - teczkę szkoleniową z plastikową rączką, - długopis, - książkę kucharską lub inną dotyczącą porad kulinarnych zawierającą min. 200 przepisów kulinarnych na różne okazje - komplet przyborów do dekoracji owoców i warzyw CZĘŚĆ 2: KURS FLORYSTYCZNY Z TECHNIKAMI DECOUPAGE I ELEMENTAMI RĘKODZIEŁA ARTYSTYCZNEGO CPV - 80530000-8 Usługi szkolenia zawodowego 1. Liczba osób bezrobotnych do objęcia szkoleniem: 20 2. Planowany termin wykonania szkolenia: od 01.10.2010r. do 21.10.2010r. 3. Wymagana liczba godzin usługi szkoleniowej: 120 ( w tym 70 godzin zajęć muszą obejmować zajęcia florystyczne). 4. Program szkolenia powinien wykorzystywać standardy kwalifikacji zawodowych i modułowych programów szkoleń zawodowych, dostępne w bazach danych prowadzonych przez ministra (www.standardyiszkolenia.praca.gov.pl) oraz zawierać min. następujące moduły: - artystyczne pakowanie prezentów - dekorowanie przedmiotów elementami wyciętymi z papieru, praca z serwetką - nauka zdobienia przedmiotów - poznanie i stosowanie technik postarzania oraz cieniowania - wytwarzanie biżuterii - broszki, korale, bransoletki, naszyjniki, kolczyki, breloki - obsługa kas fiskalnych 5. Miejsce przeprowadzenia szkolenia: Radzyń Podlaski. 6. Dopuszczalne jest wykonanie zamówienia w części teoretycznej i praktycznej poza Radzyniem Podlaskim. 7. Dopuszcza się wykonanie zamówienia w odległości do 50 km od miasta Radzyń Podlaski. 8. W przypadku przeprowadzania szkolenia poza Radzyniem Podlaskim wymagane jest zapewnienie przez Wykonawcę wszystkim uczestnikom szkolenia bezpłatnego dojazdu na zajęcia teoretyczne i praktyczne na trasie Radzyń Podlaski - Miejsce szkolenia oraz na trasie Miejsce szkolenia - Radzyń Podlaski. 9. Czas trwania zajęć - zajęcia teoretyczne i praktyczne mogą być prowadzone sześć dni w tygodniu, tj. od poniedziałku do soboty w godzinach ustalonych przez Wykonawcę z uwzględnieniem dążenia do intensyfikacji szkolenia poprzez działania mające na celu zwiększenie tygodniowego wymiaru godzin kursu. 10. Wymagane jest aby po zrealizowaniu zajęć teoretycznych Wykonawca niezwłocznie rozpoczął realizację zajęć praktycznych. 11. Szkolenie powinno być realizowane według planu nauczania obejmującego przeciętnie nie mniej niż 30 godzin zegarowych w tygodniu. Godzina zegarowa kursu liczy 60 minut i obejmuje zajęcia edukacyjne liczące 45 minut oraz przerwę, liczącą średnio 15 minut. 12. Zamawiający dopuszcza podzielenie uczestników szkolenia na 2,3,4 grupy podczas realizacji zajęć praktycznych. 13. Zajęcia muszą kończyć się nie później niż godzina 17.00 14. Wymagane jest aby Wykonawca do realizacji szkolenia zapewnił kadrę dydaktyczną posiadającą kwalifikacje zawodowe, wykształcenie, doświadczenie zawodowe gwarantujące należyte wykonanie zamówienia. 15. Wymagane jest aby Wykonawca dysponował salami wykładowymi, których powierzchnia gwarantuje swobodne poruszanie się uczestników szkolenia i które spełniają wymogi BHP i PPoż, wyposażone są w klimatyzację, odpowiednio oświetlone tj. natężenie oświetlenia na stanowiskach szkoleniowych musi być zgodne z parametrami określonymi w Polskich Normach, sale posiadają okna zewnętrzne, posiadają odpowiednią do liczby uczestników liczbę stołów i krzeseł, posiadają zaplecze sanitarne, w tym wydzielone miejsce do spożywania posiłku. 16. Wymagane jest aby Wykonawca dysponował odpowiedniej ilości i jakości : sprzętem, narzędziami, urządzeniami i pomocami dydaktycznymi właściwymi do wykorzystania w trakcie szkolenia, w tym kwiatami ciętymi, sztucznymi, dodatkami roślinnymi, półfabrykatami do wytwarzania biżuterii. 17. Wymagane jest aby Wykonawca przeprowadził szkolenie stanowiskowe bhp dla słuchaczy rozpoczynających szkolenie. 18. Wymagana jest kontrola stanu bezpieczeństwa technicznego maszyn, urządzeń przez wykładowcę/ instruktora każdorazowo przed zastosowaniem urządzenia do szkolenia praktycznego. 19. W celu zapewnienia nadzoru wewnętrznego służącego podnoszeniu jakości szkolenia wymagane jest, aby Wykonawca wyznaczył osobę która będzie sprawować stały, bezpośredni nadzór nad jakością realizowanego szkolenia oraz współpracować z Powiatowym Urzędem Pracy . 20. Wymagane jest aby szkolenie miało charakter aktywny wymagający zaangażowania wszystkich uczestników szkolenia. W trakcie przebiegu zajęć powinny być wykorzystywane wykłady, pokazy, prezentacje, warsztaty, ćwiczenia, praca indywidualna, praca w grupach. 21. Wymagane jest aby Wykonawca w sposób ciągły nadzorował przebieg szkolenia, kontrolował umiejętności i wiedzę słuchaczy uzyskiwaną podczas szkolenia poprzez przeprowadzanie testów i ćwiczeń praktycznych oraz innych czynności sprawdzających efekty szkolenia. 22. Wymagane jest potwierdzenie ukończenia szkolenia poprzez przeprowadzenie egzaminu końcowego oraz wydanie każdemu uczestnikowi szkolenia zaświadczenia zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji i Nauki z dnia 3 lutego 2006r. w sprawie uzyskiwania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych (Dz. U. z 2006r, nr 31, poz. 216). 23. Egzamin końcowy musi być integralną częścią programu szkolenia oraz wchodzić w skład ilości godzin przewidzianych programem oraz musi być ujęty w programie kursu w pozycji Plan nauczania z uwzględnieniem ilości godzin przewidzianych na ten egzamin oraz w harmonogramie kursu z uwzględnieniem daty tego egzaminu i ilości godzin przewidzianych na egzamin. 24. Egzamin końcowy powinien polegać na praktycznym sprawdzeniu umiejętności uzyskanych podczas szkolenia tzn: uczestnik w jego trakcie powinien samodzielnie wykonać 1 dowolny wyrób z zakresu florystyki ( np. wiązanka ślubna, pogrzebowa, kompozycja kwiatowa) i 1 dowolny wyrób z zakresu decoupage ( np. zestaw biżuterii, który obejmuje : jedną parę kolczyków, jedną bransoletę, 1 naszyjnik) 25. Ze względu na dążenie do zwiększenia efektywności szkoleń, których ukończenie powinno ułatwić zatrudnienie wymagane jest obligatoryjnie, aby Wykonawca zorganizował nie mniej niż jedno spotkanie uczestników szkolenia z potencjalnym pracodawcą wraz z prezentacją aktualnej oferty pracy. 26. Spotkanie z pracodawcą zostanie udokumentowane poprzez sporządzenie przez Wykonawcę pisemnej informacji ze zrealizowanego spotkania wraz z dołączoną listą obecności podpisaną przez uczestników szkolenia. 27. Wymagane jest aby uczestnicy szkolenia otrzymali na własność wykonane przez siebie wyroby florystyczne, decoupage i rękodzieła artystycznego. 28. Wymagane jest przygotowanie dla każdego uczestnika szkolenia kompletu materiałów szkoleniowych wykorzystywanych w szkoleniu, które na własność otrzyma każdy uczestnik szkolenia w dniu rozpoczęcia szkolenia. Komplet materiałów szkoleniowych powinien obejmować minimum ilościowe i jakościowe: - prezentacje i konspekty z wykładów w formie papierowej, zebrane w segregator formatu A4 w sztywnych okładkach uniemożliwiających zniszczenie, (ewentualnie + płyta CD) - teczkę szkoleniową z plastikową rączką, - długopis, - zakreślacz, - notatnik oraz inne przydatne materiały związane ze szkoleniem. CZĘŚĆ 3: KOSMETYKA I STYLIZACJA PAZNOKCI Z WIZAŻEM CPV - 80530000-8 Usługi szkolenia zawodowego 1. Liczba osób bezrobotnych do objęcia szkoleniem: 24 2. Szkolenie będzie realizowane w dwóch grupach, każda grupa będzie liczyć 12 osób. 3. Planowany termin wykonania szkolenia: - I grupa: od 01.10.2010r. do 21.10.2010r. - II grupa: od 11.10.2010r. do 29.10.2010r. 4. Zamawiający nie dopuszcza łączenia grup szkoleniowych w trakcie realizacji kursu. 5. Wymagana liczba godzin usługi szkoleniowej: 120 ( w tym 30 godzin zajęć teoretycznych oraz 90 godzin zajęć praktycznych) 6. Program szkolenia powinien wykorzystywać standardy kwalifikacji zawodowych i modułowych programów szkoleń zawodowych, dostępne w bazach danych prowadzonych przez ministra (www.standardyiszkolenia.praca.gov.pl) oraz zawierać min. następujące moduły: - różne typy makijażu i stylizacji paznokci , manicure, pedicure, metoda okleinowa, metoda akrylowa, metoda żelowa UV, zdobnictwo artystyczne akrylem i żelem kolorowym, makijaż naturalny, dzienny, wieczorowy i brokatowy, ślubny, makijaż kobiety dojrzałej, korekcyjny, dla osób noszących okulary - analiza kolorystyczna - typy urody, kolor a barwa, psychologiczne oddziaływanie barw, praca z kołem barw 7. Miejsce przeprowadzenia szkolenia: Radzyń Podlaski. 8. Dopuszczalne jest wykonanie zamówienia w części teoretycznej i praktycznej poza Radzyniem Podlaskim. 9. Dopuszcza się wykonanie zamówienia w odległości do 50 km od miasta Radzyń Podlaski. 10. W przypadku przeprowadzania szkolenia poza Radzyniem Podlaskim wymagane jest zapewnienie przez Wykonawcę wszystkim uczestnikom szkolenia bezpłatnego dojazdu na zajęcia teoretyczne i praktyczne na trasie Radzyń Podlaski - Miejsce szkolenia oraz na trasie Miejsce szkolenia - Radzyń Podlaski. 11. Czas trwania zajęć - zajęcia teoretyczne i praktyczne mogą być prowadzone sześć dni w tygodniu, tj. od poniedziałku do soboty w godzinach ustalonych przez Wykonawcę z uwzględnieniem dążenia do intensyfikacji szkolenia poprzez działania mające na celu zwiększenie tygodniowego wymiaru godzin kursu. 12. Wymagane jest aby po zrealizowaniu zajęć teoretycznych Wykonawca niezwłocznie rozpoczął realizację zajęć praktycznych. 13. Szkolenie powinno być realizowane według planu nauczania obejmującego przeciętnie nie mniej niż 30 godzin zegarowych w tygodniu. Godzina zegarowa kursu liczy 60 minut i obejmuje zajęcia edukacyjne liczące 45 minut oraz przerwę, liczącą średnio 15 minut. 14. Zamawiający dopuszcza podzielenie uczestników szkolenia na 2,3,4,5,6 grupy podczas realizacji zajęć praktycznych. 15. Zajęcia muszą kończyć się nie później niż godzina 17.00 16. Wymagane jest aby Wykonawca do realizacji szkolenia zapewnił kadrę dydaktyczną posiadającą kwalifikacje zawodowe, wykształcenie, doświadczenie zawodowe gwarantujące należyte wykonanie zamówienia. 17. Wymagane jest aby Wykonawca dysponował salami wykładowymi, których powierzchnia gwarantuje swobodne poruszanie się uczestników szkolenia i które spełniają wymogi BHP i PPoż, wyposażone są w klimatyzację, odpowiednio oświetlone tj. natężenie oświetlenia na stanowiskach szkoleniowych musi być zgodne z parametrami określonymi w Polskich Normach, sale posiadają okna zewnętrzne, posiadają odpowiednią do liczby uczestników liczbę stołów i krzeseł, posiadają zaplecze sanitarne, w tym wydzielone miejsce do spożywania posiłku. 18. Wymagane jest aby Wykonawca dysponował odpowiedniej ilości i jakości : sprzętem, narzędziami, urządzeniami i pomocami dydaktycznymi właściwymi do wykorzystania w trakcie szkolenia. 19. Wymagane jest aby Wykonawca przeprowadził szkolenie stanowiskowe bhp dla słuchaczy rozpoczynających szkolenie. 20. Wymagana jest kontrola stanu bezpieczeństwa technicznego maszyn, urządzeń przez wykładowcę/ instruktora każdorazowo przed zastosowaniem urządzenia do szkolenia praktycznego. 21. W celu zapewnienia nadzoru wewnętrznego służącego podnoszeniu jakości szkolenia wymagane jest, aby Wykonawca wyznaczył osobę która będzie sprawować stały, bezpośredni nadzór nad jakością realizowanego szkolenia oraz współpracować z Powiatowym Urzędem Pracy . 22. Wymagane jest aby szkolenie miało charakter aktywny wymagający zaangażowania wszystkich uczestników szkolenia. W trakcie przebiegu zajęć powinny być wykorzystywane wykłady, pokazy, prezentacje, warsztaty, ćwiczenia, praca indywidualna, praca w grupach. 23. Wymagane jest aby Wykonawca w sposób ciągły nadzorował przebieg szkolenia, kontrolował umiejętności i wiedzę słuchaczy uzyskiwaną podczas szkolenia poprzez przeprowadzanie testów i ćwiczeń praktycznych oraz innych czynności sprawdzających efekty szkolenia. 24. Wymagane jest potwierdzenie ukończenia szkolenia poprzez przeprowadzenie egzaminu końcowego oraz wydanie każdemu uczestnikowi szkolenia zaświadczenia zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji i Nauki z dnia 3 lutego 2006r. w sprawie uzyskiwania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych (Dz. U. z 2006r, nr 31, poz. 216). 25. Egzamin końcowy musi być integralną częścią programu szkolenia oraz wchodzić w skład ilości godzin przewidzianych programem oraz musi być ujęty w programie kursu w pozycji Plan nauczania z uwzględnieniem ilości godzin przewidzianych na ten egzamin oraz w harmonogramie kursu z uwzględnieniem daty tego egzaminu i ilości godzin przewidzianych na egzamin. 26. Ze względu na dążenie do zwiększenia efektywności szkoleń, których ukończenie powinno ułatwić zatrudnienie wymagane jest obligatoryjnie, aby Wykonawca zorganizował nie mniej niż jedno spotkanie uczestników szkolenia z potencjalnym pracodawcą wraz z prezentacją aktualnej oferty pracy. 27. Spotkanie z pracodawcą zostanie udokumentowane poprzez sporządzenie przez Wykonawcę pisemnej informacji ze zrealizowanego spotkania wraz z dołączoną listą obecności podpisaną przez uczestników szkolenia. 29. Wymagane jest aby zapewnienie wszystkim uczestnikom szkolenia materiałów niezbędnych do odbywania szkolenia min.: lakiery, żele, akryle,pilniki, frezarki, pędzle do stylizacji, kosmetyki do makijażu i demakijążu twarzy. 30. Wymagane jest zapewnienie wszystkim uczestnikom szkolenia odzieży ochronnej składającej się z fartuszka kosmetycznego lub tuniki kosmetycznej. 28. Wymagane jest przygotowanie dla każdego uczestnika szkolenia kompletu materiałów szkoleniowych wykorzystywanych w szkoleniu, które na własność otrzyma każdy uczestnik szkolenia w dniu rozpoczęcia szkolenia. Komplet materiałów szkoleniowych powinien obejmować minimum ilościowe i jakościowe: - prezentacje i konspekty z wykładów w formie papierowej, zebrane w segregator formatu A4 w sztywnych okładkach uniemożliwiających zniszczenie, (ewentualnie + płyta CD) - teczkę szkoleniową z plastikową rączką, - długopis, - zestaw materiałów zawierający: 3 szt.lakieru do paznokci, nożyczki do paznokci, pilniki do paznokci: metalowy, papierowy, szklany, zmywacz do paznokci, pędzel do makijażu, zestaw cieni do powiek min. 3 kolory.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Posiadanie przez Wykonawcę aktualnego certyfikatu jakości usług
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.praca.radzyn.pl; http://pup.radzynpodlaski.ibip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach