Przetargi.pl
NA UDZIELENIE ZAMÓWIENIA PUBLICZNEGO NA DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY WIELBARK W OKRESIE OD 02.09.2014 r. DO 25.06.2015 r.

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 12-160 Wielbark, ul. W. Jagiełły 8
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 89 621 83 31 , fax. 89 621 83 31
  • Data zamieszczenia: 2014-06-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. W. Jagiełły 8 8
    12-160 Wielbark, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 89 621 83 31, fax. 89 621 83 31
    REGON: 00445381000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://gops-wielbark.pl http://wielbark-ug.bip-wm.pl/public/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    NA UDZIELENIE ZAMÓWIENIA PUBLICZNEGO NA DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY WIELBARK W OKRESIE OD 02.09.2014 r. DO 25.06.2015 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia obejmuje codzienne przygotowanie i dostawę do placówek oświatowych na terenie gminy Wielbark oraz wydawanie gorących obiadów jednodaniowych w następującej formie: - trzy razy w tygodniu (poniedziałki, środy i piątki) zupa z mięsną wkładką o pojemności 400 ml (w tym 50g mięsa lub kiełbasy) podana ze świeżym pieczywem bez ograniczenia ilościowego, - dwa razy w tygodniu (wtorki i czwartki) drugie danie będące posiłkiem mięsnym lub rybnym z surówką lub gotowanymi jarzynami oraz kompotem lub sokiem owocowym. Do mięsa mogą być podawane zamiennie ziemniaki, kasza, ryż, makaron. Drugie danie mogą też stanowić pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, krokiety lub inne. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki jednodaniowe o kaloryczności nie mniejszej niż 550 kcal i gramaturze nie mniejszej niż: ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200 g, mięso lub ryba - 100 g, surówka lub jarzyny - 100 g, pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem, krokiety lub inne - 200 g, napój, sok - 200 ml. Zamawiający zastrzega, że danie takie jak pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem, krokiety winny być maksimum 2x (dwa razy) w miesiącu. Dożywianie ma być realizowane w dni objęte nauką szkolną od poniedziałku do piątku w czasie trwania roku szkolnego z uwzględnieniem przerw w nauce (przerwa wakacyjna, ferie zimowe oraz przerwy świąteczne itp.), od dnia 02 września 2014 roku do 25 czerwca 2015 roku . Dożywianiem będą objęci wskazani, na podstawie list ze szkół, zatwierdzonych przez dyrektora, uczniowie placówek oświatowych z terenu gminy Wielbark. Wykonawca w pierwszym dniu każdego miesiąca będzie dostarczał miesięczny jadłospis do dyrektorów poszczególnych szkół. Dostawa posiłków ma się odbywać w dni nauki szkolnej do następujących szkół: Szkoła Podstawowa w Wielbarku 132 uczniów Gimnazjum w Wielbarku 118 uczniów Szkoła Podstawowa w Łatanej Wielkiej 70 uczniów Szkoła Podstawowa w Zabielach 47 uczniów Planowana liczba posiłków dziennie wynosi 367 sztuk. Liczba posiłków może ulec zmianie (zwiększeniu lub zmniejszeniu), za co Zleceniodawca nie ponosi odpowiedzialności. W przypadku nieobecności ucznia w szkole posiłek może odebrać, rodzic, opiekun, rodzeństwo na podstawie wydanej przez GOPS decyzji. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą też być wykonane ze świeżych warzyw i artykułów spożywczych, posiadających aktualny termin ważności. Świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. Nr 17, poz. 1225) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnych żywności. Ponadto w zakresie jakości usług (w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniając ich różnorodność). Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem w pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury. Przewożenie żywności musi odbywać się zgodnie z systemem HACCP. System HACCP gwarantuje najwyższe standardy żywności, a tym samym zachowanie wysokiej jakości transportowanych produktów. W trakcie transportu potraw należy przestrzegać następujących zasad: - (potrawy serwowane na gorąco winny utrzymywać temperaturę 600C i czas ich przewozu nie może przekraczać jednej godziny od czasu ich wytworzenia). Wykonawca poniesie koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłku oraz ich wydawania. Ponadto Wykonawca zapewni naczynia (talerze, sztućce), na których będą spożywane posiłki. Miejsce i godziny wydawania posiłków w szkołach zostaną ustalone przez wykonawcę indywidualnie dla każdej placówki bezpośrednio z dyrekcją szkoły.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://gops-wielbark.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach