Przetargi.pl
Kurs kucharski

Powiatowy Urząd Pracy w Mrągowie ogłasza przetarg

  • Adres: 11-700 Mrągowo, ul. Kopernika 1
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 089 7433500 , fax. 089 7433501
  • Data zamieszczenia: 2013-03-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Urząd Pracy w Mrągowie
    ul. Kopernika 1 1
    11-700 Mrągowo, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 089 7433500, fax. 089 7433501
    REGON: 51092871800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pupmragowo.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Kurs kucharski
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie usługi szkolenia p.n.: Kurs kucharski. 1. Cel kursu : Celem szkolenia jest przygotowanie uczestników kursu do pracy w kuchni w zakładach żywienia zbiorowego na stanowisku pomocnika kucharza. 3. Ilość osób objętych szkoleniem - 18 osób zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Mrągowie oraz Filii w Mikołajkach. 4. Termin i warunki realizacji szkolenia : 4.1. Termin realizacji szkolenia: 3 miesiące od dnia podpisania umowy, nie później niż do 30.06.2013 r. 4.2. Miejsce realizacji szkolenia: teoria - Mrągowo, symulacja praktyki i staż u pracodawcy - teren powiatu mrągowskiego. 4.3. Szkolenie powinno odbywać się w formie kursu, realizowanego według planu nauczania obejmującego przeciętnie nie mniej niż 25 godzin zegarowych w tygodniu i nie więcej niż 40 godzin zegarowych w tygodniu, 4.3.1. godzina zegarowa kursu liczy 60 minut i obejmuje zajęcia edukacyjne liczące 45 min oraz przerwę, liczącą średnio 15 minut, gdyż długość przerw może być ustalona w sposób elastyczny (nie dotyczy ostatniej godziny zajęć edukacyjnych w danym dniu). 4.4. Kadra dydaktyczna kursu zgodna z wymaganiami Zamawiającego określonymi w Rozdziale VI SIWZ. 4.5. Godziny dydaktyczne praktyki u pracodawcy powinny być równe godzinom zegarowym, przerwy zgodnie z wymaganiami stanowiska pracy. 4.6. Zajęcia szkoleniowe odbywają się w godzinach między godz. 8 a 16, w przypadkach szczególnie uzasadnionych harmonogramem szkolenia mogą trwać do godziny 18. 4.7. Praktyka u pracodawcy powinna być realizowana w godzinach 7.00 - 20.00. 4.8. Liczba godzin szkolenia nie może przekroczyć 8 godzin zegarowych dziennie. 4.9. Zajęcia szkoleniowe trwają w układzie poniedziałek - piątek, w przypadkach szczególnie uzasadnionych harmonogramem szkolenia mogą odbywać się w sobotę (maksymalnie 5 dni w tygodniu). 4.10. Liczba godzin szkoleniowych: 300 godz.. 4.11. Program szkolenia powinien być zgodny z Rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 14.09.2010 r. w sprawie standardów i warunków prowadzenia usług rynku pracy (Dz.U. Nr 177 z 2010 r. , poz. 1193) oraz powinien być opracowany w oparciu o opis zawodu: -Kucharz małej gastronomii- ujętym w Krajowym Standardzie Kwalifikacji Zawodowych opracowanym przez Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej /poz.klasyf. 512201/. i obejmować: 4.11.1. teoria zawodu /30h/ 4.11.2. minimum sanitarne /8 h - 2x4 h/ 4.11.3. warsztaty gastronomiczne (symulacja)- /62 h/ 4.11.4. praktyka u pracodawcy na stanowisku pracy /192 h/ 4.11.5. aktywne poszukiwanie pracy /8 h - 2x4 h/ 4.12. Wykonawca zapewni warunki szkolenia zgodne z przepisami BHP. 4.13. Wykonawca wyposaży kursantów w ubrania robocze (fartuch, okrycia głowy, rękawice ochronne, obuwie). 4.14. Wykonawca zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe i dydaktyczne zwią-zane z przeprowadzeniem kursu tj. produkty żywnościowe na warsztaty symulacyjne (o warto-ści min.250 zł/os.), podręczniki (min. 1 obejmujący całość zagadnień będących przedmiotem zamówienia), zeszyty (min.1 x 80 kart.), długopis, teczka (sztywna) na materiały szkoleniowe - na własność, 4.15. Wykonawca zapewnia poczęstunek na przerwy kawowe na zajęcia teoretyczne (kawa, herbata, ciastka itp. proporcjonalnie do ilości dni trwania kursu i osób w grupie). 4.16. Warsztaty symulacyjne powinny odbywać się w kuchni (pracowni) wyłączonej w okresie zajęć z bieżącej produkcji (innych zajęć). 4.17. Wykonawca dokona zwrotu kosztów dojazdu na szkolenie uczestników kursu z miejsca zamieszkania do miejsca odbywania szkolenia, a Zamawiający zrefunduje je na podstawie przedłożonych dokumentów. 4.18. Szkolenie powinno zakończyć się uzyskaniem co najmniej następujących certyfikatów : 4.18.1. Zaświadczeniem o ukończeniu kursu zgodnym z § 75 pkt 3 Rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 14.09.2010 r. w sprawie standardów i warunków prowadzenia usług rynku pracy (Dz.U. Nr 177 z 2010 r. , poz. 1193 z późn.zm.).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 3 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Kwalifikacje i doświadczenie kadry dydaktycznej
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.pupmragowo.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach