Przetargi.pl
Organizacja i przeprowadzenie szkoleń dla realizacji projektu pn. Sprawny samorząd - kompetentny urzędnik, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego , Priorytet V Dobre rządzenie, Działanie 5.2 wzmocnienie potencjału administracji samorządowej, Poddziałanie 5.2.1 Modernizacja zarządzania w administracji samorządowej Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki na lata 2007-2013

Powiat Bielski ogłasza przetarg

  • Adres: 43-300 Bielsko-Biała, ul. Piastowska 40
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 033 8136800 , fax. 033 8220672
  • Data zamieszczenia: 2012-04-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Bielski
    ul. Piastowska 40 40
    43-300 Bielsko-Biała, woj. śląskie
    tel. 033 8136800, fax. 033 8220672
    REGON: 07218170600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiat.bielso.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Organizacja i przeprowadzenie szkoleń dla realizacji projektu pn. Sprawny samorząd - kompetentny urzędnik, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego , Priorytet V Dobre rządzenie, Działanie 5.2 wzmocnienie potencjału administracji samorządowej, Poddziałanie 5.2.1 Modernizacja zarządzania w administracji samorządowej Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki na lata 2007-2013
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie szkoleń dla realizacji projektu pn. Sprawny samorząd - kompetentny urzędnik, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego , Priorytet V Dobre rządzenie, Działanie 5.2 wzmocnienie potencjału administracji samorządowej, Poddziałanie 5.2.1 Modernizacja zarządzania w administracji samorządowej Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki na lata 2007-2013. 2. Szkolenia podzielone zostały na kilka zadań wg poniższego zestawienia: Zadanie 1 1. Doskonalenie obsługi klienta - 4 grupy, 45 osób, tj. 3 grupy po 11 osób i 1 grupa 12 osobowa, po 16 godzin dla 1 grupy 2. Rozwiązywanie problemów z trudnym klientem - 4 grupy, 45 osób, tj. 3 grupy po 11 osób i 1 grupa 12 osobowa po 16 godzin dla 1 grupy 3. Profesjonalny urzędnik - 4 grupy, 45 osób, tj. 3 grupy po 11 osób i 1 grupa 12 osobowa po16 godzin dla 1 grupy 4. Kodeks postępowania administracyjnego - 4 grupy, 45 osób, tj. 3 grupy po 11 osób i 1 grupa 12 osobowa po16 godzin dla 1 grupy 5. Prawo administracyjne i ustawy m.in. Prawo Zamówień Publicznych, Prawo Budowlane, Prawo Ochrony Środowiska, Rachunkowość, Pomoc Publiczna ,O gospodarce nieruchomościami- 4 grupy, 45 osób, tj. 3 grupy po 11 osób i 1 grupa 12 osobowa, 16 godzin dla 1 grupy Zadanie 2 1. Zarządzanie strategią - 2 grupy, 24 osoby tj. po 12 osób w każdej grupie po 16 godzin dla 1 grupy 2. Komunikowanie strategii - 2 grupy, 24 osoby, tj. po 12 osób w każdej grupie po 16 godzin dla 1 grupy 3. Zarządzanie zespołami zadaniowymi - 2 grupy, 24 osoby, tj. po 12 osób w każdej grupie po 16 godzin dla 1 grupy 4. Zarządzanie zmianą 2 grupy, 24 osoby, tj. po 12 osób w każdej grupie po 16 godzin dla 1 grupy 5. Zarządzanie budżetem zadaniowym - 2 grupy, 24 osoby, tj. po 12 osób w każdej grupie po 16 godzin dla 1 grupy 6. Finanse i kontroling w JST - 2 grupy, 24 osoby, tj. po 12 osób w każdej grupie po 16 godzin dla 1 grupy Zadanie 3 1. MS Word w praktyce - 3 grupy, 30 osób, tj. po 10 osób w grupie po 16 godzin dla 1 grupy 2. MS Excel w praktyce - 3 grupy, 30 osób, , tj. po 10 osób w grupie po 16 godzin dla 1 grupy Zadanie 4 1. Warsztaty doskonalące wiedzę z SZBI i SZJ. - 2 grupy, 22 osoby, tj. po 11 osób w grupie po 19 godzin dla 1 grupy 2. Warsztaty doskonalące dla audytorów ISO - 1 grupa, 13 osób, 18 godzin dla 1 grupy., Zadanie 5 1. Kontrola zarządcza - 2 grupy, 22 osoby, tj. po 11 osób w grupie po 24 godziny dla 1 grupy 3. Dla każdego realizowanego szkolenia wykonawca: 1. przeprowadzi analizę potrzeb szkoleniowych w celu doprecyzowania programów szkoleń i dostosowania ich do potrzeb zamawiającego, 2. Opracuje merytorycznie i przygotuje materiały szkoleniowe dla każdego uczestnika w postaci segregatora, notatnika i długopisu, 3. Przygotuje i wydrukuje pre i post testy wypełniane przez każdego z uczestników sprawdzające przyrost wiedzy i umiejętności po szkoleniu, które przeprowadzi na początku i końcu każdego szkolenia, 4. Przygotuje i wydrukuje dziennik zajęć, listę obecności uczestników, kartę pracy trenera i poświadczenia odbioru certyfikatów - nazwiska uczestników otrzyma od zamawiającego nie później niż 7 dni przed terminem szkolenia, 5. Przygotuje i wydrukuje certyfikaty ukończenia szkolenia dla uczestników, 6. Przygotuje i wydrukuje ankiety satysfakcji uczestników szkolenia które przeprowadzi po każdym szkoleniu, 7. zrealizuje szkolenie w liczbie godzin zgodnej z wyżej opisaną specyfikacją i z harmonogramem, który otrzyma od zamawiającego. Dokumentacja szkoleniowa, ankiety, testy, listy uczestników, potwierdzenia odbioru certyfikatów, certyfikaty oraz materiały szkoleniowe, segregatory i notatniki muszą zawierać informacje o dofinansowaniu projektu z Europejskiego Funduszu Społecznego zgodnie z logotypami wymaganymi przez Instytucję Pośredniczącą tj. Ministerstwo Administracji i Cyfryzacji. 4. Dla szkoleń z zadania 4 tj. 1. Warsztaty doskonalące wiedzę z SZBI i SZJ. - 2 grupy, 22 osoby, 19 godzin dla 1 grupy 2. Warsztaty doskonalące dla audytorów ISO - 1 grupa, 13 osób, 18 godzin dla 1 grupy Wykonawca zapewni: dla każdej grupy szkoleniowej po: 1. 1 noclegu dla każdego uczestnika miedzy pierwszym a drugim dniem szkolenia, 2. wyżywienie; pierwszego dnia szkolenia obiad i kolację, drugiego dnia śniadanie i obiad dla każdego uczestnika, 3. salę szkoleniową z pełnym wyposażeniem na każdy dzień szkolenia, 4. serwis kawowy (2 przerwy kawowe dziennie dla wszystkich uczestników szkolenia + 1trener), 5. transport każdej grupy (11-13 osób) spod siedziby Starostwa Powiatowego do obiektu hotelowego w odległości nie większej niż 100 km od Starostwa Powiatowego w Bielsku Białej pierwszego dnia szkolenia oraz powrót z obiektu hotelowego do siedziby Starostwa Powiatowego drugiego dnia szkolenia Wykonawca zaproponuje organizację i przeprowadzenie usługi szkoleniowej w min. 2 rożnych obiektach hotelowych. Wykonawca zapewni możliwość wyboru obiektu hotelowego spośród wskazanych przez Wykonawcę. 4.1. Minimalne wymagania dotyczące zakwaterowania: 1)Wykonawca zakwateruje uczestników szkolenia w obiekcie hotelowym o standardzie odpowiadającym 3 gwiazdkowemu hotelowi w odległości max do 100 km od Starostwa Powiatowego w Bielsku Białej. 2)W cenie zakwaterowania musi być ujęta opłata klimatyczna - jeżeli obowiązuje. Zakwaterowanie w pokojach 1, 2 - osobowych, w tym zakwaterowania min. 2 osób w pokojach 1 osobowych. 3)Pokoje dwuosobowe muszą być wyposażone w oddzielne łóżka. Wykonawca zobowiązany jest do udostępnienia pokoi dla uczestników szkolenia minimum 1h przed rozpoczęciem szkolenia i do 30 min po zakończeniu szkolenia - niezależnie od własnych ustaleń dotyczących godzin rozpoczęcia i zakończenia doby hotelowej. Zamawiający dopuszcza możliwość zarezerwowania dla potrzeb grupy przed rozpoczęciem jak i po zakończeniu zajęć jednego pokoju /pomieszczenia w celu złożenia bagażu . 4)W trakcie świadczenia usługi Zamawiającemu nie mogą być świadczone w obiekcie inne usługi hotelarsko - gastronomiczne, bezpośrednio naruszające realizację programu szkolenia. 4.2 Minimalne wymagania dotyczące wyżywienia: 1. Uczestnikom szkolenia zostaną podane: a)Pierwszego dnia szkolenia - obiad i kolacja. b)Drugiego dnia szkolenia - śniadanie i obiad. Śniadanie musi być podane w formie bufetu szwedzkiego. Obiad musi składać się z przystawki, zupy i dania głównego, soku owocowego oraz deseru, herbaty, kawy. Kolacja podana przy wspólnym, stole dla wszystkich uczestników szkolenia. Składać się będzie z: przystawek i dania podawanego na ciepło. Dodatkowo pieczywo, masło, soki owocowe, woda mineralna gazowana i niegazowana, kawa i herbata podana na życzenie, cukier. 4.3. Minimalne wymagania dotyczące sali szkoleniowej: 1)Sala wykładowa o pojemności nie mniejszej niż 20 osób (min. 40 m 2) znajduje się w tym samym budynku co pokoje hotelowe i sala restauracyjna. Sala z pełnym wyposażeniem - stół konferencyjny i krzesła, stolik i krzesło dla prelegenta, ekran, flipchart + blok papierowy, flamastry, dostęp do Internetu, dostęp do gniazd umożliwiających podłączenie urządzeń elektrycznych. 2) W każdym dniu szkolenia zostaną zorganizowane dwie przerwy kawowe, w trakcie których zostanie podana: kawa, herbata, woda mineralna (gazowana i niegazowana), soki, cukier, mleczko, ciastka kruche. Przerwy kawowe zostaną zorganizowane w tym samym budynku co szkolenia (najlepiej w tej samej sali lub jej sąsiedztwie). 4.4. Minimalne wymagania dotyczące transportu: 1) Bus z klimatyzacją podstawiony pierwszego dnia szkolenia o godz. 7.00 pod siedzibę Starostwa Powiatowego w Bielsku Białej, Trasa Bielsko-Biała - obiekt hotelowy w odległości do 100 km od Starostwa Powiatowego w Bielsku-Białej. Bus z klimatyzacja podstawiony o godz. 17.15 drugiego dnia szkolenia pod obiektem hotelowym. Trasa Obiekt hotelowy - Starostwo Powiatowe w Bielsku Białej. 5. Dla szkoleń z zadania 1, 2 i 5 tj.: 1. Doskonalenie obsługi klienta - 4 grupy, 45 osób, 16 godzin dla 1 grupy 2. Rozwiązywanie problemów z trudnym klientem - 4 grupy, 45 osób, 16 godzin dla 1 grupy 3. Profesjonalny urzędnik - 4 grupy, 45 osób, 16 godzin dla 1 grupy 4. Kodeks postępowania administracyjnego - 4 grupy, 45 osób, 16 godzin dla 1 grupy 5. Prawo administracyjne i ustawy: m.in. Prawo Zamówień Publicznych ,Prawo Budowlane, Prawo Ochrony Środowiska, Rachunkowość, Pomoc Publiczna,O gospodarce nieruchomościami - 4 grupy, 45 osób, 16 godzin dla 1 grupy , 6. Zarządzanie strategią - 2 grupy, 24 osoby, 16 godzin dla 1 grupy 7. Komunikowanie strategii - 2 grupy, 24 osoby, 16 godzin dla 1 grupy 8. Zarządzanie zespołami zadaniowymi - 2 grupy, 24 osoby, 16 godzin dla 1 grupy 9. Zarządzanie zmianą - 2 grupy, 24 osoby, 16 godzin dla 1 grupy 10. Zarządzanie budżetem zadaniowym - 2 grupy, 24 osoby, 16 godzin dla 1 grupy 11. Finanse i kontroling w JST - 2 grupy, 24 osoby, 16 godzin dla grupy 12. Kontrola zarządcza - 2 grupy, 22 osoby, 24 godziny dla 1 grupy Wykonawca zapewni 1. sale szkoleniową na każdy dzień szkolenia w obiekcie hotelowym o standardzie odpowiadającym 3 gwiazdkowemu hotelowi w odległości max do 100 km od Starostwa Powiatowego w Bielsku Białej, 2. obiad dla każdego uczestnika w trakcie każdego dnia szkolenia, 3. serwis kawowy (1 przerwa kawowa dziennie dla wszystkich uczestników szkolenia +1trener), 4. transport ze Starostwa Powiatowego w Bielsku- Białej do obiektu hotelowego i z powrotem każdego dnia szkolenia. Wykonawca zaproponuje organizację i przeprowadzenie usługi szkoleniowej w min. dwóch rożnych lokalizacjach. Wykonawca zapewni możliwość wyboru obiektu hotelowego spośród wskazanych przez Wykonawcę. 5.1 Minimalne wymagania dotyczące sali szkoleniowej: Sala wykładowa o pojemności nie mniejszej niż 20 osób (min. 40 m 2) z pełnym wyposażeniem - stół konferencyjny i krzesła, stolik i krzesło dla prelegenta, ekran, flipchart + blok papierowy, flamastry, dostęp do Internetu, dostęp do gniazd umożliwiających podłączenie urządzeń elektrycznych. W każdym dniu szkolenia zostanie zorganizowana jedna przerwa kawowa, w trakcie których zostanie podana: kawa, herbata, woda mineralna (gazowana i niegazowana), soki, cukier, mleczko, ciastka kruche. Przerwy kawowe zostaną podane w tym samym budynku co szkolenia. 5.2Minimalne wymagania dotyczące obiadu Obiad musi składać się z dania głównego oraz herbaty, kawy. 3.5.3Minimalne wymagania dotyczące transportu Bus z klimatyzacją podstawiony każdego dnia szkolenia o godz. 7.00 pod siedzibę Starostwa Powiatowego w Bielsku Białej. Trasa Bielsko-Biała - obiekt hotelowy w odległości do 100 km od Starostwa Powiatowego w Bielsku-Białej. Bus z klimatyzacja podstawiony o godz. 17.15 każdego dnia szkolenia pod obiektem hotelowym. Trasa Obiekt hotelowy - Starostwo Powiatowe w Bielsku Białej. 6. Dla szkoleń z zadania 3, które odbędą się w siedzibie Zamawiającego. 1. MS Word w praktyce - 3 grupy, 30 osób, 16 godzin dla 1 grupy 2. MS Excel w praktyce - 3 grupy, 30 osób, 16 godzin dla 1 grupy Wykonawca zapewni: 1. Catering w postaci lunchu 2. serwis kawowy (1 przerwa kawowa dziennie dla wszystkich uczestników szkolenia + 1 trener) kawa, herbata, woda mineralna (gazowana i niegazowana), soki, cukier, mleczko, ciastka kruche.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Organizacja kontroli jakości realizacji procesu szkoleniowego
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.powiat.bielsko.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach