Lubuski Szpital Specjalistyczny Pulmonologiczno-Kardiologiczny w Torzymiu Sp. z o.o.- Lubuski Szpital Specjalistyczny Pulmonologiczno-Kardiologiczny NZOZ w Torzymiu ogłasza przetarg
- Adres: 66-235 Torzym, ul. Wojska Polskiego 52
- Województwo: lubuskie
- Telefon/fax: tel. 68 3416300 , fax. 68 3416301
- Data zamieszczenia: 2014-09-12
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Lubuski Szpital Specjalistyczny Pulmonologiczno-Kardiologiczny w Torzymiu Sp. z o.o.- Lubuski Szpital Specjalistyczny Pulmonologiczno-Kardiologiczny NZOZ w Torzymiu
ul. Wojska Polskiego 52 52
66-235 Torzym, woj. lubuskie
tel. 68 3416300, fax. 68 3416301
REGON: 08046718700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitaltorzym.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Szpital Sp. z o.o.
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Numer sprawy: 8/żywienie/14. Nazwa zadania: usługa żywienia - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem umowy jest realizacja przez Wykonawcę usługi całodobowego żywienia pacjentów Zamawiającego - w przewidywanej ilości około 64 500 osobodni w ciągu roku (12 miesięcy od podpisania umowy). Zamawiający ma prawo do nie wykorzystania maksymalnej liczby wskazanych osobodni. Wykonawca przygotowuje posiłki z własnych produktów i surowców, z uwzględnieniem obowiązujących norm żywienia oraz zaleceń dietowych według nomenklatury diet ( opisanej w załączniku nr 7 do niniejszej SIWZ) obowiązującej w LSSPK w Torzymiu Sp. z o.o. Przygotowanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów szpitala zgodnie z warunkami określonymi w Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz. U.Nr 171, poz.1225 z póź. zm.) oraz z obowiązującymi normami HACCP i GHP. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania obowiązujących przepisów w zakresie wywozu i unieszkodliwiania opadów pokonsumpcyjnych zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności ustawą z 14 grudnia 2012 roku o odpadach (Dz. U. z 2013, poz 21 z późn. zm.). Świadczenie usługi w zakresie całodobowego żywienia pacjentów obejmuje: 1.Przygotowanie, gotowanie i dostarczenie gotowych posiłków do siedziby Zamawiającego z podziałem na diety według zamówień z poszczególnych Oddziałów. 2.Rodzaje diet stosowanych w okresie 2013/2014 w LSS P-K Sp. z o.o. w Torzymiu : a)dieta podstawowa - 37,3% b)dieta łatwo strawna - 6,85% c)dieta łatwo strawna z ograniczeniem tłuszczu - 1,4% d)dieta łatwo strawna z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie soku żołądkowego - 0,2% e)dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów, niskotłuszczowa, łatwo strawna- 17% f)dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów, niskocholesterolowa, bogatoresztkowa - 36 % g)dieta niskobiałkowa - 0% h)dieta wysokobiałkowa - 0,5% i)diety specjalne - eliminujące składniki nie tolerowane przez organizm - 0,14% j)kleik- 0,02% k)dieta do żywienia przez zgłębnik - 0,5 % l)pozostałe diety o zmienionej konsystencji stanowią 7,9% diet stałych , z czego: l.1)dieta papkowata - 6,3 % l.2)dieta płynna wzmocniona - 1,6 % 3.Dystrybucję posiłków, w tym: a)dowóz posiłków na oddział i dostarczenie ich do kuchni oddziałowej. b)odbiór odpadów pokonsumpcyjnych - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpitaltorzym.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dodano: 2015-12-15ŚWIADCZENIE CODZIENNEGO I CAŁODOBOWEGO ŻYWIENIA 135 MIESZKAŃCÓW DPS LUBSKO NA BAZIE WYNAJMOWANYCH POMIESZCZEŃ KUCHNI I WYPOSAŻENIA KUCHNI PRZEZ OKRES 12 MIESIĘCY 2016R.
- Dodano: 2015-11-10Usługa przygotowywania i dystrybucji całodobowych posiłków dla pacjentów Powiatowego Centrum Zdrowia Sp. z o.o. w Drezdenku, nr sprawy PCZSzp/PN/11/2015
- Dodano: 2015-10-14Usługa przygotowywania i dystrybucji całodobowych posiłków dla pacjentów Powiatowego Centrum Zdrowia Sp. z o.o. w Drezdenku, nr sprawy PCZSzp/PN/10/2015
- Dodano: 2014-12-17ŚWIADCZENIE CODZIENNEGO I CAŁODOBOWEGO ŻYWIENIA 134 PENSJONARIUSZY DPS LUBSKO NA BAZIE WYNAJMOWANYCH POMIESZCZEŃ KUCHNI I WYPOSAŻENIA KUCHNI PRZEZ OKRES 12 MIESIĘCY 2015R.
- Dodano: 2014-05-19Usługa przygotowywania i dystrybucji całodobowych posiłków dla pacjentów hospitalizowanych w Powiatowym Centrum Zdrowia Sp. z o.o. Szpital Powiatowy w Drezdenku, nr sprawy PCZSzp/PN/8/2014
- Dodano: 2014-04-16Usługa przygotowywania i dystrybucji całodobowych posiłków dla pacjentów hospitalizowanych w Powiatowym Centrum Zdrowia Sp. z o.o. Szpital Powiatowy w Drezdenku, nr sprawy PCZSzp/PN/6/2014
- Dodano: 2014-03-18Kompleksowe świadczenie usług żywienia pacjentów w SP ZOZ MSW w Zielonej Górze
- Dodano: 2013-12-13ŚWIADCZENIE CODZIENNEGO I CAŁODOBOWEGO ŻYWIENIA 133 PENSJONARIUSZY DPS LUBSKO NA BAZIE WYNAJMOWANYCH POMIESZCZEŃ KUCHNI I WYPOSAŻENIA KUCHNI PRZEZ OKRES 12 MIESIĘCY 2014r.
- Dodano: 2013-04-16Usługa przygotowywania i dystrybucji całodobowych posiłków dla pacjentów hospitalizowanych w Powiatowym Centrum Zdrowia Sp. z o.o. Szpital Powiatowy w Drezdenku, nr sprawy PCZSzp/PN/6/2013.
- Dodano: 2012-12-10Świadczenie codziennego i całodobowego żywienia pensjonariuszy Domu Pomocy Społecznej w Lubsku przy ul. Zamkowej 27 na bazie wynajmowanych pomieszczeń kuchni i wyposażenia kuchni przez okres 12 miesięcy.