Przetargi.pl
Kurs KUCHARZ

Powiatowy Urząd Pracy w Mrągowie ogłasza przetarg

  • Adres: 11-700 Mrągowo, ul. Kopernika 1
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 089 7433500 , fax. 089 7433501
  • Data zamieszczenia: 2010-08-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Urząd Pracy w Mrągowie
    ul. Kopernika 1 1
    11-700 Mrągowo, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 089 7433500, fax. 089 7433501
    REGON: 51092871800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Kurs KUCHARZ
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie usługi szkolenia p.n.: /Kucharz/ finansowanego w ramach projektu -Aktywność zawodowa - szansą na lepsze jutro- współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał Ludzki Priorytet VI: Rynek pracy otwarty dla wszystkich, Działanie 6.1: Poprawa dostępu do zatrudnienia oraz wspieranie aktywności zawodowej w regionie, Poddziałanie 6.1.3: Poprawa zdolności do zatrudnienia oraz podnoszenie poziomu aktywności zawodowej osób bezrobotnych. Cel kursu : Celem szkolenia jest przygotowanie uczestników kursu do pracy w kuchni na stanowisku kucharza. Ilość osób objętych szkoleniem - 18 osób /zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Mrągowie oraz Filii w Mikołajkach/. Termin i warunki realizacji szkolenia : Termin realizacji szkolenia: 2,5 miesiąca od dnia podpisania umowy, nie później niż do 30.11.2010 r. Miejsce realizacji szkolenia: teoria i symulacja praktyki - Mrągowo, staż u pracodawcy - teren powiatu mrągowskiego. Szkolenie powinno odbywać się w formie kursu, realizowanego według planu nauczania obejmującego przeciętnie nie mniej niż 30 godzin zegarowych w tygodniu i nie więcej niż 40 godzin zegarowych w tygodniu, godzina zegarowa kursu liczy 60 minut i obejmuje zajęcia edukacyjne liczące 45 min oraz przerwę, liczącą średnio 15 minut, gdyż długość przerw może być ustalona w sposób elastyczny (nie dotyczy ostatniej godziny zajęć edukacyjnych w danym dniu). Godziny dydaktyczne stażu u pracodawcy powinny być równe godzinom zegarowym, przerwy zgodnie z wymaganiami stanowiska pracy. Zajęcia szkoleniowe odbywają się w godzinach od 8 do 16, w przypadkach szczególnie uzasadnionych harmonogramem szkolenia mogą trwać do godziny 18. Staż u pracodawcy powinien być realizowany w godzinach 7.00 - 20.00. Liczba godzin szkolenia nie może przekroczyć 8 godzin zegarowych dziennie. Zajęcia szkoleniowe trwają w układzie poniedziałek - piątek, w przypadkach szczególnie uzasadnionych harmonogramem szkolenia mogą odbywać się w sobotę. Liczba godzin szkoleniowych: minimum 348 godz.. Program szkolenia powinien być zgodny z Rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 2 marca 2007 r. w sprawie szczegółowych warunków prowadzenia przez publiczne służby zatrudnienia usług rynku pracy (Dz. U. z 2007 r. Nr 47, poz. 315) oraz powinien być opracowany w oparciu o opis zawodu: /Kucharz/ ujętym w Krajowym Standardzie Kwalifikacji Zawodowych opracowanym przez Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej /poz.klasyf. 512201/. i obejmować: kucharz - teoria /50h/ minimum sanitarne /8 h - 2x4 h/ warsztaty gastronomiczne (symulacja)- /80 h/ staż u pracodawcy na stanowisku pracy /200 h/ moduł: aktywne poszukiwanie pracy /2x4 h/ Wykonawca zapewni warunki szkolenia zgodne z przepisami BHP. Wykonawca wyposaży kursantów w ubrania robocze (fartuch, okrycia głowy, rękawice, obuwie). Wykonawca zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe i dydaktyczne związane z przeprowadzeniem kursu tj. produkty żywnościowe na warsztaty symulacyjne, podręczniki, ze-szyty, długopisy, teczki na materiały szkoleniowe itp. oraz poczęstunek na przerwy kawowe na zajęcia teoretyczne (kawa, herbata, ciastka itp.) Warsztaty symulacyjne powinny odbywać się w kuchni wyłączonej w okresie zajęć z bieżącej produkcji Wykonawca zobowiązany jest do umieszczenia logo Unii Europejskiej, logo Kapitał Ludzki Narodowa Strategia Spójności i informacji o współfinansowaniu szkolenia z Europejskiego Funduszu Społecznego na lokalu szkolenia, w miejscu (sali) prowadzenia zajęć teoretycznych, na materiałach związanych z realizacją szkolenia i korespondencji dotyczącej w/w szkolenia. Wykonawca dokona zwrotu kosztów dojazdu na szkolenie uczestników kursu z miejsca za-mieszkania do miejsca odbywania szkolenia, a Zamawiający zrefunduje je na podstawie przed-łożonych dokumentów. Szkolenie powinno zakończyć się uzyskaniem co najmniej następujących certyfikatów : zaświadczenie o jego ukończeniu zgodne z rozporządzeniem MEN z dnia 03.02.2006 r. w sprawie uzyskiwania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych (Dz. U. 2006 r. Nr 31 poz. 216). Certyfikatem ukończenia kursu z logo projektu EFS zgodne z wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki będącymi załącznikiem do Planu Komunikacji POKL.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Warunki lokalowe i wyposażenie techniczno-dydaktyczne szkolenia
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://pup.mragowo.ibip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach