Przetargi.pl
Organizacja i przeprowadzenie szkoleń dla uczestników projektu pt. Czas na aktywność w gminie Rakszawa współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Rakszawie ogłasza przetarg

  • Adres: 37-111 Rakszawa, Rakszawa 506
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. (017) 224 92 51 , fax. (017) 224 92 51
  • Data zamieszczenia: 2015-05-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Rakszawie
    Rakszawa 506 506
    37-111 Rakszawa, woj. podkarpackie
    tel. (017) 224 92 51, fax. (017) 224 92 51
    REGON: 69050282700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.rakszawa.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Organizacja i przeprowadzenie szkoleń dla uczestników projektu pt. Czas na aktywność w gminie Rakszawa współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zamówienie zostało podzielone na bloki szkoleniowe przedstawione poniżej. Blok szkoleniowy nr 1: KURS TECHNOLOG ROBÓT WYKOŃCZENIOWYCH Blok szkoleniowy nr 2: KURS BUKIECIARZ FLORYSTA Z OBSŁUGĄ KASY FISKALNEJ I KOMPUTERA Blok szkoleniowy nr 3: TRENING KOMPETENCJI I UMIEJĘTNOŚCI SPOŁECZNYCH Blok szkoleniowy nr 4: WARSZTATY KREOWANIA WŁASNEGO WIZERUNKU Blok szkoleniowy nr 5: WARSZTATY AKTYWNEGO POSZUKIWANIA PRACY Obowiązki Wykonawcy (dot. bloków szkoleniowych do 1 do 5): 1. Przeprowadzenie szkoleń zgodnie z przedłożonym i zaakceptowanym przez Zamawiającego harmonogramem. 2. Zapewnienie odpowiednio wyposażonych w sprzęt sal szkoleniowych. 3. Zapewnienie wykwalifikowanej kadry prowadzącej szkolenia (każdy trener musi posiadać wykształcenie wyższe oraz minimum 2 doświadczenia w prowadzeniu szkoleń z dziedziny odpowiadającej tematyce kursu). 4. Natychmiastowe informowanie Zamawiającego o wszelkich przypadkach usprawiedliwionej nieobecności jednego z prowadzących szkolenie oraz zapewnienie zastępstwa innej osoby o takich samych kwalifikacjach lub wyższych. 5. Zapewnienie wyżywienia uczestnikom szkoleń obejmującego: a) 1 posiłek dziennie (dotyczy bloków szkoleniowych od 1 do 5) b) co najmniej dwie przerwy kawowe: napoje gorące i chłodzące oraz ciastka w ilości zwyczajowo przyjętej na uczestnika szkolenia podczas przerw kawowych (dotyczy bloków szkoleniowych od 1 do 5) 6. Zapewnienie materiałów szkoleniowych dla uczestników szkoleń, odpowiednio oznakowanych zgodnie z Wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. 7. Prowadzenie dokumentacji (m.in. listy obecności, listy odbioru materiałów szkoleniowych, listy odbioru zaświadczeń/certyfikatów o ukończeniu szkoleń), oraz zapewnienie wglądu do dokumentów oraz możliwość koordynowania szkoleń przez Zamawiającego. 8. Przeprowadzenie wyrywkowo kontroli podczas szkoleń w postaci ankiet oceniających wykładowcę (wykonawca będzie zobowiązany do zmiany wykładowcy po uzyskaniu przez niego 50% negatywnych ocen od uczestników projektu) oraz służącej do oceny szkolenia tj. warunki panujące na sali i w obiekcie, w którym odbywają się szkolenie, materiały otrzymane w trakcie szkolenia itp.), wypełnianej przez uczestników szkoleń po zakończeniu szkoleń. 9. Przeprowadzenie ankiety ewaluacyjnej na początku i na zakończenie szkolenia. 10. Ubezpieczenie uczestników od NNW na czas trwania szkoleń i kursów. 11. Zorganizowanie egzaminu z bloków szkoleniowych 1 i 2 . 12. Wystawienie i doręczenie uczestnikom szkoleń zaświadczeń uczestnictwa w szkoleniu, odpowiednio oznakowanych zgodnie z -Wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. 13. Przekazanie Zamawiającemu po zakończeniu wszystkich bloków szkoleniowych tj. do dnia 21.09.2015 roku pełnej dokumentacji szkoleniowej obejmującej: a) oryginały list obecności, b) oryginały list potwierdzających odbiór materiałów szkoleniowych przez uczestników szkoleń, c) oryginały list potwierdzających odbiór zaświadczeń/certyfikatów o ukończeniu szkoleń przez uczestników szkoleń, d) ankiet ewaluacyjnych wypełnionych przez uczestników szkoleń, e) kserokopii zaświadczeń potwierdzających uczestnictwo w szkoleniu potwierdzonych -Za zgodność z oryginałem, f) oryginały list potwierdzających odbiór materiałów szkoleniowych (tj. teczka, długopis, notes), g) inne dokumenty związane z realizacja szkoleń, o które zwróci się Zamawiający na adres Biura Projektu: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Rakszawie, 37 - 111 Rakszawa 506 14. Niezwłocznie zgłaszania Zamawiającemu wszelkich zdarzeń i okoliczności, które mogłyby spowodować opóźnienie w wykonaniu przedmiotu zamówienia. 15. Zapewnienie obsługi organizacyjnej szkoleń. 16. Przechowywanie wszystkich oryginalnych dokumentów nie wydanych Zamawiającemu, potwierdzających realizację szkolenia do 31 grudnia 2020 r. Uwaga: Projekt przewiduje przeszkolenie 17 UP- istnieje możliwość dokonania zmian w ilości UP w poszczególnych kursach, szkoleniach na mniej lub więcej w zależności od zakwalifikowania UP na dane szkolenia. Z uwagi na powyższe, w formularzu oferty należy podać cenę jednostkową brutto za jednego uczestnika kursu, co umożliwi zapłatę za faktyczną liczbę przeszkolonych osób. Wymagania dotyczące cateringu: Serwis kawowy: Sposób podania: w formie stołu szwedzkiego z zapewnieniem filiżanek, talerzyków, szklanek, łyżeczek i serwetek w czasie trwania szkolenia - ciastka (mieszanka deserowa - delicje, wafelki, ciastka kruche): 5 szt. różnych ciastek na jedną osobę. - 2 filiżanki kawy rozpuszczalnej (1 filiżanka - 250 ml) na jedną osobę - 2 filiżanki herbaty (1 filiżanka - 250 ml) na jedną osobę - 1 butelka x 0,5 l wody mineralnej gazowanej na jedną osobę - cukier - 8 łyżeczek lub 8 saszetek x 2g na jedną osobę - mleko płynne 2% - 100 ml. na jedną osobę Pozostałe: Dot. bloków szkoleniowych 1 i 5 - w przypadku prowadzenia zajęć praktycznych Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania Rozporządzeniu Rady Ministrów z 28 maja 1996 r. w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów (Dz. U. nr 60, poz. 279). Jeżeli w niniejszym dokumencie jest mowa o jednodaniowy posiłku Zamawiający rozumie przez to danie np. kotlet mielony, schabowy, drobiowy, filet rybny - 150 g lub udko drobiowe z kością do 250 g, ziemniaki, makaron, ryż, kasza - 150 g, surówka, jarzynka - 150g lub dania typu kluski, pierogi, naleśniki - 450 g). drugie danie typu kluski, pierogi naleśniki może być podane maksymalnie 2 razy w tygodniu
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: w postepowaniu nie jest przewidziane składanie wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: doświadczenie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.rakszawa.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach